Naslovnica » Recenzije » Televizori i monitori » OLED » LG OLED55B7V & Philips 55POS9002 UHD OLED TV-i – sažetak usporednog testa

LG OLED55B7V & Philips 55POS9002 UHD OLED TV-i – sažetak usporednog testa


lg-55b7-philips-55pos9002

Ovo je sažetak usporednog testa između LG OLED55B7V i Philips 55POS9002 Ultra HD OLED televizora, a koji u cjelosti možete pronaći na ovom linku na engleskom jeziku. S televizorima smo se u kućnom ambijentu družili više od mjesec dana, kalibrirali ih za različite tipove sadržaja (SDR, HDR-10, Dolby Vision, igre itd.), analizirali kvalitetu obrade signala, mogućnosti Smart TV platforme itd., a sve s ciljem da saznamo koji je od ova dva – cjenovno vrlo atraktivna modela – bolji izbor. U nastavku ćemo ukratko sumirati rezultate testiranja i naše dojmove.

Ovo je sažetak usporednog testa između LG OLED55B7V i Philips 55POS9002 Ultra HD OLED televizora, a koji u cjelosti možete pronaći na ovom linku na engleskom jeziku. S televizorima smo se u kućnom ambijentu družili više od mjesec dana, kalibrirali ih za različite tipove sadržaja (SDR, HDR-10, Dolby Vision, igre itd.), analizirali kvalitetu obrade signala, mogućnosti Smart TV platforme itd., a sve s ciljem da saznamo koji je od ova dva - cjenovno vrlo atraktivna modela - bolji izbor. U nastavku ćemo ukratko sumirati rezultate testiranja i naše dojmove. Specifikacije Proizvođač LG Philips Model OLED55B7V-Z 55POS9002 Tip zaslona 10-bit…

Pregled recenzije

Best buy TVs - topla preporuka!

Sažetak: LG OLED55B7V i Philips 55POS9002 su izvrsni televizori i pravi Best Buy s obzirom na cijenu. Visoka kvaliteta izrade i atraktivan dizajn u sinergiji je sa stabilnim i sadržajno bogatim Smart TV platformama i izvrsnom kvalitetom slike koja je u potpunosti usporediva sa skupljim OLED televizorima na tržištu poput onih marki Panasonic i Sony. Impresionira kako je slika tvornički podešena na oba televizora - čak je i preciznost boja u HDR načinu rada sasvim solidna. Sve u svemu, LG je pobjednik ovog dvoboja zbog nešto bolje slike u pojedinim aspektima, nudi podršku za Dolby Vision, bolji je izbor za igrače i krasi ga intuitivna i jednostavna za korištenje Smart TV platforma. Dodatno, dolazi s najboljim daljinskim upravljačem na tržištu. Oba televizora su izvrstan izbor i od nas dobivaju punu preporuku, pogotovo što s obzirom na kvalitetu slike koju nude s obzirom na cijenu nemaju konkurencije.

Specifikacije

Proizvođač LG Philips
Model OLED55B7V-Z 55POS9002
Tip zaslona 10-bit WRGB OLED 10-bit WRGB OLED
Geometrija zaslona ravni zaslon ravni zaslon
Veličina ekrana 55 inča / 140 cm (također dostupan i u 65″/165 cm) 55 inča / 140 cm
Energetska klasa A (112 W, 155 kWh/godišnje)  A (75 W, 104 kWh/godišnje)
3D / HDR
ne / da (HDR-10/Dolby Vision/HLG/Technicolor HDR) ne / da (HDR-10/HLG)
Osvježavanje zaslona maks. 120 Hz maks. 120 Hz
Black frame insertion (BFI) ne ne
Rezolucija Ultra HD, 3840 x 2160 piksela (svaki piksel se sastoji od četiri podpiksela) Ultra HD, 3840 x 2160 piksela (svaki piksel se sastoji od četiri podpiksela)
HDMI priključci 4 (HDMI 2.0b + HDCP 2.2) 4 (2x HDMI 2.0b + HDCP 2.2)
Toslink (digitalni optički audio izlaz) da da
USB sučelje da (ukupno 3 priključka, 1x USB 3.0) da (ukupno 2 priključka, 1x USB 3.0)
Ethernet da da
Wi-Fi / Bluetooth da/ da da / da
PCMCIA/Common Interface slot da da
Utor za memorijske kartice ne ne
Izlaz za slušalice (3.5 mm) da da
Digitalni prijamnici DVB-T2/C/S2 DVB-T2/C/S2
HEVC/VP9 podrška da/da da/da
Operativni sustav webOS 3.5 Android M (6.0)
Procesor Quad-core Quad-core
VESA prihvat za montažu na zid da, 200 x 300 mm da, 400 x 400 mm
Zemlja podrijetla Poljska Poljska
Maloprodajna cijena: Od 13.765,00 kn (aktualne cijene provjerite na nabava.net)

