Home » Sponzorirani tekstovi » SPONZORIRANO: Televizor i umjetničko djelo u jednom – isprobali smo Samsung The Frame

SPONZORIRANO: Televizor i umjetničko djelo u jednom – isprobali smo Samsung The Frame

Samsung_Frame_06

Televizori su već dugo vremena neizostavan dio domova diljem svijeta, a mnogi izgled i orijentaciju svoje dnevne sobe prilagođavaju upravo dimenzijama i poziciji televizora. Samsung je sa svojom serijom lifestyle televizora podigao sinergiju zaslona i prostora na novu razinu, a mi smo isprobali perjanicu Samsung LTV serije – The Frame.

I prije paljenja, The Frame televizor pažnju plijeni upečatljivim i izrazito tankim dizajnom kućišta koji uvelike podsjeća na uokvirene slike. Izmjenjivi okviri dostupni su u nekoliko boja, a moguće je kupiti i zaobljenu Beveled varijantu okvira koja podsjeća na tradicionalne drvene okvire za slike. Televizor je dostupan u pet različitih veličina, a to su 43“, 50“, 55“, 65“ i 75“. Kako bi se zadržala jednostavnost dizajna i njegov tanki profil, The Frame se spaja samo jednim kablom na upravljačku kutiju koja sadrži utore za USB, HDMI i kabl za spajanje na struju.

Moćna QLED tehnologija

The Frame koristi QLED tehnologiju koja omogućava jasnu sliku u 4K rezoluciji Quantum Dot, sićušne LED diode koje daju oštru i britku sliku sa stopostotnom dubinom boja. Dual LED tehnologija koja kombinira hladno i toplo pozadinsko svjetlo osigurava izrazito realistični prikaz na zaslonu televizora. Za razliku od standardnih LED televizora s fiksnom temperaturom pozadinskog svjetla Samsung Dual LED kombinira dvije različite temperature boje – onu od 5000K i 20000K kako bi se pronašla temperatura svjetla koja najbolje odgovara sadržaju koji se prikazuje na zaslonu. Tako je reducirano tzv. curenje svjetla što omogućava povećanje kontrasta od gotovo 30% u Movie mode načinu rada.

samsung_Frame_07 (1)

Uz impozantnu kvalitetu slike, The Frame je opremljen i Active Voice Amplifier (AVA) tehnologijom uz pomoć koje prilagođava glasnoću i jasnoću reprodukcije zvuka što olakšava slušanje sadržaja s promjenjivom dinamikom glasnoće zvuka.

Povezivanje s pametnim telefonom u trenu

Ono što nam se učinilo izrazito praktičnim kod The Frame televizora su i Multi View i Tap View opcije koje olakšavaju povezivanje The Frame televizora s mobilnim uređajima i čine iskustvo korištenja pametnog telefona na velikom ekranu izrazito ugodnim. Uz pomoć Tap View opcije dovoljno je samo dodirnuti televizor pametnim telefonom kako bi se pokrenulo zrcaljenje ekrana.

Samsung_Frame_04 (1)

Multi View način rada omogućava dijeljenje ekrana na više jedinica pa korisnici mogu gledati, ali i slušati dva sadržaja u isto vrijeme, kao i prilagođavati pojedine dijelove zaslona svojim potrebama. Na primjer, poruke s mobitela mogu se prikazivati u manjem djelu zaslona, dok video sadržaj može zauzimati veći dio zaslona kako bi se sadržaj koji gledate bolje vidio. Osim za Android, opcija zrcaljenja mobilnog uređaja dostupna je i za IOS, što je definitivno bonus.

Galerija u dnevnoj sobi

Možda i glavna odlika The Frame televizora je Art Store trgovina koja nudi više od 1400 umjetničkih djela iz svjetski poznatih muzeja i galerija kao što su ruski muzej Hermitage, francuski Louvre i španjolski muzej Prado. Dok se ne koristi za gledanje sadržaja, The Frame može služiti kao zamjena za sliku, s time da se korisnici uz široki izbor umjetnina koju Art Store trgovina nudi ne moraju odlučiti za jednu opciju, već imaju mogućnost mijenjati slike koliko god često žele.

Samsung_frame_02

Televizor može pohraniti i do 1200 slika u 4K rezoluciji, a korisnici mogu čak učitati i vlastite slike ili fotografije. Osim na stalak, The Frame se može objesiti i na zid uz Slim Fit zidni nosač, pri čemu zaista izgleda više kao slika, nego televizor. Kako bi smanjili nepotrebnu potrošnju električne energije, uz Senzor pokreta možete uživati u omiljenim umjetničkim djelima dok ste u prostoriji, a kada odete televizor će se sam isključiti.

Zaključak

Samsung The Frame vrhunski je televizor, čije posebnosti nadilaze samo iskustvo gledanja. Estetici i samom dizajnu pridana je velika pažnja, no to ne znači da su zanemarene funkcionalne značajke televizora. Visoka kvaliteta slike pruža ugodno iskustvo gledanja kad je upaljen, a besprijekorni dizajn i mogućnost prikazivanja umjetničkih djela osiguravaju da The Frame ostaje u središtu pažnje čak i kad ne služi gledanju filmova ili serija.

Uživajte u najboljoj glazbi sa svog televizora uz Spotify Premium! Svi koji se odluče za kupnju The Frame televizora do 03.05.2022. godine ostvaruju pravo na besplatnu uslugu Spotify Premium u trajanju od tri mjeseca.

Više informacija o Samsung The Frame i ostalim LTV televizorima možete pronaći na linku.

About Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*