Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Ottovonmo predstavio HDMI kabele koji se mogu zaključati

Ottovonmo predstavio HDMI kabele koji se mogu zaključati

Možda ste primjetili, a možda i ne, no HDMI kabeli na sebi ne posjeduju nikakav sustav zaključavanja, tj. sustava kojim bi se bolje pričvrstili na priključke na uređajima. Iako je HDMI priključak tako oblikovan da sasvim dobro drži bez ikakvog sustava zaključavanja, Ottovonmo, brand za koji prvi puta čujem, je predstavio HDMI kabele koji na sebi imaju sustav zaključavanja.

Priključci su dakle opremljeni sustavom zaključavanja koji je potrebno pritisnuti na određenom mjestu kako bi se kabel mogao odspojiti i to je cijela mudrost. Gdje je ovo korisno? Definitivno u Japanu i ostalim trusnim područjima gdje postoje vibracije koje bi mogle vremenom odspojiti priključke, a realniji primjer su obitelji s malom djecom koja vole povlačiti kabele po stanu.

HDMI locking calbe

Uglavnom, ako se i odlučite na kabel s ovom značajkom pripremite se iskeširati čak $59.95 (cca 280 kn) za verziju od jednog metra. Iskreno, radije pogledajte neki kvalitetniji kabel za iste novce, a koji nema ovu u većini slučajeva nepotrebnu funkciju.

Izvor: EngadgetHD

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AG322QCX_gaming-monitor

Predstavljeni monitori za igrače AGON AG322QCX i AG272FCX

Nakon što je AOC-ov 35-inčni AG352QCX uspješno prošao naše testiranje, kompanija najavljuje dva nova modela iz ...

lg-65c6v-review-header

LG 65C6 (C6) zakrivljeni UHD HDR OLED TV – recenzija

LG-jevi OLED televizori i ove godine su nam pružili najviše zadovoljstva kada je vrhunska kvaliteta ...