Vijesti

Toshiba završava priču zvanu HD DVD

HD DVDRanije indikacije The Hollywood Reportera su čini se istinite – Toshiba se sprema prestati proizvoditi opremu i sadržaj za svoj HD DVD format kojem niti velika sniženja nisu pomogla da proizvođačima i pristašama donese dobit.

Umjesto dobiti, Toshibu su teški udarci konkurenta i ekstremna sniženja cijena HD DVD uređaja i softvera unazadila za stotine milijuna dolara i kompaniji ništa drugo ne preostaje nego dignuti blijelu zastavu i krenuti u nove poslove. Kako izvještava Reuters, Toshiba je već počela gasiti svoja postrojenja u Aomori Prefecture, Japan, dok se službeno priopćenje očekuje “uskoro”.

HD DVD player
Umjesto pokraj zgodnih Japanki, HD DVD oprema bi se uskoro mogla naći u kontejnerima pokraj zgrada

Ove novosti negativno utječu i na Microsoft koji se svojom X-Box 360 konzolom priklonio HD DVD standardu, a sukladno vijestima o završetku poslovanja i Microsoft je dodatno snizio cijenu HD DVD dodatka za svoju konzolu. Niža cijena znači i manju zaradu za Microsoft, a siguran sam da će svaku iduću suradnju s Toshibom ovaj softverski div detaljno razmotriti prije nego što išta potpiše.

Svi hdteveljupci bi trebali biti sretni zbog ove vijesti, bez obzira je li vaš favorit pobijedio ili ne, jer sada napokon znamo u koji se format isplati uložiti i u kojem pravcu treba se spremati za HD budućnost. Živio kralj plave krvi!

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Užas, sad ae biti 30 profila “Buleraya” od kojih 15 još nije ni u tvornicama nego na “stolovima”. A kupci su još na “osmom profilu”! Dolje Sony!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!