Obavijesti/ostaloPitamo Vas

Pitamo Vas: Hoćete li zadržati klasične televizore nakon gašenja analognog signala?

crt-going-to-waste

Pitanje iz naslova palo je na pamet autoru ovih redaka dok je na hrpu starog pokućstva nosio Grundig-ov CRT televizor koji je zadnjih nekoliko godina svoje dane odbrojavao odbačen u garaži. Razlog zbog kojeg je toliko dugo stajao leži u sentimentalnoj vrijednosti, no i kao alternativa u slučaju kvara LCD-a u dnevnom boravku. Upravo u trenucima kada je došao na hrpu otpada, pogled na njegove kontrole, daljinski upravljač i stražnju stranu predstavlja pogled u ne tako davnu prošlost kada nismo razmišljali o tipu TV signalu, rezolucijama, skaliranju, mapiranju piksela, ulaznom kašnjenju i tipovima pozadinskih osvjetljenja, već se cijeli izbor bazirao na veličini dijagonale, dizajnu i, naravno, cijeni. Danas su televizori višestruko kompleksnije komponente, u što ste se vrlo vjerojatno i sami uvjerili, a dobar dokaz su i naše recenzije. U ovoj kratkoj anketi želimo čuti Vaše mišljenje, gledate li TV program putem klasičnog cijevnog televizora ili ste uložiti u LCD ili plazmu? Planirate li sve TV-e zamijeniti modernima ili će ipak ostati koji analogni TV i nakon tranzicije?

[poll id=”23″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

  1. Slicno tako, vise od 3g star Philips 32″ ima bolju sliku od dobrog dijela novih, eventualno cu ga mijenjati samo da kupim veci i niradi bilo cega drugog.

  2. Pridružujem se jer svog Philipsa 32PW9551 starog 4 godine ne mijenjam dok ne rikne.
    Svjetkoprvenstvo gledam u HD preko Bneta na ZDF HD i Das Erste HD. Do?e mi da umnem kosilicu i pokosim travu :)

  3. Da mi je neko pričo da au pored panasonicove plasme x10 i HD signala na ZDF-u gledat svjetsko prvenstvo na tarasi na starom CRT-u, i analognom signalu…uhhh…..
    Valjda padne malo kiše i rashladi dnevni boravak…. :-)

  4. Ne odustajem od CRT dok se god budu mogli nabaviti (rabljeni Loewe,Metz,Bang & Olufsen-pogotovo Bang),jer SD signal na planarnim zaslonima bilo kojeg tipa meni izgleda uglavnom očajno-vjerojatno sam se razmazio koristeai strojeve gore navedenog trijumvirata…Za planare mi jednostavno nemamo signala,a scaleri za kuanu upotrebu po mom mišljenju nisu učinkoviti.Ako je tko čuo za kakav koji po njegovom mišljenju radi,molim recite…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!