Home » Vijesti » Toshiba završava priču zvanu HD DVD

Toshiba završava priču zvanu HD DVD

HD DVDRanije indikacije The Hollywood Reportera su čini se istinite – Toshiba se sprema prestati proizvoditi opremu i sadržaj za svoj HD DVD format kojem niti velika sniženja nisu pomogla da proizvođačima i pristašama donese dobit.

Umjesto dobiti, Toshibu su teški udarci konkurenta i ekstremna sniženja cijena HD DVD uređaja i softvera unazadila za stotine milijuna dolara i kompaniji ništa drugo ne preostaje nego dignuti blijelu zastavu i krenuti u nove poslove. Kako izvještava Reuters, Toshiba je već počela gasiti svoja postrojenja u Aomori Prefecture, Japan, dok se službeno priopćenje očekuje “uskoro”.

HD DVD player
Umjesto pokraj zgodnih Japanki, HD DVD oprema bi se uskoro mogla naći u kontejnerima pokraj zgrada

Ove novosti negativno utječu i na Microsoft koji se svojom X-Box 360 konzolom priklonio HD DVD standardu, a sukladno vijestima o završetku poslovanja i Microsoft je dodatno snizio cijenu HD DVD dodatka za svoju konzolu. Niža cijena znači i manju zaradu za Microsoft, a siguran sam da će svaku iduću suradnju s Toshibom ovaj softverski div detaljno razmotriti prije nego što išta potpiše.

Svi hdteveljupci bi trebali biti sretni zbog ove vijesti, bez obzira je li vaš favorit pobijedio ili ne, jer sada napokon znamo u koji se format isplati uložiti i u kojem pravcu treba se spremati za HD budućnost. Živio kralj plave krvi!

Izvor: EngadgetHD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. Užas, sad ae biti 30 profila “Buleraya” od kojih 15 još nije ni u tvornicama nego na “stolovima”. A kupci su još na “osmom profilu”! Dolje Sony!!

  2. Moglo bi biti svega. Bluray je još daleko od prave zrelosti, a bez konkurencije Sony se može poigravati sa tko zna koliko profila…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*