8K Ultra HDAudio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG televizori za 2020. od lipnja u prodaji u Hrvatskoj

LG_2020_ZX_4

LG Electronics (LG) započinje distribuciju svoje nove linije televizora za 2020. godinu na hrvatskom tržištu. Po prvi put ove godine u ponudi se nalazi i dugo očekivani model s manjom – 48-inčnom – dijagonalom ekrana, a koji je ove godine ekskluzivno dostupan upravo u LG-jevoj ponudi. S druge strane, vrh ponude ove godine predstavlja ZX serija u veličinama ekrana od 77″ i 88″, s nativnom Ultra HD 8K rezolucijom zaslona. Cijene kreću od 11.999 kn za 48″ CX model. Više detalja u priopćenju za medije u nastavku.

OLED tehnologija jamči izvrsnu kvalitetu slike sa svojim samoosvjetljujućim, pojedinačno upravljanim pikselima, osiguravajući savršenu crnu, realistične boje i beskonačni kontrast. To su potvrdili brojni naši testovi, kao i nagrade koje su LG OLED televizori osvojili globalno.

Elegantni dizajn novih OLED televizora dobar je primjer LG-eve posvećenosti jedinstvenim dizajnerskim rješenjima. Serija GX Gallery ima izuzetno tanko kućište što je moguće zbog tehnologije OLED zaslona: panel ne treba zasebno pozadinsko osvjetljenje, jer pikseli sami emitiraju svjetlost.

LG_2020_ZX_2
LG ZX serija

Zbog toga je moguće da 65-inčni televizor GX Gallery ima debljinu od samo 20 mm i za rad mu nije potrebna zasebna upravljačka kutija. Stalak televizora nalazi se na stražnjem dijelu TV-a i neprimjetno se spušta prema zidu, baš poput umjetničkog djela u galeriji. Još jedna novost je 48-inčni model iz serije CX s dizajnom bez okvira. Ovaj uređaj označava potpuno novu veličinu displeja u OLED portfelju i može se jednostavno integrirati u bilo koji interijer.

LG-48-inch-OLED-TV_01-CX
Po prvi put na tržištu 48″ OLED TV – CX serija

Zbog neusporedivih detalja prikaza i jasnoće slike, serija televizora ZX jedna je od najuzbudljivijih inovacija u novom portfelju, a stvarni tj. Real 8K OLED televizori (modeli 88 OLED ZX i 77 OLED ZX) uskoro će biti dostupni i u Hrvatskoj. Ovi televizori nude četiri puta veću razlučivost od 4K i šesnaest puta veću razlučivost od Full HD-a. Stvarno 8K iskustvo je jamstvo da svi televizori prelaze strogi industrijski standard koji je postavila američka organizacija Consumer Electronics Association (CTA) kao službeni standard industrije za 8K Ultra HD proizvode i usluge.

LG-NanoCell-TV-Nano99-1-1

LG-eva premium obitelj LCD TV-a, kategorije NanoCell, također će se proširiti s tri Ultra HD 8K modela (75 i 65-inčne dijagonale u seriji Nano99 te 65-inčna u seriji Nano95), te će svi, kao i OLED proizvodi, nositi logotip CTA 8K UHD. Većina LG OLED televizora za 2020. godinu i 8K NanoCell televizora imaju treću generaciju α (Alpha) 9 procesora s umjetnom inteligencijom. Procesor α9 Gen 3 nastavlja se na ranije LG-eve procesore, ali dodatno poboljšava kvalitetu slike i zvuka filmova, sporta, igara te drugih vrsta sadržaja uz još snažnije procesiranje i naprednije algoritme dubokog strojnog učenja.

