DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Recenzija: Ledeno Doba 4: Zemlja se Trese (Ice Age 4: Continental Drift) – 3D Blu-ray [2012]

 ice-age-4-header

Film koji je postigao najbolje otvaranje filma u 2012. godini i najjače box office otvaranje animiranog filma u Hrvatskoj do sada, stigao je i na Blu-ray u izdanju Continental Filma. Je li 3D Blu-ray izdanje jednako “ledeno” kao i originalno filmsko prikazivanje, provjerili smo u nastavku.

Foršpan (trailer)

Osnovne informacije

Žanr: animirani

Godina izlaska (kino): 2012.

Godina izlaska (testirano izdanje): 2012.

Redatelji: Steve Martino i Mike Thurmeier

Glasovi: Edo Majka, Tarik Filipović, Darija Knez, Ljubo Kerekeš

Sinopsis:

Scratova luckasta potjera za ukletim žirom koja traje od početka vremena pokreće globalne promjene – kontinentalnu kataklizmu zbog koje će Manny, Diego i Sid krenuti u najveću avanturu ikada. Na početku tih dogodovština Sid se udružuje sa svojom mrzovoljnom bakom a članovi krda susreću opasan zvjerinjak pomorskih pirata odlučnih da spriječe njihov povratak kući.

Tehnički podaci Blu-ray izdanja:

Broj diskova 1
Veličina na disku – film
34.9 GB*
Trajanje 88 min
Video
16×9, 2.40:1
Sustav kodiranja
MPEG-4 MVC (3D varijanta filma), MPEG-4 AVC (2D)
Audio
  • engleski, DTS-HD Master Audio 7.1
  • hrvatski, slovenski, arapski, bugarski, češki, srpski i slovački Dolby Digital 5.1
Podnaslovi hrvatski, slovenski, srpski, engleski…
Dodatni sadržaji da

* napomena: najveći kapacitet dvoslojnog Blu-ray diska iznosi 46.6 GB, odnosno 50 050 039 808 bajtova. Izdanje dolazi na dvoslojnom Blu-ray disku.

Prezentacija izdanja

Video

Teško da se može bilo što negativno reći za prezentaciju najnovijeg nastavka Ledenog Doba. Iz nastavka u nastavak animacije izgledaju sve bolje, teksture su realističnije, a krzna su toliko detaljna da niti Full HD transfer ne može ih u potpunosti prenijeti na HD zaslon. Kadrovi su potpuno očišćeni od šuma u slici, boje su jasne, gradacije također. Pokreti životinja i animacije općenito su iznimno dobro napravljene i s tehničkog stajališta je film prava poslastica za pogledati. 3D prezentacija je također na visokom nivou, objekti su dobro pozicioniran u prostoru i može se bolje osjetiti volumen i dubina scene. Obzirom da se radnja filma odvija najvećim dijelom po danu i da u kadrovima ima mnogo bijele boje, razlika između aktivnog 3D prikaza i polarizacijskog se kod ovog naslova jasno može uočiti. Potonji je mnogo ugodniji za pogledati unatoč smanjenoj oštrini zbog polarizacije slike. 3D efekt je podjednako dobar kako na LG-jevom LM960V televizoru, tako i na Sonyjevom 40HX850.

Tijekom cijelog filma jedino smo uočili u jednom ili dva navrata malo manje elegantno izvedenu animaciju valova koji se razbijaju na okomitoj obali što je zanemariv nedostatak. Sve u svemu, vizualna poslastica.

Audio

Za ljubitelje originalnog audio zapisa, tu je izvrstan, dinamičan i dobro angažiran 7.1 DTS HD Master Audio zapis, te Dolby Digital 5.1 u 448 kbps sinkroniziran audio na hrvatskom jeziku. U skladu s događajima koji su označili povijest našeg planeta (aktiviranje jezgre Zemlje), veliki rasjedi i pomicanje golemih masiva kasnije u filmu, te bitki na moru i kopnu s mnogo sudionika, pozornica je dobro angažirana i iskorištava zvučnike ispred, sa strane i iza gledatelja. Kao i slika, tako je i zvuk čist, jasan i dinamičan, te nas je tijekom filma s lakoćom uvukao u zanimljivu radnju.

Dodatni sadržaji

Na disku se uz film nalazi još:

  1. Nastavite 3D putovanje s foršpanima za filmove Rio, Ledeno Doba 3: Dinosauri Dolaze i Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza i
  2. nekoliko foršpana prije učitavanja glavnog izbornika

 

Zaključak

Ledeno Doba 4 je vrlo kvalitetno transferiran naslov na 3D Blu-ray medij, te je užitak za pogledati kako u 2D, tako i u 3D inačici. Na disku se ne nalazi nikakav dodatni materijal koji bi otkrio detalje o produkciji, te skromni dodaci u vidu nekoliko foršpana ne predstavljaju vrijedan dodatni materijal. U cjelini, solidno izdanje i obavezni dio kolekcije svakog ljubitelja Ledenog Doba.

ice-age-4-gold-class

Na test ustupio: Continental Film

Blu-ray možete kupiti u Dajpet webshopu:

dajpetcom

Gledano na: LG 47LM960V kalibriranom NANO LED LCD televizoru

Adsense

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!