Home » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » Samsung 40K5502 (K5500) FHD LCD TV – recenzija

Samsung 40K5502 (K5500) FHD LCD TV – recenzija

Kvaliteta slike

samsung-40k5502-hd-shot

Verzija softvera u televizoru na dan testa: 1142

Tvorničke postavke i kalibracija

portrait-displays-calman-2016

Provjera karakteristika slike je izvršena putem SpectraCalovog Calman 2016 Ultimate for Business softvera, SpectraCal C6 kolorimetra i VideoForge generatora uzoraka.

Analizirana karakteristika Vrijednost Ocjena*  Komentar
ANSI kontrast (tvornički) 4025:1 3 U skladu s VA tehnologijom. Usporedba >>
ANSI crna boja [cd/m2] (tvornički) 0.05 3 Uz 200 cd/m2 svjetlinu, u skladu s VA tehnologijom.
Najveća svjetlina [cd/m2] – SDR (tvornički) 280 2 100% bijela (čitav ekran prekriven)
Najveća svjetlina [cd/m2] – HDR (tvornički) / / Televizor ne podržava HDR signal (download)
Najveće greške u nijansama sive (tvornički) 2.78 4 Na 50%, Movie predložak
Tvornički najveće greške u bojama (tvornički) 1.76 4 Najveća greška kod zelene boje
Pokrivenost Rec.709 raspona boja (tvornički) 99.4% 4 Cinema predložak, prihvatljiva tolerancija je +/- 3%
Pokrivenost DCI-P3 raspona boja (tvornički) 82.0% 2 Za više rezultata pogledajte usporedni prikaz.
Kontrole za kalibraciju / 3 Balans bijele boje u 2 i 10 točaka, gamma, CMS
Prosjek: 3.125 dobar rezultat

* – ocjene od 1-4, 1 = loše, 2 = osrednje3 = dobro, 4 = izvrsno

Samsung 40K5502 ima četiri predloška za sliku među kojima je Movie predložak gotovo tvornički kalibriran i naša topla preporuka je koristiti ga. Kako je iz rezultata vidljivo, tvornički je balans bijele boje vrlo precizan, bez očite dominacije crvene, zelene ili plave boje duž spektra, a isto vrijedi i za boje – najveća greška kod zelene boje je deltaE 2000 manja od 2, a cilj kalibracije je vrijednost manja od 3. Gamma je također pravilna, posebno nakon što se smanji tvornički previsoko podešen kontrast. Raspon boja precizno prekriva Rec.709, što znači da boje koje televizor prikazuje precizno prate originalni sadržaj, npr. pri gledanju filmova u HD rezoluciji.

Kroz kalibraciju smo samo izgladili nekoliko nesavršenosti tako da slika prije i poslije nije značajno različita, što je svakako dobra vijest za sve koji žele dobar prikaz slike bez ikakvog podešavanja (osim prebacivanja u Movie predložak).

Više komentara i savjete kako podesiti ovaj televizor možete pronaći u video prilogu ispod:

Postavke nakon kalibracije pokazane u videu možete kupiti preko Payhipa >>

paragraph-separator-divider

Kvaliteta panela i karakteristike pozadinskog osvjetljenja

Analizirana karakteristika Ocjena*  Komentar
Probijanje pozadinskog osvjetljenja 2 osrednja ujednačenost zaslona, jače probijanje u donjem lijevom kutu
Efekt prljavog ekrana (Dirty Screen Effect) 3 neujednačenost po zaslonu blagog intenziteta
Refleksije zaslona 2 zamućeni obrisi objekata na zaslonu, osrednje učinkovit filter
Prikaz iz kutova 1 boje gube na zasićenosti, gamma raste i kontrast pada pri gledanju iz kuta
Ostale anomalije 3 /
Globalno/Lokalno zatamnjenje 3 globalno zatamnjenje prisutno u svim modovima osim u “PC modu”
Prosjek:  2.33 osrednje prema dobrom

