Sponzorirani tekstovi

SPONZORIRANO: Televizor i umjetničko djelo u jednom – isprobali smo Samsung The Frame

Samsung_Frame_06

Televizori su već dugo vremena neizostavan dio domova diljem svijeta, a mnogi izgled i orijentaciju svoje dnevne sobe prilagođavaju upravo dimenzijama i poziciji televizora. Samsung je sa svojom serijom lifestyle televizora podigao sinergiju zaslona i prostora na novu razinu, a mi smo isprobali perjanicu Samsung LTV serije – The Frame.

I prije paljenja, The Frame televizor pažnju plijeni upečatljivim i izrazito tankim dizajnom kućišta koji uvelike podsjeća na uokvirene slike. Izmjenjivi okviri dostupni su u nekoliko boja, a moguće je kupiti i zaobljenu Beveled varijantu okvira koja podsjeća na tradicionalne drvene okvire za slike. Televizor je dostupan u pet različitih veličina, a to su 43“, 50“, 55“, 65“ i 75“. Kako bi se zadržala jednostavnost dizajna i njegov tanki profil, The Frame se spaja samo jednim kablom na upravljačku kutiju koja sadrži utore za USB, HDMI i kabl za spajanje na struju.

Moćna QLED tehnologija

The Frame koristi QLED tehnologiju koja omogućava jasnu sliku u 4K rezoluciji Quantum Dot, sićušne LED diode koje daju oštru i britku sliku sa stopostotnom dubinom boja. Dual LED tehnologija koja kombinira hladno i toplo pozadinsko svjetlo osigurava izrazito realistični prikaz na zaslonu televizora. Za razliku od standardnih LED televizora s fiksnom temperaturom pozadinskog svjetla Samsung Dual LED kombinira dvije različite temperature boje – onu od 5000K i 20000K kako bi se pronašla temperatura svjetla koja najbolje odgovara sadržaju koji se prikazuje na zaslonu. Tako je reducirano tzv. curenje svjetla što omogućava povećanje kontrasta od gotovo 30% u Movie mode načinu rada.

samsung_Frame_07 (1)

Uz impozantnu kvalitetu slike, The Frame je opremljen i Active Voice Amplifier (AVA) tehnologijom uz pomoć koje prilagođava glasnoću i jasnoću reprodukcije zvuka što olakšava slušanje sadržaja s promjenjivom dinamikom glasnoće zvuka.

Povezivanje s pametnim telefonom u trenu

Ono što nam se učinilo izrazito praktičnim kod The Frame televizora su i Multi View i Tap View opcije koje olakšavaju povezivanje The Frame televizora s mobilnim uređajima i čine iskustvo korištenja pametnog telefona na velikom ekranu izrazito ugodnim. Uz pomoć Tap View opcije dovoljno je samo dodirnuti televizor pametnim telefonom kako bi se pokrenulo zrcaljenje ekrana.

Samsung_Frame_04 (1)

Multi View način rada omogućava dijeljenje ekrana na više jedinica pa korisnici mogu gledati, ali i slušati dva sadržaja u isto vrijeme, kao i prilagođavati pojedine dijelove zaslona svojim potrebama. Na primjer, poruke s mobitela mogu se prikazivati u manjem djelu zaslona, dok video sadržaj može zauzimati veći dio zaslona kako bi se sadržaj koji gledate bolje vidio. Osim za Android, opcija zrcaljenja mobilnog uređaja dostupna je i za IOS, što je definitivno bonus.

Galerija u dnevnoj sobi

Možda i glavna odlika The Frame televizora je Art Store trgovina koja nudi više od 1400 umjetničkih djela iz svjetski poznatih muzeja i galerija kao što su ruski muzej Hermitage, francuski Louvre i španjolski muzej Prado. Dok se ne koristi za gledanje sadržaja, The Frame može služiti kao zamjena za sliku, s time da se korisnici uz široki izbor umjetnina koju Art Store trgovina nudi ne moraju odlučiti za jednu opciju, već imaju mogućnost mijenjati slike koliko god često žele.

Samsung_frame_02

Televizor može pohraniti i do 1200 slika u 4K rezoluciji, a korisnici mogu čak učitati i vlastite slike ili fotografije. Osim na stalak, The Frame se može objesiti i na zid uz Slim Fit zidni nosač, pri čemu zaista izgleda više kao slika, nego televizor. Kako bi smanjili nepotrebnu potrošnju električne energije, uz Senzor pokreta možete uživati u omiljenim umjetničkim djelima dok ste u prostoriji, a kada odete televizor će se sam isključiti.

Zaključak

Samsung The Frame vrhunski je televizor, čije posebnosti nadilaze samo iskustvo gledanja. Estetici i samom dizajnu pridana je velika pažnja, no to ne znači da su zanemarene funkcionalne značajke televizora. Visoka kvaliteta slike pruža ugodno iskustvo gledanja kad je upaljen, a besprijekorni dizajn i mogućnost prikazivanja umjetničkih djela osiguravaju da The Frame ostaje u središtu pažnje čak i kad ne služi gledanju filmova ili serija.

Uživajte u najboljoj glazbi sa svog televizora uz Spotify Premium! Svi koji se odluče za kupnju The Frame televizora do 03.05.2022. godine ostvaruju pravo na besplatnu uslugu Spotify Premium u trajanju od tri mjeseca.

Više informacija o Samsung The Frame i ostalim LTV televizorima možete pronaći na linku.

Adsense

Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!