Obavijesti/ostalo

HDtelevizija slavi prvu godišnjicu!

Na današnji dan prije godinu dana s radom je započela web stranica HDtelevizija, a koja je sasvim slučajno otvorena jer je izvorna ideja bila stvoriti stranicu na engleskom jeziku o HDTV-u na nekoj domeni engleskog naziva. S obzirom da je već tada bilo registrirano na stotine domena koje su u sebi imale pojam hdtv, odabir domene je bio prilično težak, a kroz svo to razmatranje koje ime odabrati, niknula je ideja da se provjeri situacija s hrvatskim hdtv domenama. Situacija je bila zapanjujuće dobra jer su tada bile svega dvije domene s hdtv-om u nazivu kod nas, a niti jedna od te dvije nije odviše obogaćivala web prostor za posjetitelje iz ove regije. hdtelevizija.com domena bila je slobodna i od ideje do realizacije prošla su svega dva sata, kasno navečer 20. prosinca 2007.

Iako je stranica krenula više kao blog koji je prenosio vijesti o HDTV proizvodima i uslugama iz zemalja gdje je ova tehnologija raširenija, ideja stranice od samog početka bila je objasniti HDTV tehnologiju posjetiteljima ove regije, te pomoći savjetima i informacijama prije kupnje. Na kraju krajeva, sama ideja da se uopće započne stranica o HDTV razvila se iz neugodnog iskustva pri kupnji LCD televizora, a prilikom čega je autor ovih redaka zamjetio kako je mnogo toga nedorečeno, trgovci neinformirorani, a informacije dostupne na internetu šarolike i ono najgore – često pogrešne.

Odaziv posjetitelja bio je sasvim solidan, čak i tijekom prvih mjeseci rada – u siječnju 2008. stranicu je posjetilo gotovo 2000 posjetitelja, a već krajem veljače taj je broj porastao na gotovo tri i pol tisuće. Posjećenost je nastavila rasti ovim tempom sve do završetka Svjetskog Prvenstva u nogometu i početka godišnjih odmora, kada je nešto pala, no nikada ispod 14 000 u mjesecu. Od rujna posjećenost ponovno raste, iz mjeseca u mjesec posjetitelja je sve više, a ponosni smo dostupnim podacima za tekući mjesec koji već sada pokazuju više posjetitelja nego u cijelom prošlom mjesecu, što je hvalevrijedan rezultat. Do danas stranicu je posjetilo preko 180 000 posjetitelja koji su otvorili gotovo 2 000 000 stranica i napravili oko 15 000 000 klikova na stranici.

Kao urednik HDtelevizije zahvalio bih se svim posjetiteljima i onima koji nas redovno prate na razne dostupne načine koje nudimo, od RSS kanala, mobilne verzije ili putem e-mail newslettera. Zahvaljujem se i svima koji sudjeluju na forumu, a posebno onima koji nisu samo pasivni promatrači već koji iznose svoja iskustva s HDTV uređajima i na taj način pomažu svima onima koji na internetu traže odgovore na svoja pitanja i nedoumice. Naravno, zahvaljujem i svim suradnicima, bivšim i sadašnjim, a koji su svojim radovima pomogli u promoviranju i jačanju stranice kakvu danas vidite na svojim zaslonima.

Mnogo je ideja koje čekaju realizaciju, kao i brojna ostvarena parnerstva čije ćete benefite nadam se moći vidjeti u idućoj godini kroz daleko veći broj recenzija razne HDTV opreme, posebice one cijenom atraktivne prosječnom korisniku.

Još jednom hvala svima koji nas prate i čiji feedback nam daje poticaj da budemo još bolji, kvalitetniji i jasniji, baš kao što je i sam pojam HD-a!

Darko Hlušička
urednik i idejni začetnik stranice

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. HD Televizija sretan Ti ro?endan!
    Tu se ubrajaju svi koji nesto napisali i komentirali, ali ipak prvi je Darco – osnivač stranice! Nastavi samo dalje kao do sad i bolje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!