Audio-video uređajiVijesti

Denon najavio 3D modele AV receivera

denon-3d

Denon je najavio 2010 liniju AV receivera od kojih će svi imati mogućnost propuštanja 3D signala putem HDMI 1.4a specifikacija (HDMI 1.4a koriste i novi 3D Onkyo modeli). Uz 3D mogućnosti tu su i ARC funkcije (Audio Return channel), CEC (Consumer Electronics Control) potpora kao i 3D zvuk. Zaintrigirani? Pročitajte u nastavku o čemu se radi.

Kad je 3D zvuk u pitanju, ne radi se o novom formatu koji če od vas zahtijevati dodatnu opremu isl. Denon je deklarirao nove ‘3D surround sound’ opcije a u stvari radi se o ‘Dolby Pro Logic IIz’ algoritmima optimiziranim za vertiklano i horizontalno prostorno ozvučenje

Tu su naravno i Audyssey Auto Set-up, MultEQ i Dynamic Volume opcije, kao i poboljšani on-screen menu-i.

Svi modeli če imati naprednu analog-to-digital-HDMI konverziju te HD Audio dekodiranje s Dolby i DTS zvučnim zapisima.

Početak ponude činit će 5-kanalni model AVR-1611 (399eura, lipanj) te 7-kanalni model AVR-1911 (599eura, lipanj). AVR-1911, na primjer, ima ugrađen HD radio tuner, kao i iPod izravno povezivanje preko USB-a! Također Denon je imlementirao novu verziju Anchor Bay Technologies video deinterlacing i upscaling čipseta za pretvaranje SD na HD izvore.

Ostala tri modela su “CI-klase” prijemnika, AVR-2311CI (899eura, lipanj), AVR-3311CI (1.199eura, lipanj) i AVR-4311CI (1.999eura, rujan).

Povezani tekstovi

12 komentara

  1. hm…malo sam razocaran…zadnja strana na 1911 izgleda smijesno :) totalno ogoljeno, no daljinac djeluje puno bolje…ALI ako nisu (a prilicno sam siguran da nisu) stavili GUI i to full, onda odoh na Onkyo :) (608icu koji je stvarno doradjen i daje puuno za OK lovu).

  2. Zar živiš u njemačkoj pa te interesira što ae ponuditi na tamošnjem tržištu ? U HR Denoni dolaze s Engleskog tržišta ..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!