Audio-video uređaji

Recenzija [Digital Versus]: LG 50PQ3000 HDTV

g-50pq3000

LG 50PQ3000 pripada kategoriji televizora manjih dimenzija. “Mala” je to kategorija iz nekoliko razloga: plazma zasloni su u manjini, no 50PQ3000 također ima HD Ready zaslon rezolucije 1366×768 piksela u odnosu na Full HD zaslone rezolucije 1920 x 1080 px koji su sve popularniji.

Kvaliteta izrade i dizajn

Ovo ne znači da ovaj model nije dobro opremljen jer isti posjeduje tri HDMI ulaza i USB priključak za pristup MP3 glazbi i JPEG slikama. Ukratko, nudi dovoljno da bi većina bila zadovoljna. S druge strane, osobe koje traže bolje zaokružen paket, uključujući i Ethernet priključak za pristup online sadržajima ili čak DLNA mreži će morati gledati drugdje. To jednostavno nije svojstveno za proizvode ove cjenovne kategorije.

Kvaliteta slike

Rezultati testova su se pokazali prilično bliski onima koje smo dobili za LG 50PS6000 model. Crna boja je bila razmjerno tamna, kontrast također, dok je svjetlina bila prosječna za plazma TV–ili, da to na drugi način kažemo, mnogo lošija nego na LCD TV-u. Prikaz boja je malo napreduje od modela do modela.

Glavni nedostatak 50PQ3000 modela je u HD Ready zaslonu. Premda SD sadržaji izgledaju slično LG plazmama koje smo testirali, poput 50PS3000 ili 50PS6000, HD izvorima značajno nedostaje detalja. Ovo je već bio problem na modelima PS3000 i PS6000, a koji su bili suviše mutni za Full HD televizore. Sada je još gora situacija, a PQ3000 se bori s obje naše testne kartice, SD i HD.

Rezultati koje smo postigli spajanjem panela na PC su također pokazali izostanak detalja, no ne možemo preporučiti da koristite plazmu s računalom zbor rizika od zaprženja slike.

Kvaliteta zvuka

Čak i ako dobro zvučni, zvuk koji dopire iz PQ3000 plazme neće sakriti ono što vidite.

Potrošnja energije

50PQ3000 je jedna od rijetkih plazmi čija je potrošnja energije slična onoj kod LCD-a. Premda je potrošnja ponekad dvostruko veća u odnosu na druge plazme, u standby-ju gotovo da ne zahtjeva energiju.

Prednosti

  • kutovi gledanja

Nedostaci

  • slika kojoj nedostaju detalji
  • sjajan ekran podložan refleksijama
  • mogao bi biti svjetliji

Iznad svega, ovaj TV pokušava biti najpovoljniji 127 cm TV danas dostupan. Veliki je, no kvaliteta slike je loša.

Recenzija izvorno objavljena na Digital Versus stranici, prevedena uz dopuštenje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!