Vijesti

Apple ulazi na tržište televizora početkom 2013.

Pisali smo više puta oko ulaska Apple-a na tržište televizora, ovaj put izgleda da su glasine bile točne. Jasno je da Apple posjeduje mnoge ugovore filmskim tvrtkama, čime je postavljen svojevrsni monopol impresivnoj bazi sadržaja za Apple korisnike

Televizori bi na tržište trebali stići početkom 2013-te godine te bi koristili modificirani iOS. Ostaje da se vidi od kojeg proizvođača će Apple uzimati panele te na koji način će ih inkorporirati u svoju liniju produkata koji slove kao najbolji.

Širenju glasina o Appleovu televizoru pridonio je i oglas za posao objavljen u veljači prema kojem Apple traži osobu za rad na novim sustavima za upravljanje potrošnjom energije koji će se koristiti u različitim Appleovim proizvodima, uključujući i televizore.

Adsense

Povezani tekstovi

8 komentara

 1. iOS style na TV-u sa aplikacijom u stilu XBMC-u u sinergiji sa aplikacijom na iPhone/iPad-u koja bi služila kao daljinac ako korisnik hoae. Neloše. Ubacit se na tržište sa gotovom infrastrukturom dok se kod konkurencije (Panny, Samsung…) svatko bavi svojim mini web aplikacijama. S obzirom da Apple ima svoje dealove sa Samsungom očekujem da ae se raditi o nekim IPS TV-ima sa LED osvjetljenjem.

  Bojim se da ae uloviti konkurenciju (što se tiče sadržaja) sa spuštenim gaaama, a najgore je kaj au morati slušati o tome kako je Apple napravio opet revoluciju, a to opet neae biti istina!

 2. Apple je investirao više od 1,7 milijardi dolara u Sharpovu tvornicu LCD-a, a isto tako investira i u novu Toshibinu tvornicu LCD-a. Ukoliko nekim čudom uspiju popraviti nedostatke LCD tehnologije, te popraviti kvalitetu slike, mislim da ae razvaliti konkurenciju, i da ae se ostalim proizvo?ačima TV-a (samsung, LG, PAnasonic …) dogoditi isto ono što i Nokiji kad se pojavio prvi iPhone.

 3. Samo da se ne dogodi ono što se u zadnje vrijeme doga?a s Appleovim proizvodima – vrhunska reklama, lijepo upakiran proizvod, no malog područja stvarne iskoristivosti. iPad je npr. prekrasna igračka, no samo to i jeste, igračka, i nema gotovo nikakvu korisnu funkciju. Ako tako bude i sa TV-om biti ae to iznimno prodavan proizvod upitne iskoristivosti. I opet ae nam (tj. vam) Apple podvaliti muda pod bubrege i dobro zaraditi na tome. Bravo za Apple, ali mene nisu i neae prevariti.

  1. kakom za koga, recimo za mene bicikl nema nikakve svrhe i iskoristivosti. Zar ga zbog toga treba prestati proizvoditi ili nije niti trebao biti proizveden?

 4. Ako je ovo istinito ne verujem da ae biti tako uspešni i prodavani kao u drugim oblastima. Treba obratiti pažnju na cene Apple proizvoda (recimo Apple monitori koji koriste iste IPS panele koji se mogu naai u odličnim Dell i HP modelima za mnogo manje novca). Vodeai se tako logikom cena svih njihovih proizvoda nije teško pretpostaviti da bi Apple naplaaivao minimum treainu više za isti kvalitet kao kod Sony, Panasonic, Samsung… TV-a. Ne verujem da ae im to poai za rukom jer mislim da se prilikom kupovine vrlo skupih TV-a više razmišlja glavom, brine se mnogo više o kvalitetu i odnosu uloženog dobijenog nego o prestižu. TV ne kupuje gomila adolescenata koja plaaa ime i nekakav kvazi status u školi, te ga menja na svakih godinu ipo dana, vea su to obično stasali ljudi sa izgra?enim stavom koji sami zara?uju svoj novac i znaju na šta ga troše. Barem se iskreno nadam da je tako.

  Sa druge strane, ako Apple predstavi odličan i istinski vredan proizvod nek im je sa sreaom.

 5. prije svega pozdrav svima ,možda moj komentar neae biti usko vezan za ovu temu ali što se tiče philipsa koji je kada je izasao u prodaju sa prvim 32inch ambilight lcd tv ,to je bilo oličenje kvalitete ali tada se nije mogao kupiti došao je 19000kn ,danas imam 32pfl 9705 od philipsa i vjerujte mi da je taj 4 generacije (navodno ispred) tv sa milijun funkcija i dodataka deset puta manje kvalitetan od onog od prije par godina sta je meni nevjerojatno ,nadam se da to nece postati i apple ,trenutno na tržištu ima hrpu tv vrlo upitne iskoristivosti i kvalitete ,i tko prvi ponudi kvalitetu i iskoristivost kao što je ponudio pioneer sa svojim kuro tv ,taj ce osvojiti tržište.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!