* – ocjene od 1-4, više je bolje, 1 = loše, 2 = osrednje3 = dobro, 4 = izvrsno

paragraph-separator-divider

Pokretna rezolucija, skaliranje, prikaz filmova…

Analizirana karakteristika
Vrijednost Ocjena*  Komentar
Pokretna rezolucija (Monoscope test, max. 1080) 300 max. 1 isti rezultat i ako je LED Clear Motion opcija aktivna
Oštrina slike u dinamici (vizualno) / 2 oštrina na razini ostalih 60 Hz VA televizora, što tamnija scena to lošiji rezultat
Izvođenje 24 Hz materijala / 3 dobro, glatka reprodukcija bez posebno izraženog podrhtavanja (judder)
Skaliranje slike (scaling) / 3 vrlo dobro skaliranje za SD i odlično za HD
Isprepleteni signali (interlaced) / 4 prolazi sve isprobane
Interpolacija slike (deJudder) / / televizor nema interpolaciju slike (efekt sapunice)
Color Upsampling / 3 blagi stepeničasti efekt vidljiv samo iz vrlo male udaljenosti od ekrana (< 1 m)
Uklanjanje nesavršenosti digitalne slike (šum, mosquito efekt) / 3 učinkovito uklanja šum, MPEG nesavršenosti dobro kontrolirane
Posterizacija (banding)
/ 4 odlično za 8-bitni panel
Prosjek: 2.88  dobro

* – ocjene od 1-4, više je bolje, 1 = loše, 2 = osrednje3 = dobro, 4 = izvrsno

paragraph-separator-divider

Kvaliteta slike – ukupni dojmovi

Ukupno Ocjena*
1. Tvorničke postavke i kalibracija 3.125
2. Kvaliteta panela i pozadinskog osvjetljenja 2.33
3. Pokretna rezolucija, skaliranje, prikaz filmova 2.88
Ukupno: 2.78

* – ocjene od 1-4, više je bolje, 1 = loše, 2 = osrednje3 = dobro, 4 = izvrsno

Samsung 40K5502 televizor ima gotovo tvornički kalibriranu sliku u Movie predlošku, što je poboljšanje u odnosu na prošlogodišnji J5572 model (J5500 serija), dok po pitanju kvalitete panela i procesora ostvaruje podjednako dobar rezultat. Zahvaljujući velikom kontrastu slike pri frontalnom gledanju, dobrom prikazu boja i procesiranju koje se solidno nosi kako sa SD, tako i s HD sadržajima, K5500 serija je televizor koji s obzirom na cijenu možemo preporučiti.

samsung-40k5502-fhd-content1

Tijekom testiranja smo gledali nekoliko HD filmova na Blu-ray mediju, među kojima se našla i nezaobilazna Samsara. Full HD sadržaj na Full HD ekranu male dijagonale osigurao je oštru sliku, jasnih detalja u statici, te preciznih boja i nijansi. Kontrast slike je bio dovoljno dobar za gledanje uz umjerenu količinu svjetlosti u prostoriji, dok smo u potpunom mraku za najbolji rezultat trebali malo smanjiti Backlight kontrolu kako uočena probijanja pozadinskog osvjetljenja ne bi bila vidljiva (ovisno o kadru). U slučaju gledanja sadržaja koji prekrivaju čitav ekran, neujednačenost pozadinskog osvjetljenja nije uopće ometala, barem ne u 95% kadrova.

samsung-40k5502-clouding

Probijanje pozadinskog osvjetljenja f2.8 1/30 sec. ISO 6400 na Canon EOS 550D DSLR-u

Ove godine je Samsung uklonio kontrolu za podešavanje uklanjanja MPEG nesavršenosti kakve se mogu vidjeti kod digitalnih signala male propusnosti podataka, a koji se manifestiraju kroz pojavu blokova i efekta roja mušica. Sada je ta kontrola automatski aktivna i na konkretnom modelu Samsung ju promovira kroz ime “Ultra Clean View”. Proizvođač navodi sljedeće objašnjenje ove funkcije:

Ultra Clean View analizira sadržaj naprednim algoritmom za filtriranje i smanjenje šumova. Čak i ako je izvorni signal u razlučivosti nižoj od Full HD, svejedno ćete moći uživati u vizualnom prikazu usporedivim s FHD standardom (kvaliteta slike ovisi o izvornom signalu).

