Audio-video uređajiSony (Japan)Vijesti

Sony predstavio novi digitalni SLT a58 fotoaparat

Sony-a58Japanski konglomerat multinacionalnih kompanija, Sony, predstavio je digitalni SLT a58 fotoaparat za memoriranje nezaboravnih trenutaka koji se događaju samo jednom u životu.

Radi se o fotoaparatu sa izmjenjivim objektivom, opremljenim Translucent Mirror tehnologijom za jednostavno slikanje i s preciznim autofokusom.

U srcu a58 fotoaparata nalazi se najnoviji Exmor APS HD CMOS senzor rezolucije od cca 20.1 efektivnih megapiksela. Zajedno s unaprijeđenim BIONZ pogonom za obradu fotografija moguće je dobiti nevjerojatan prikaz detalja i nisku razinu smetnji (noise) na fotografijama. Uz to, moguće je snimati i Full HD video (1920 x 1080p) sa ISO rasponom vrijednosti od 100 do čak 16000.

Sony-a58-sprijeda-stragaZa razliku od običnih DSLR fotoaparata, Sonyjevi SLT aparati opremljeni su Translucent Mirror tehnologijom koja usmjerava svjetlo prema glavnom senzoru te odvojenom senzoru s automatskim fokusom. To znači da objekt fotografije ostaje u jasnom fokusu cijelo vrijeme pri komponiranju scene s nagibnim LCD zaslonom ili kroz OLED Tru-Finder visoke rezolucije i kontrasta. Bez pokretnog zrcala postiže se izuzetno brzo snimanje Full HD video snimke ili fotografije od 8 fotografija u sekundi.

Moguće je izabrati iz palete od 35 izmjenjivih A-mount objektiva (uključujući i dva telekonvertera) i iskusite doživljaj besprijekornih fotografija u bilo kojem svjetlosnim uvjetima, od slabo osvijetljenih interijera do atmosferskih scena sumraka. Čak i ako ručno fotografirate, Steady Shot INSIDE opcije osigurava bistre i mirne fotografije, što omogućuje sigurno slikanje pri sporijim ekspozicijama ili većim postavkama zooma što je ranije stvaralo brigu za kvalitetu fotografije.

Predstavljen na prijašnjim modelima, Auto Portrait opcija za kadriranje sada se razvila u još svestraniju verziju Auto Object kadriranja, koja omogućuje još profesionalnije rezultate uz minimalan trud.

Opcija Picture Effect nudi izbor od 15 različitih paleta umjetničkih efekata, kao što su Toy Camera, Mono i Partial Colour.

Kadriranje, fokusiranje i pregledavanje snimki užitak je uz OLED Tru-Finder. Elektronički viewfinder visoke rezolucije precizno prikazuje rezultate prilagođavanja postavki aparata. Rezultati prilagodbi balansa svjetlosti, efekata, ekspozicije i drugih parametara vidljivi su čak i prije samog fotografiranja. Na taj način sa sigurnošću možete fotografirati, upravo onako kako to želite.

Sony a58 aparat prvi je aparat s A-mount izmjenjivim objektivima koji podržava novu “TRILUMINOS Colour” postavku, uz koju ćete iskusiti znatno proširenu paletu snažnih i realističnih boja pri pregledavanju fotografija i video-snimki na bilo kojem BRAVIA televizoru koji podržava “TRILUMINOS Display”.

Sonyjev digitalni SLT a58 fotoaparat s izmjenjivim objektivom i Translucent Mirror tehnologijom dostupan je od travnja 2013.

Tehničke specifikacije

 

SLT-A58

Senzor slike Exmor APS HD CMOS
Efektivni pikseli 20.1 megapiksela (otprilike)
ISO osjetljivost ISO 100 – 16000 (25600 s Multi Frame NR)
Sustav automatskog izoštravanja Faza detekcije s Live View autofokusom s 3 križna senzora; s AF Tracking opcijom u Tele-zoom Continuous Advance Priority AE načinu
Kontinuirano snimanje (max.) 5 fps (8 fps u Tele-zoom Continuous Advance Priority AE načinu)
Snimanje videa Quick AF Full HD snimka (AVCHD 1920×1080, 50i/25p)
Elektronički viewfinder OLED Tru-Finder sa stopostotnom pokrivenošću terena
LCD 460k-dot 6.7 cm (2.7-type), prilagodljiv kut
Funkcije sastavljanja slike Auto HDR; Hand-held Twilight; Sweep Panorama; Anti Motion Blur; Multi Frame Noise Reduction
Stabilizator SteadyShot INSIDE
Ugrađena bljeskalica GN 10
Sučelja HDMI; Multi Interface Shoe; Multi Terminal; Memory Stick Duo / SD card slots
Efekti 11 načina, 15 efekata
Dimenzije 128.6 x 95.5 x 77.7 mm (otprilike)
Težina (samo uređaj) 492g (otprilike)
Izdržljivost Koristeći Tru-Finder: 690 snimki

Koristeći LCD: 700 snimki

Izvor: Sony PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!