Vijesti

Veći i brži Blu-ray

Da je 50 GB slobodnog prostora na Blu-ray mediju postalo malo potvrđuje nam Sanyo koji je već razvio novi tip lasera za plave medije, zahvaljujući kojem bi se kapacitet trebao udvostručiti, a brzina snimanja skratiti. Iz kompanije objašnjavaju ovo unaprijeđenje povećavanjem snage lasera na 450 mW, što omogućuje snimanje pri brzini od 12x. Ujedno, snažniji laser omogućuje snimanje u čak četiri sloja umjesto “samo” dva kod današnjim medija i otuda udvostručen kapacitet: 25 GB po sloju x 4 daju ukupni kapacitet od 100 GB.Novim laserom na bi se disk moglo pohraniti osam sati 1080p videa komprimiranog H.264 codecom, a snimanje bi trajalo svega deset minuta. Praktična upotreba lasera još nije najavljena, a za zeleno svjetlo čeka se Blu-ray Disc Association. Prvi uređaji ne očekuju se prije 2010. godine.[Bug.hr]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!