Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Mede8er MED400X2 i Tvix N1 Cafe – media centri ispod tisuću kuna na testu

tvix-mede8er-test

Nakon testova media centara cijene iznad tisuću kuna, na test su nam stigla dva modela čija cijena ne prelazi tri znamenke – Dvicov Tvix N1 Cafe i Mede8er MED400X2 tvrtke Sanji Electronics. Kroz testove ova dva modela ćemo provjeriti na kojim se elementima uštedjelo kako bi cijela bila manja i u kojoj mjeri rezovi utječu na cjelokupno korisničko iskustvo.

MED400X2 se temelji na već otprije nagrađivanom i vrlo popularnom MED500X2 modelu, a koji se pokazao pobjednikom mnogih recenzija i priuštio zadovoljstvo korisnicima širom svijeta. MED400X2 nudi niže cjenovno rješenje za korisnike koji žele kompaktan media player, idealan za mrežni streaming i reprodukciju preko vanjskih USB tvrdih diskova. U MED400X2 je ugrađen gigabitni mrežni link što je jamstvo brzog prijenosa podataka s lokalnog NAS servera ili računala. MED400X2 u potpunosti podržava najnovije sustave kodiranja poput Matroske (MKV), BDMV, BDISO i M2TS formata, a niti ljubitelji kvalitetnih audio formata neće biti zakinuti jer uređaj podržava FLAC, APE i WAVE.

mede8er-med400x2-pack

Mede8er MED400X2 ćemo testirati sa zadnjom verzijom upravljačkog softvera (V2.0.2), a koja uz niz novosti i poboljšanja također donosi i korisničko sučelje na hrvatskom jeziku.

Tvix N1 Cafe je najpovoljniji model Dvicove linije multimedijalnih reproduktora, a koji se već na prvi pogled bitno razlikuje od ostalih uređaja ovog tipa na tržištu. Valjkasti oblik i dodatak s priključcima asociraju na poveću šalicu za kavu, a iako se poklopac može otvoriti, toplo savjetujemo da ne pokušate uliti topli napitak u njega – toliko high-tech ipak nije. Iako nestandardnog izgleda, priključci koje posjeduje su vrlo standardni i broje ukupno tri USB utora u verziji 2.0, jedan utor za memorijske kartice (MS, SD i MMC), a tu je još i mrežni priključak (100 Mbit), HDMI 1.3, komponentni i kompzitni izlazi i digitalni koaksijalni audio izlaz. Uz uređaj dolazi daljinski upravljač koji je istovjetan ostalim Tvix modelima, za što imamo samo riječi hvale.

tvix-n1-cafe-packaging

Recenzije oba uređaja će biti online uskoro, a svi zainteresirani za dodatna pitanja nam se mogu obratiti putem forme za komentiranje.

MED400X2 nam je na test ustupila tvrtka Xenon-Forte iz Zagreba, a Tvix N1 Cafe Sonus Art, također iz Zagreba.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Da preduhitrim! Molim ispitajte da li dotični dvojac može čitati PGS titlove iz m2ts filea iz Stream foldera(Blu raya snimljenog na HDD u folderima)??

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!