Cijene u Njemačkoj: Amazon.de

Cijene u Velikoj Britaniji: Amazon.co.uk

Od 14.249,00 kn (aktualne cijene provjerite na  nabava.net)

Cijene u Njemačkoj: Amazon.de

LG 2017 TV lineup >>

Detaljne specifikacije

Raspakiravanje i instalacija

LG OLED55B7 Philips 55POS9002

Pregled pobjednika u kategorijama

Kategorija Pobjednik
Dizajn i kvaliteta izrade izjednačeno
Daljinski upravljač LG OLED55B7
Sučelje i Smart TV LG OLED55B7
Ugrađeni multimedijalni reproduktor LG OLED55B7
Kvaliteta slike LG OLED55B7
Kvaliteta zvuka izjednačeno
Gaming i PC povezivanje LG OLED55B7

Tablica iznad jasno pokazuje kako je LG OLED55B7 pobjednik ovog usporednog testa. S obzirom na cijenu i mogućnosti, kao i konkurentne modele u istoj pa čak i višoj cjenovnoj klasi, LG OLED55B7 se pokazao kao izvrstan TV koji osvaja Editor’s Choice i Best Buy nagrade:

S obzirom da su svi LG 2017 OLED TV-i bazirani na istom OLED panelu, procesoru slike i webOS 3.5 Smart TV platformi, te da se razlika prvenstveno nalazi u integraciji soundbara i “wallpaper” formatu u slučaju W7 modela, potpuno iste performanse nudi i C7 model, dok E7, G7 i W7 nude nešto bolji zvuk zbog integriranog soundbara.

S druge strane, Philipsov 55POS9002 je također pokazao izvrstan rezultat i iako se to ne vidi iz tablice, gotovo rame uz rame hoda s B7 modelom u brojnim segmentima, uz poneku jedinstvenu mogućnost poput Ambilighta i QWERTY tipkovnice na daljinskom upravljaču. S obzirom na cijenu, kao i zbog odličnih performansi, 55POS9002 UHD OLED TV također osvaja Best buy nagradu:

philips-55pos9002-award

Vjerujemo da će mnogi kupci imati “slatke brige” ako im je budžet oko 15 tisuća kuna za kupovinu novog televizora. Između B7 i C7 OLED TV-a, s obzirom da im cijena ista, odlučit će parametar na koji se inače ne bi trebalo oslanjati pri izboru televizora – dizajn postolja. U slučaju Philipsa dobivate trostrani Ambilight koji odlično izgleda u kombinaciji s idealnom crnoj bojom i čistim bojama OLED panela. Dodatno, Ambilight je moguće “proširiti” Philips Hue žaruljama, moguće je sinkronizirati efekte s glazbom, podesiti statičnu boju itd.

Oba televizora su kvalitetno izrađena, atraktivno dizajnirana i što će mnogima biti drago – krasi ih isti WRGB OLED ravni zaslon. Vrlo tanak okvir oko zaslona, zaobljen na rubovima u skladu je s navodima koje oba proizvođača ističu na ambalaži – Philips svoj opisuje kao “Razor slim”, a LG “Blade slim”. Očekivano, jednom kad se zaslon upali otkriva se tanki crni obrub gdje nisu aktivni pikseli, no i tako okvir ne prelazi jedan centimetar ukupne širine.

