Home » HTPC i kompjuteri » Logitechov pregled iznimnih prednosti solarne energije

Logitechov pregled iznimnih prednosti solarne energije

Sunce je najveći prirodni izvor energije koji nam je dostupan svakoga dana, a uz globalnu ekspanziju tehnologije i industrije koja za sobom povlači sve veće zagađenje, postaje sve važnije i važnije uz obnovljive izvore koji se nalaze na Zemlji. Uz sve manju potrošnju koja se postiže u novim televizorima, računalima i tehnici općenito, računalne tipkovnice u ovom slučaju također nisu iznimka, posebno bežične varijante koje su do sada zahtijevale upotrebu baterija.

Iako je do sada bilo uvriježeno pravilo da bežično korištenje znači upotrebu baterija, uz komponente koje se oslanjaju na solarnu eneriju, poput Logitechove Wireless Solar tipkovnice K750, korištenje je postalo još bezbrižnije, a ujedno i ekološki prihvatljivije.

Naime, kako bi skrenuo dodatnu pažnju na prednosti solarne tipkovnice, Logitech je izdao informativni letak sa zanimljivim informacijama koje govore u prilog upotrebi solarno-napajanih tipkovnica, a tu su i razni zanimljivi podaci o uštedi na baterijama. Primjerice, ako bi se svijet u potpunosti prebacio na solarne tipkovnice, uštedjelo bi se 828 milijuna baterija godišnje, a ta bi energija bila dovoljna za osvjetljavanje gotovo četiri Eiffelova tornja. Više detalja u letku niže.

Logitech Wireless Solar K750 tipkovnice je dostupna u Hrvatskoj po cijeni nešto većoj od 500 kuna. Recenziju možete pročitati ovdje.

Izvor: Logitech PR

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...