Audio-video uređaji

Ottovonmo predstavio HDMI kabele koji se mogu zaključati

Možda ste primjetili, a možda i ne, no HDMI kabeli na sebi ne posjeduju nikakav sustav zaključavanja, tj. sustava kojim bi se bolje pričvrstili na priključke na uređajima. Iako je HDMI priključak tako oblikovan da sasvim dobro drži bez ikakvog sustava zaključavanja, Ottovonmo, brand za koji prvi puta čujem, je predstavio HDMI kabele koji na sebi imaju sustav zaključavanja.

Priključci su dakle opremljeni sustavom zaključavanja koji je potrebno pritisnuti na određenom mjestu kako bi se kabel mogao odspojiti i to je cijela mudrost. Gdje je ovo korisno? Definitivno u Japanu i ostalim trusnim područjima gdje postoje vibracije koje bi mogle vremenom odspojiti priključke, a realniji primjer su obitelji s malom djecom koja vole povlačiti kabele po stanu.

HDMI locking calbe

Uglavnom, ako se i odlučite na kabel s ovom značajkom pripremite se iskeširati čak $59.95 (cca 280 kn) za verziju od jednog metra. Iskreno, radije pogledajte neki kvalitetniji kabel za iste novce, a koji nema ovu u većini slučajeva nepotrebnu funkciju.

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!