FilmoviFilmska glazba

Recenzija [OST]: Four Christmases (2008)

U kinima je od jučer božićna romantična komedija o bračnom paru (Vince Vaughn i Reese Witherspoon) koji na Božić odluči posjetiti sva svoja četiri rastavljena roditelja u jednome danu. Svi oni koji žele pogledati kakav božićni film u kinima nemaju preveliki izbor ove godine: Četiri Božića je jedini ove tematike u našim kinima, a u ovoj recenziji ću se osvrnuti na album filma, a koji ne potpisuje jedan kompozitor već niz izvođača.

Moram priznati da film još nisam pogledao, no definitivno planiram u narednim danima, posebno zbog dobre glazbe koju sam pronašao na albumu. Interes za album se pojavio kada sam posjetio službenu stranicu filma, a na kojoj se u pozadini vrtila božićna pjesma koja mi je ubrzo ušla u uho. Istu možete poslušati na službenom albumu, radi se o traci broj pet, a kada već spominjem trake albuma, najbolje da pogledamo cijelu listu:

Lista pjesama:

01. Baby, It’s Cold Outside – Dean Martin & Martina Mcbride
02. (There’s No Place Like) Home For The Holidays – Perry Como
03. Sleigh Ride – Ferranle & Teicher
04. Christmas All Over Again – Tom Petty and the Heartbreakers
05. Season’s Greetings – Robbers On High Street
06. Jingle Bell Rock – Bobby Hclms
07. The Christmas Song – Gavin DeGraw
08. Cool Yule – Louis Armstrong with The Commanders
09. I’ll Be Home For Christmas – Dean Martin
10. White Christmas – Bing Crosby
11. Little Town of Bethlehem – Sarah McLachlam

Na CD-u se nalazi 11 pjesama, ukupnog trajanja 32:30 minuta što ovaj album svrstava među najkraće što sam imao prilike čuti, a najkraći je od svih koje sam do danas recenzirao na stranici. Unatoč svojoj kratkoći, ovom albumu to ne mogu uzeti za zlo jer smatram da nudi upravo idealnu količinu vrlo slušljive glazbe što možda ne bi bio slučaj da se na CD-u nalazi dvostruko više pjesama. Ovako, malo ali slatko. Na albumu ćete pronaći pretežno vokalne izvedbe božićnih klasika, kao i poneki instrumental u istom duhu, a sve skupa zvuči vrlo blagdanski i simpatično. Ima tu i brzih izvedbi poput Christmas All Over Again, Sleigh Ride ili Cool Yule u izvedbi Louisa Armstronga, a ako vam nije do plesa i skakutanja, tu su i mirnije izvedbe poput Baby, It’s Cold Outside, White Christmas ili Little Town of Bethlehem.

Za najbolju skladbu, po mojem skromnom izboru, odabrao bih onu pod brojem jedan – duet Deana Martina i Martine Mcbride, a koji zvuči toliko srdačno, romantično i toplo da je riječima to preteško opisati. Vječno prisutan flert između muškarca i žene, ovdje prikazan kroz pjesmu odlčno zvuči i lako raznježi čak i one rezerviranije po tom pitanju. Jednostavno, fantastična pjesma za fantastičan božićni album filma Četiri Božića.

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!