Obavijesti/ostaloOstalo

Sedam godina HD Televizije

hdtelevizija-7-godina

Kažu neki da je 7. godina braka kritična, a je li isto i u svijetu internet stranica, vidjet ćemo uskoro. HD Televizija je upravo na današnji dan prije 7 godina pokrenuta i do danas na karti interneta ostavila više od 2.500 članaka, desetke tisuća komentara, preko milijun pogleda na YouTubeu, te odaslala tisuće e-mailova s odgovorima na pitanja naših čitatelja. Bilo nam je zadovoljstvo pomoći, educirati i olakšati izbor u kupovini televizora i druge A/V opreme, te ćemo u istom stilu nastaviti i u 2015.

Retrospektivu godine najbolje je da započnemo sa statistikama i usporedbom s prošlom godinom.

Ne računajući forum, naslovnicu je u cijeloj 2013. godini posjetilo 262.500 posjetitelja, a koji su otvorili 1.300.513 stranica. Ove godine, do 21.12. je primjetan bitno veći broj posjetitelja – njih 318.048, a koji su otvorili 1.418.290 stranica. Svjetsko Prvenstvo u Brazilu pojačalo je statistike u svibnju i lipnju, a da nije bilo transfera na novi poslužitelj i problema koje smo iskusili tijekom rujna, statistike bi bile još i bolje.

hdtelevizija-2014-statistika
Statistika naslovnice u 2014-oj

Forum u cijeloj 2013. godini je imao 102.060 posjetitelja i 577.615 pregleda stranice. Forum u 2014 godini do današnjeg dana (21.12.) ima 97.143 posjetitelja i  441.470 pregleda stranice. Nižim statistikama pridonio je i gotovo cijeli tjedan dana što je forum bio nedostupan nakon nadogradnje phpbb3 sustava s verzije 3.0 na 3.1, a koja je bila kompliciranija nego što smo očekivali.

hdtelevizija-forum-2014-statistike
Statistike foruma HD Televizije u 2014. godini

 HD Televizija @ YouTube

Jako smo ponosni i na statistike HD Televizija YouTube kanala, a koji danas broji preko 1600 pretplatnika i preko 1.100.000 pogleda na 200 objavljenih videa. HD Televizija YouTube kanal je otvoren 7. listopada 2011. godine, no na njemu se aktivno nije radilo sve do proljeća 2013. godine i početka objavljivanja video recenzija televizora. Skromni počeci, s jednim Canon EOS 550D fotoaparatom i Rode VideoMic Pro mikrofonom, bez scenarija i s puno truda kako napraviti scenografiju, izložili smo se publici YouTubea i isčekivali prve komentare. Na naše veliko iznenađenje, primili smo niz konstruktivnih komentara od osoba koje su se predstavile kao djelatnici na različitim nacionalnim i regionalnim televizijama, te nam čestitali na trudu i ideji, uz pokoji koristan savjet vezan za snimanje, zvuk i druge važne elemente.

hdtelevizija-youtube

U godinu i pol dana kako se aktivno bavimo HD Televizija YouTube kanalom, isprobali smo nekoliko različitih formata recenzija i video priloga, te budno pratili komentare koji nisu samo dolazili od gledatelja iz ove regije već i iz cijelog svijeta. Strani gledatelji su nas tražili da počnemo raditi priloge na engleskom jeziku, dok su domaći postavljali pitanja vezana za konkretan model ili da im pomognemo u dvojbi prilikom odabira. U proljeće smo tako odlučili započeti s tranzicijom videa s hrvatskog na engleski jezik kako bismo bili korisniji široj publici. Do danas smo u potpunosti prebacili video priloge o postavkama nakon kalibracije, upute i recenzije televizora na engleski jezik, što se je pozitivno odrazilo na statistike.

Našu video i audio opremu smo također poboljšali investicijom u Canon XF100E video kameru i Samson C01U USB studijski mikrofon.

Transfer na novi poslužitelj

U 2014. godini smo odlučili promijeniti poslužitelj (server) na kojem se stranica nalazi kako bismo vam pružili brže učitavanje i otvaranje slika. Transferi stranice nikada nisu ugodni jer mnogo toga može poći po zlu, no u slučaju transfera na poslužitelje tvrtke WMD.hr, možemo samo pohvaliti brzinu i kvalitetu kojom su prijenos izveli. Nadamo se dobrim performansama i podršci i u narednim godinama.

paragraph-separator-divider

U 2015. godini ćemo nastaviti testirati nove modele televizora, analizirati njihove performanse i mogućnosti novih inačica Smart TV platformi. Potruditi ćemo se biti ažurni i odgovarati na vaša pitanja, no molimo vas da imate razumijevanja ako ne dobijete odgovor – broj upita je golem, a naš tim je mali i koliko god bismo voljeli pomoći svakome, fizički to nije moguće.

Na kraju, postavljamo ovu fotografiju slikanu 21. prosinca 2008. godine, a kada je HD Televizija slavila svoj prvi rođendan. Ove godine nema torte, no to ne znači da nismo jednako ili čak i više ponosni na trag koji smo ostavili u povijesti interneta.

hdtelevizija-1st-bday-cake

Do čitanja, srdačno vas pozdravlja HD Televizija tim!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

11 komentara

  1. Iskrene čestitke povodom sedmogodišnjeg rada! Lično moje iskustvo sa Vašim marljivim radom, recenzijama, uputama, edukativnim člancima, brzim odgovorima na upite je više nego pozitivno, a ujedno ispunjeno osjećajem podrške – kao da imam ličnog savjetnika i edukatora iz oblasti tehnologije. Sve najbolje u budućem radu uz pozdrav iz Sarajeva!

  2. Sve najbolje povodom sedmogodišnjice i puno Vam hvala za sve savjete,objašnjenja i za trud kojim nas nesebično pomažete i educirate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!