Naši testovi su samo potvrdili ono što smo već uočili kod jačih Samsungovih modela ove godine – slika SD signala je čista i digitalne nesavršenosti su jako dobro prikrivene bez gubitka na detaljnosti slike. Naravno, po pitanju oštrine slike Ultra Clean View ne može učini SD signal da bude po pitanju oštrine na razini HD materijala, no s udaljenosti gledanja od cca. 2.5 metara posebnih prigovora na SD signal doista nemamo.
samsung-40k5502-sd-content1

DVB-T 576i sadržaj

K5500 ispravno prepoznaje 2:2 kadencu 576i signala i prikazuje je bez trzanja ili pojave efekta češlja (eng. combing effect) bez obzira je li riječ o statičnom kadru u kojem se odjednom pojave titlovi ili dinamici.
samsung-40k5502-fhd-content2
Kada je riječ o dinamici, VA panel pokazuje svoje slabosti kao i na ostalim 60 Hz modelima – u dinamici mnogo detalja izostaje, a iza tamnih objekata na svijetloj podlozi ili u tamnim kadrovima tragovi iza objekata se pojačavaju. Kako bi se borio s ovim ograničenjem Samsung je ugradio LED Clear Motion što je neka vrsta umetanja crnih okvira između kadrova kako bi se smanjilo zamućenje, no uz 50% manju svjetlinu slike i blago trzanje nismo uočili poboljšanje u dinamici – štoviše, slika se pogorša. Tragovi iza objekata bivaju dulji, a dupliranje izraženije.
samsung-40k5502-blur

Tamni tragovi iza crnog teksta na bijeloj podlozi

Zaključak: uz isključen LED Clear Motion pokretna rezolucija je tipična i prihvatljiva, bez jakih tragova i pojave efekta “akvarela” u velikoj većini kadrova. Za filmove koji ionako pate od manjka detalja u dinamici zbog 24 sličica u sekundi, kao i za sport zbog blagog efekta prljavog ekrana, K5500 će zadovoljiti.

Sve u svemu, unatoč pripadnosti seriji 5, Samsungov 40K5500 model dijeli mnoge prednosti kao i skuplji modeli i kao takav će biti dobar izbor kako za gledanje TV programa i DVD-a, tako i za HD materijale no prvenstveno frontalno ili iz malog kuta.

paragraph-separator-divider

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

64 komentara

 1. Pozdrav,planiram kupitii novi televizor i zanima me je li bolje uzeti seriju j5502 ili k5502.Planiram uzeti model dijagonale 101cm.Najvise me zanima koji generalno ima bolju kvalitetu slike,nakon prilagodavanja.

 2. Ako si pročitao Darcovu recenziju iznad K5502 ima nešto bolju kvalitetu slike od J5502.Samsung J5502 je iz 2015 godine a K5502 je ovogodišnji model.Ja bih svakako radije uzeo K5502 osim ako se ne radi o velikoj razlici u cijeni između ta dva modela.

 3. nije mi jasno, ima li ovaj model T2 tuner s HEVC dekoderom ili samo čita HEVC multimedijalne formate?

  • Trenutno je situacija s DVB-T2 standardom kod nas jako nejasna jer čak ako TV i ima DVB-T2 HEVC, to nije jamstvo da će podržavati specifičnu verziju koju naši odluče koristiti. Osim toga, dobio sam informaciju da i nakon uvođenja DVB-T2 emitiranja paralelno će još 10 godina emitiranje biti DVB-T standarda koji danas poznajemo. Zbog toga tek od iduće godine kad počne označavanje modela ćemo imati – nadam se – konkretnije informacije.

   Pokušati ću dobiti od HAKOM-a više informacija na ovu temu pa javim…

   • Hvala. Inače, imali možda koja druga preporuka za taj cjenovni rang (do 3000 kn), i najmanje te dijagonale? Bitno je da je smart, gledati će se uglavnom frontalno ili iz manjeg kuta, vjerojatno najviše filmovi/serije preko usb-a ili spajanjem na računalo, te možda streaming sporta.

   • Darco baš me zanima što će ti HAKOM odgovoriti.Iznenadilo me je da će se postojeći DVB-T standard u SD 16:9 formatu emitirati još 10 godina paralelno sa HEVC-om.Stvarno su stavili dugo prijelazno razdoblje što je po meni za svaku pohvalu.

    • Kaj je tu za pohvalu? Da bi im sve stalo vjerojatno ce trpiti HEVC u vidu manjeg bitratea.

     • To za pohvalu sam napisao više radi starijih ukućana doma da ne moraju kupovati vanjski prijemnik za HEVC ili novi TV.Njima je manje važno da li gledaju naše programe u SD ili HD i da nemaju dva daljinska upravljača.

   • U najmanju ruku čudna odluka da ostavljaju ”obični” DVB-T još 10 godina? Čudna i skupa. Javi ako dobiješ kakvu detaljniju potvrdu od HAKOM-a.