LG_2020_WX_1
LG WX serija

Televizori s procesorom α9 Gen 3 podržavaju najnovije HDMI specifikacije, uključujući eARC (enhanced Audio Return Channel) i ALLM (Auto Low Latency Mode), za bolju kvalitetu zvuka i uglađen prikaz pokreta kod gaminga. LG 8K modeli također mogu reproducirati izvorne 8K sadržaje putem HDMI i USB digitalnih ulaza te podržavaju brojne kodeke, uključujući HEVC, VP9 te AV1 koji preferiraju YouTube i drugi veliki pružatelji usluga streaminga. LG 8K televizori su u mogućnosti reproducirati streaming 8K sadržaja prikazujući 60 sličica u sekundi, ali i prikazivati 8K 60P snimke preko HDMI-a.

LG_2020_GX_3
LG GX serija

LG-evi najnoviji OLED modeli dobili su nagradu udruženja holivudskih profesionalaca za izvanredan inženjerski rad, jer su ovi uređaji prvi i jedini televizori koji ima integrirani softver za kalibraciju na razini hardvera. S obzirom da podržavaju Dolby Vision IQ i UHD Alliance Filmmaker Mode, filmovi se na LG OLED televizorima prikazuju upravo onako kako su to njihovi autori i zamislili.

LG OLED televizori za 2020. godina s novim gaming značajkama savršen su izbor za ljubitelje videoigara. LG je prvi proizvođač koji je službeno proizveo televizor kompatibilan s tehnologijom NVIDIA G-SYNC, a ove godine predstavlja čak 12 novih OLED modela koji podržavaju ovu gaming tehnologiju. G-SYNC osigurava da se brzina osvježavanja televizora prilagodi osvježavanju slike sa spojenog uređaja, tako da se grafika savršeno prikazuje na TV zaslonu.

LG_2020_GX_2
LG GX serija

LG-evi OLED i NanoCell televizori za 2020. godinu podržavaju tehnologiju HDMI VRR (Variable Refresh Rate) te je tako LG jedini TV brand koji nudi kompatibilnost sa širokim spektrom opreme za igranje, kao što su grafičke kartice ili gaming konzole. S brzinom osvježavanja od 120 Hz kod LG OLED televizora, brzi pokreti ostaju savršeno detaljni i uočljivi.

Damir Mađarević, voditelj prodaje proizvoda za kućnu zabavu u LG-u Hrvatska ovom je prilikom izjavio:

Ponosni smo što smo najprodavaniji brand OLED televizora na svijetu još od 2013. godine. LG je odlučan pružiti potrošačima izvanredno iskustvo gledanja i zadivljujuću kvalitetu slike, a uz nove LG OLED i NanoCell televizore, korisnici mogu znati da nabavljaju proizvode čije će tehnologije biti još dugo aktualne.

LG-evi novi modeli televizora dolaze na hrvatsko tržište tijekom lipnja po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama u kunama:

  1. OLED48CX3LB.AEU     11.999 kn
  2. OLED55CX3LA.AEU     13.499 kn
  3. OLED55GX3LA.AEU    17.999 kn
  4. OLED65CX3LA.AEU     20.999 kn
  5. OLED65WX9LA.AEU    38.999 kn
  6. OLED77CX3LA.AEU     45.999 kn
  7. OLED77GX3LA.AEU     48.999 kn
  8. OLED77ZX9LA.AEU     134.999 kn
  9. OLED88ZX9LA.AEU     214.999 kn

LG Electronics nastavlja pratiti i prilagođavati se situaciji vezanoj za COVID-19 kako bi što bolje i učinkovitije pružio zaštitu svojim korisnicima i kupcima. Upravo iz tog razloga u većim trgovinama potrošačke elektronike i kućanskih aparata diljem Hrvatske osigurali su LG zone sigurne kupovine u kojima LG omogućava ugodno i sigurno iskustvo kupovine svojih uređaja uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera. Više informacija dostupno je ovdje.

Više o LG televizorima možete doznati u našim testovima.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

    1. pa cijene su u ovih par godina koliko je OLED na trzistu pale valjda 5x. A i cijene mogu padati do neke granice. Onda pocinje prozvodnja smetja za supermarkete.
      I kinezi su probali sa jeftinijim OLEDima u UK pa im bas i nije proslo. Sami OLED panel ne znaci bas previse, puno je tu toga sto TV cini dobrim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!