Sony (Japan)VijestiZanimljivosti

Orao postavio novi svjetski rekord poletjevši s najviše zgrade na svijetu, opremljen Action Cam Mini

darshan-burj-khalifa

Pokret očuvanja FREEDOM je u subotu 14. ožujka 2015. postavio novi svjetski rekord uspješnim letom orla Darshana, opremljenog Sony Action Cam Mini kamerom, s vrha najviše zgrade na svijetu, Burj Khalife u Dubaiu. Let kraljevskog orla Darshana s vrha Burj Khalife, visoke 829.8 metra prva je takva inicijativa koja je postavila novi svjetski rekord u kategoriji ptičjeg leta zabilježenog sa najviše građevinske strukture koju je napravio čovjek.

Humanitarna organizacija Freedom Conservation djeluje u suradnji s vodećom inicijativom koja se obavi očuvanjem i zaštitom životinjskih vrsta, SOS (Save our Species – Sačuvajmo naše vrste) i organizacijom UNESCO kako bi zajednički podigli svijest o ugroženosti divljih životinjskih vrsta, od kojih se mnoge nalaze na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta.

Orao Darshan, koji je postavio novi svjetski rekord, primjer je ugrožene vrste koja je uspješno rehabilitirana kroz globalni program očuvanja te djeluje kao ambasador za ugrožene životinje diljem svijeta. Kraljevski orao, nekada na crvenoj listi ugroženih životinja, spašen je od izumiranja.

Ptice grabljivice su duboko ukorijenjene u kulturnom naslijeđu Ujedinjenih Arapskih Emirata – zlatni sokol nacionalni je simbol Ujedinjenih arapskih Emirata i Dubai snažno podržava internacionalne napore u zaštiti ugroženih vrsta kao što je Freedom Conservation. Unatoč brzom razvoju u najveći regionalni poslovni centar, Dubai prepoznaje svoju odgovornost prema očuvanju okoliša, prvenstveno vlastitog jedinstvenog pustinjskog staništa. Tijekom protekla tri desetljeća uspostavljeni su mnogi prirodni rezervati, uz nekoliko zakona, kako bi zaštitili ugrožene životinje. Ujedinjeni Arapski Emirati generalno su veoma aktivni u očuvanju ugroženih životinja te su osnovali preko 15 prirodnih rezervata diljem zemlje i planiraju niz rehabilitacijskih programa.

Orlovi Freedom Conservationa letjeli su s kulturnih znamenitosti diljem Europe, uključujući Eiffelov toranj u Parizu (301 m) i katedralu Sv. Paula u Londonu,  zabilježivši jedinstvene snimke koje su privukle rekordnu publiku k istom cilju, očuvanju ugroženih životinjskih vrsta. Fotografije snimljene tijekom letova orlova organizacije Freedom bile su najgledanije online fotografije životinja u 2013./14 godini.

Orlove organizacije Freedom trenira sokolar svjetskoga glasa, Jacques-Olivier Travers, koji je razvio nove tehnike kako bi povećao stopu ponovnog uvođenja ugroženih orlova u divljinu. Njegove tehnike uključuju paragliding, skijanje i kajak, a njima orlove uči osnovnim vještinama preživljavanja. Prozvan je˝Čovjekom koji uči orlove letjeti˝.

Sony i FREEDOM

Sony surađuje s organizacijom FREEDOM kao službeni sponzor, sa željom da pomogne u njihovoj inicijativi vraćanja bjelorepih orlova u njihovo prirodno stanište na francuskim i švicarskim Alpama. Sony osigurava organizaciji FREEDOM  svoje Action CamTM kamkordere koji im omogućavaju precizno dokumentiranje letova bjelorepih orlova. FREEDOM koristi snimke kako bi upoznali ponašanje orlova te naučili i bolje razumijeli što je potrebno učiniti za najbolju pripremu terena za njihovo vraćanje u stanište.

sony-action-camera-4k

Tehničke mogućnosti Sony Action Cama – sposobnost snimanja Full HD video sadržaja bez prekida, uz prednosti Sony SteadyShotTM tehnologije, uparene s mogućnošću dobivanja GPS podataka koji prate uhvaćenu snimku – čine ga idealnim alatom za organizaciju Freedom, kako bi dobili vrijedan uvid koji im pomaže pri obavljanju posla. Također, male dimenzije Action Cam kamkordera omogućavaju da se uređaj lako pričvrsti za tijelo orla, čime mu ni na koji način nije ograničen niti poremećen prirodan let.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!