 4. Bok, zanima me usporedba gore recenziranog tv-a (SAMSUNG 40K5502) i LG 40LF632V. Ako netko ima iskustvo s navedenim televizjama svaka informacija je dobrodošla. Televizija bi se gledala s udaljenosti 2-3 metra, ponajviše sport. Važan je wi-fi i smart kojeg posjeduju oba televizora, koje su im razlike?

 5. Ovako, kupio sam prije par dana navedeni tv i naišao na jedan problem. Kada mi je TV spojen preko HDMI s PC-em dolazi do prekida slike i tona na par sekundi u nejednakim intervalima. Što bi bio razlog tomu?

  • Razlog je Samsung – razvikana osrednja kompanija koja proizvodi poluproizvode.

  • HDMI kao standard je tesko sranje no nazalost i jedina opcija……… Probaj sa drugim kablom. Pa trecim. I tak dalje…… Meni satelitska i TV rade kako treba nakon ne znam koliko izmjena kablova. ARC izmedju bravie i denona mi prekida svakih xy sekundi na trenutak i tu nije pomoglo ni 10 kablova. Vratio sam opticki.

 6. pozdrav. jucer sam kupio ovaj tv i prilikom trazenja programa pronasao je samo analogne.
  molim pomoc,kako pronaci digitalne?

  • pa tak da probas traziti digitalne. Ne znam tocno sad kako to izgleda ali vecina TV ti ima zasebno pretrazivanje digitalnih i analognih kanala.

 7. Pozdrav.. je li bolji samsung k5502 ili ku6072? Cijena približno ista

 8. Kinggo možeš pomoći, nemogu naći kod televizora za uparivanje s laptopom. Guglao ali nema, Tv je Sony KD43xd8077. Zahvaljujem! Ili netko tko zna.

 9. Tv ima mogučnost da preko wifi pronađe laptop i sve što gledaš na laptopu možeš prebaciti na tv ali na laptopu moraš upisati kod televizora. I to je uparivanje.

  • gle, ili imas chromecast, sto nije bas za sve upotrebljiv i vjerujem da ne mislis na to.
   Ili imas onaj wireless display. To sam radio samo jednom na win10 i nije bas da mi je uspjelo od prve i da je bas bilo jednostavno. I to naravno ovisi o laptopu kojeg koristis. Uglavnom, nije kod bio problem, to TV izbaci odmah. Problem je bilo kaj to bas nije radilo i kad bi windowsi vidjeli TV kao bezicni monitor. Pocni od laptopa pa onda dalje jer sa strane TVa je to poprilicno jednostavno, network-wifi direct…

 10. Bok, moze pomoc u izboru za neuke. :)
  Ovaj Samsung ili Panasonic TX40DS400E?
  Hvala :)

  • Pozdrav – ja bih odabrao Samsung jer sam ga imao priliku koristiti i dobar se pokazao s obzirom na mogućnosti, brzinu rada i kvalitetu slike.

   • Hvala na brzom odgovoru. :)
    Znate li ista o navedenom Panasonicovom modelu i bi li on isto bio ok izbor ako ne uhvatimo Samsunga na akciji? :)
    Ili opcenito imate li neku preporuku za smart tv oko 3000 kn (dijagonala ekrana 40 incha)? :)

 11. Pozdrav, dvoumim se između ovog modela i Panasonic 40DS630E. Što bi preporučili za nekoga tko prvenstveno planira gledati filmove i serije HD formata (Apple TV kao platforma), frontalno i iz malog kuta? Hvala!

  • Pozdrav – preporuka ide Panasonicu.

   • Hvala na odgovoru!

    Još jedno pitanje: isplati li se umjesto tog Panasonica uzeti neku od polovnih plazmi poput 42ST60 i 42GT60 (ili raniji modeli poput S30 i G30)? Plazme su mi nikako neprežaljeni TV uređaji pa me zanima je li (dobro očuvan) model iz 2014. isplativ u današnje vrijeme.

