KonzoleRecenzije

TEST: PlayStation 3 kao Blu-ray reproduktor

PlayStation 3 kao HD igrača konzola

Nismo mogli odoljeti igranju igara u HD razlučivosti. Na testu smo imali jednu ali vrijednu igru, Burnout Paradise. Radi se o utrkama kroz veliki grad uz more te kroz njegovu okolicu, a igru karakterizira prekrasna grafika i vrlo fluidna animacija, te vrlo realistična fizika. Uistinu je bio užitak igrati ovu igru u HD razlučivosti (720p), te uz DTS 5.1 zvuk koji je izvanredno rekreirao stanje oko vozila. PC-aši ne mogu ostati ravnodušni kada vide brzinu učitavanja igre – nit’ ima instalaciju, niti se dugo pokreće, niti ima error ekrana :), baš ništa osim samog užitka igranja. Svega jedan loading ekran od 15-ak sekundi tijekom kojeg svira Guns’n’Roses u DTS 5.1 kvaliteti i to je to, sve ostalo ide “kao po loju”. Za ljubitelje ozbiljne glazbe u ovoj igri također ima mjesta – ako tijekom igre ne dirate kontrole nekih 30 sekundi slika se prebaci u crno – bijelu i kreću poznate skladbe poznatih kompozitora. Divota.

Ako usporedim 720p razlučivost ove igre i Spiderman 3 1080p film, razlika se može itekako primjetiti. 720p sadržaj daje prilično nazubljene rubove predmeta na ekranu, dok 1080p izgleda daleko finije. Na nekoliko sljedećih slika možete vidjeti par detalja iz igre:

Burnout Paradise HD 720p 1 Burnout Paradise HD 720p 2

Burnout Paradise HD 720p 3Burnout Paradise HD 720p 4

ZAKLJUČAK

PlayStation me je od prvog trenutka druženja očaravao svojim dizajnom i brzinom izvođenja. Izbornici bogati opcijama za podešavanje su logički poredani i čak i bez posebnih uputa vjerujem da će čak i oni koji ne znaju engleski baš dobro uspjeti dobro podesiti opcije. U ovom članku nisam dotaknuo mrežnu podršku ove konzole, mogućnosti skidanja dodatnih sadržaja i surfanja internetom, te pregledavanje dijeljenih direktorija na računalima s kojima je konzola povezana. Ovo će uskoro biti prikazano na stranicama HD Televizije paralelno s testom Logitech-ove Blutooth tipkovnice za PS3.

Ako ste samo pogledali slike i odskrolali do dna stranice da biste pročitali zaključak onda vam mogu PlayStation 3 toplo preporučiti čak ako vas i ne zanima igranje igara – kao Blu-ray reproduktor je cijenom i kvalitetama iznad svih danas dostupnih na tržištu, a mogućnost laganog ažuriranja Blu-ray profila je nešto što bi svatko tko se želi osigurati za budućnost trebao uzeti u obzir.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Hvala! Da, na ovoj stranici mi je ovo prvi test :)

    Što se tiče usporedbe 1080p filma i 720p igre, ovo sam usporedio zato što sam dosta čitao o teškom raspoznavanju razlike izme?u ove dvije rezolucije na 768p zaslonima, a prema onome što sam vidio razliku nije teško vidjeti. Očekivao sam i da ae PS3 imati bolji antialiasing sustav za 720p sadržaje, no ili ga uopae nema ili ga ja nisam pronašao. Ako netko zna više neka slobodno napiše. Naravno, usporedba bi bila bolja da sam imao koju igru u 1080p razlučivosti i kakve filmiae u 720p, no što je tu je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!