3DVodiči

Edukativni članak: Osnove 3D-a

3d-cinema

2010. godina će biti upamćena po masovnoj promociji 3D proizvoda i usluga u cijelom svijetu. 3D televizija je posljednja revolucija u kućnoj zabavi koja je stigla u dnevne sobe diljem svijeta, stvarajući živopisnije i atraktivnije video materijale bliže stvarnosti. Ovo nije prvi susret potrošača s 3D prikazom slike, ona je bila dostupna mnogo prije u raznim oblicima, a već je neko vrijeme moguće gledati dokumentarne filmove, holivudske hitove, koncerte i nogomentne utakmice u kinima opremljenima potrebnom 3D opremom. Dolazak 3D-a u dnevne sobe potrošača označio je Blu-ray 3D standard koji je svjetlo dana ugledao 17. prosinca 2009., usporedno s dolaskom Cameronovog Avatara, filma koji mnogi smatraju glavnim pokretačem popularizacije 3D-a.

Pročitajte cijeli članak >

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!