 12. Pozdrav – Samsung 40K5502 (K5500) dali je isto i oznaka UE32K5502. Što je bolje, ovaj model ili PANASONIC TX-32DS600E ??? (osim inča, naravno)

 13. Kupio sam ovaj model Samsung TV-a. 2 dana se mučim prilagoditi sliku, ali neide. Mišljenja sam da je recezent bio jako blagonaklon prema ovom modelu. Kvaliteta slike – oštrina u dinamici ne više od 2 boda. Kvaliteta slike – prikaz iz kuta 0 bodova. Kvaliteta slike – ukupno jedva 2 boda. Ton nemogu komentirati jer sve imam spojeno preko Sony AV STR DH820. Kvaliteta izrade, debljina/tanjina aparata i izgled su više nego solidni. Ukratko-razočaran sam !!! Možda nisam u pravu, ali večeras sam uključio i svoj stari Panasonic TX-L32E30E, točno je da se na Samsungu vidi novija tehnologija, ali razmišljam da Samsung stavim u bunker i vratim Panasonic. Ili mi možda treba vremena na privikavanje.
  Neka mi oprosti autor recenzije-nije ovo atak na njegovu stručnost već moj osobni dojam.

  • recenzent (ako to zeli napraviti kako treba, a Darko to radi) u obzir uzme i same karateristike tehnologije koju recenzira. Znaci, VA paneli generalno imaju los prikaz iz kuta, ovaj za 4 soma ili neki za 40 somova. E sad, medju njima ima boljih ili losijih ali tesko da ce i jedan dobiti vise od te 3 zvjezdice jer su po tom pitanju kriminal. Ali imajo bolji kontrast sto je meni daleko bitnije.
   Isto vrijedi za ostrinu u dinamici, nije isto jel imas 50Hz panel ili 100Hz. Isto tak, nemaju svi televizori istu interpolaciju. Tu ne vrijedi da je isto kao i na onome od 40 somova.
   Uglavnom, ovaj tv je pocetni samsungov model i kao takav uopce nije los. Ako hoces nesto bolje, zamijeni za neku jacu seriju ili 43w755c koji je iz 2015 ali ne kosta puno vise a ima 120Hz sa postenom interpolacijom. Opet sa VA panelom.
   Ako ti je bitan kut gledanja onda uzmi neki LG jer su svi sa IPS panelom.

 14. Zašto na SAMSUNG UE32K5502 dobivam “skraćenu” sliku? Naime gore i dolje na programima filmskim uglavnom je gore i dolje crna šlajfna-slika skraćena, iako titl je i na tom crnom djelu. Ako zumiram ostajem bez titla. Gdje je tu problem? TV ili emitiranje?

  • pa nema problema. Filmovi su uglavnom u 2.35:1 formatu dok je TV kao takav 16:9 (1.78:1).
   A to sto su titlovi dolje samo znaci da se program emitira isto u 1.78:1 sto je OK. Nekad davno su TV stanice daleko vise kropale sliku jer smo svi imali 4:3 i na tome je 2:35 izgledalo ocajno ali isto tak je i dobar dio filma ostao odrezan jer izrezes prakticki 50% (44% ako cemo precizno) slike. Srecom, danas su prestali sa tom praksom jer je 2:35 ipak podnosljiv na 16:9 jer pokriva 76% povrsine ekrana.

 15. Kada vec spominjete titlove kod Samsung TV, npr. kada pustim nesto sa USB-HDD, osim podesavanja za velicinu slova moze li se mijenjati izgled (boja) titla? Dolazi do situacija gdje bijeli titlovi u svijetlim scenama znaju biti necitljivi. Hvala unaprijed na odgovoru.

  • Još se nisam sretao s tim problemom iz razloga što se još uvijek mučim s kalibracijom, jer nemogu dobiti sliku kakvu želim. A da su titlovi nekad nečitljivi radi svjetline slike-točno je.

 16. Koja je razlika ovog modela i UE40K5582? Samo u S2 tuneru ili?

 17. Pozdrav svima :)
  Na jednoj stranici (opinioteca mislim) je navedeno da K5500 ima bo bodnaru ~21ms input laga. Buni me razlika navedenog pa ako moze pomoc posto si planiram uzet ovaj tv za ps4.

 18. Poštovanje, da li mi možete reci da li se isplati uzeti Samsung UE32K5102 TV za 1818,00 kn.
  Konkretno, kakva je slika te kvaliteta proizvoda. Nigdje nisam nasao recenziju za proizvod a jako mi je hitno barem da dobijem neke osnovne informacije od ljudi koji se razumiju.
  Molim Vas za brzi odgovor ili preporuku sličnog proizvoda do cifre max 2200,00 kn.
  Hvala unaprijed

  LP

 19. Samsung UE32K5502 u HG spoti 2345 kn.-

 20. Pozdrav, molim vas pomoc u odabiru tv. Dvoumim se izmedu nekoliko modela samsung tv, cjenovno od 5-6.000kn:
  UE55KU6072
  UE43Ku6500
  UE49KU6500SUHD
  UE50KU6072U
  UE43KS75005XXH
  HVALA PUNO I LP

 21. Pozz

  Pitanje.laik sam sto se tice tv dvoumim se u kupnji izmedju dva modela 43 incha.jedan je lg 43uh664v koji kosta 4000 kn i sony kd-43xd8077 koji je oko 5000 kn.zanima me jel se isplati dati za sonya 1000 kn vise i zasto su opcenito sony tv puno skuplji su bolji ili placamo ima

  Hvala na odgovorima

 22. SAMSUNG UE32K5502 -SONY STR-DH820
  SLUŠAM TV preko spomenutog receivera, spojeno HDMI. Imam spojeno STB>RECEIVER>TV. Izvrstan zvuk na zvučnicima 5.0. Pošto TV ima HBO GO, uzeo sam kod ISKON probni HBO GO. Sve ide glatko i uredno-ali kad se prebacim na HBO GO NESTANE ton iz receivera i dobijem “plehnati” ton iz TV-a. Gdje bi mogla biti greška? Dali je ovakvo spajanje u redu ili…?
  Molim pomoć?

 23. HBO GO aplikcija na Samsung TV-u. STB (ISKON-preko kojeg imam HBO) spojen na reiciver a reiciver na TV.

 24. LG 32LH6047 ili Samsung UE32k5502?Hvala

 25. Dvoumim se između ovog Samsunga i LG 49LH630V. Slična cijena, različiti paneli i različiti PMI i PQI. Što izabrati?

 26. LG Samsung ima katastrofa uglove gledanja naspram LG630.

 27. Kakav kontrast ima Samsung kad se negleda pod uglom od 90? :) Ko ima opciju da gleda TV samo pod 90 , nek kupi VA.

 28. Pa nebitno. Poanta je je da i VA i IPS imaju svojih losih strana. Nije samsung katastrofa zbog VA panela, meno konkretno je to plus.

 29. Bolje sjediti pod vink pa gledati PVA panel nego trpiti ono smece od kontrasta iz bilo kojeg ugla.

 30. Dakle ovako imam ovaj SAMSUNG 40K5502 gledam filmove preko usb hdd interesira me zna li kongo možda hoće li biti novih update-a nedaj bože TRUE HD 7,1

  • samsung i LG nemaju bas obicaj nadograditi starije modele na noviju verziju SW. A true hd je nemoguce dobiti iz bilo kojeg TVa. I tako ce biti dok eARC ne postane standard sto se moze ocekivati na modelima za 2018. Barem nekima.

 31. Hvala na odgovoru inače pored navedenog tv-a imam AV receiver DENON AVR-X1300W
  Blu ray sony bdp 570 3D
  Bowers & Wilkins DM302
  Bowers & Wilkins CC3 KAO CENTAR
  Bap satelite
  Onkyo 410 Dolby Atmos
  pretežno gledam na blu ray-u filmove imam nešto i Dolby Atmos blu ray filmova
  ali pravu zagonetku mi priredjuje usb-stick kad stavim recimo ovako nešto na njega 1080p.BluRay.AVC.TrueHD.7.1.Atmos Denon javlja isključivo DTS:X,Neural nema Atmosa
  znači li to da ga ne mogu nikako natjerati na Dolby TrueHD ili Atmos pozz ekipi

  • gle, svi ti lossless i immersive formati ti imaji i lossy core track. I onda kad imast to na uredjaju koji ne moze reproducirati lossless dobijes van taj lossy core odnosno obicni DTS/AC3. NIje tvoj TV nis poseban, i moj sony ce isto pustiti van samo DTS

 32. Dobar dan! Zanima me koji je tv bolji za uzeti… Samsung koji je prilozen (UE40K5502AK) ili Samsung UE46EH5300.. kod ovog drugog Samsunga vidim da je puno veći ekran.. da ima 117cm dijagonale, a kod prilozenog samo 102 cm.. Hvala na odgovoru

 33. Pozdrav, imam problem sa ucitavamjem mkv filmova ( puca nakon 20min )? Da li je to normalno ili da zoven servis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*