Oba televizora možete montirati na zid putem standardnih VESA nosača. U tom slučaju ćete kod LG-ja dobiti samo zaslon na zidu bez ikakvih oznaka – čak je i sam logotip proizvođača ove godine prebačen na postolje kako bi zaslon izgledao poput okvira za sliku. Ako se u isto želite uvjeriti pokrenite “OLED gallery” predinstaliranu aplikaciju. S druge strane, Philips je ostavio svoj logotip s pozadinskim osvjetljenjem na malenoj konzoli što također ne ometa previše – uvijek možete smanjiti intenzitet ili potpun ugasiti osvjetljenje.

lg-oled55b7-philips-55pos9002

Među priključcima pronaći ćete sve one aktualne, od HDMI-ja i USB-a, pa do Etherneta, digitalnog optičkog audio izlaza i 3.5 milimetarskog izlaza za slučalice. Premda nam se više sviđa Philipsov raspored, LG nudi jedan USB priključak više, kao i sva četiri HDMI priključka s podrškom za UHD HDR (samo dva priključka kod Philipsa imaju tu mogućnost).

lg-55b7-philips-55pos9002-connectors

Daljinski upravljači su višenamjenski kod oba modela. Nakon mjesec dana korištenja, kao i na temelju višegodišnjeg iskustva s tim tipom upravljanja, LG-jev Magic remote se pokazao kao mnogo praktičniji, brži i ugodniji za korištenje.

lg-55b7-philips-55pos9002-remotes

Praktičnost daljinskog upravljača, kao i mogućnosti webOS-a 3.5 kod LG-ja, odnosno Androida 6.0 kod Philipsa možete vidjeti u novoj seriji video priloga koje objavljujemo na TV Calibration With Darko YouTube kanalu:

Ukratko, webOS 3.5 se pokazao kao mnogo intuitivniji, fleksibilniji i stabilniji operativni sustav – definitivno kandidat za najbolji ove godine.

Kvaliteta slike na oba televizora je izvrsna, a dobar dio te izvrsnosti leži u WRGB OLED tehnologiji na kojoj je baziran panel. Naravno, prvenstveno ovdje mislimo na prikaz najmanje HD Ready (720p) signala, a idealno Ultra HD rezolucije s HDR-om i širokim rasponom boja. Prema našim mjerenjima, oba panela postižu otprilike istu vršnu svjetlinu u HDR-u, a ono što dodatno veseli je činjenica kako su oba televizora izvrsno podešena već tvornički u Cinema/Expert predlošcima, tako da kalibracija nije prijeko potrebna da biste mogli, bez brige o vjernosti reprodukcije, uživati u sadržajima.

Kao i svi OLED televizori koji su se pojavili na tržištu, tako i ova dva modela krasi 120 Hz panel vrlo dobre pokretne rezolucije (650 od 1080 linija). Što to znači? To znači da zamućenja dok gledate program neće biti takva da ometaju, da iza objekata nisu dugi tragovi (kao kod LCD TV-a s VA panelima kakve dominantno koristi primjerice Samsung), odnosno da zamućenja neće biti dodatno pojačana (od toga pate sve tehnologije, a naročito LCD). Jasno, i dalje ima prostora za poboljšanje, no bez umetanja crnih okvira koji neminovno ruše svjetlinu slike za sada nema izgleda da rezultat bude još bolji.

Problem sa zatamnjenjem slike, a koji kod OLED tehnologije nastaje kako raste količina bijele boje na ekranu zbog reguliranja potrošnje električne energije, po prvi put je riješen na LG 2017 OLED TV-ima. Ako OLED Light kontrolu smanjite na cca. 30 ili manju vrijednost (od maksimalnih 100), vršna svjetlina se neće mijenjati bez obzira prikazivao jedan ili svih 8.294.400 piksela bijelu boju. Philipsov model, kao i ranije testirani Panasonicov TX-65EZ1000E OLED TV nema tu mogućnost, odnosno svjetlina varira ovisno o sadržaju neovisno tome kako su parametri slike podešeni.

Dodatne detalje o kvaliteti slike možete doznati ovdje >>

Na oba televizora se moguće sasvim ugodno igrati uz dobar odziv u specijalnom “Game” režimu rada. 1080p60 SDR mjerenje kašnjenja putem Leo Bodnarovog Lag Testera je pokazalo bolji rezultat kod B7 televizora (21.3 ms) naspram 38.9 ms kod Philipsa. U praksi se to nije moglo uočiti u igrama koje smo probali, no zahtjevniji igrači kod kojih svaka milisekunda može biti odlučujuća bolje da se drže LG-jevih modela. Oba televizora se mogu povezati na PC, no potrebno ih je adekvatno podesiti kako bi se mogla prikazati puna 4:4:4 rezolucija boja.

paragraph-separator-divider

Alternative

U segmentu 55″ televizora za cijenu od oko 15 tisuća kuna, LG OLED55B7, OLED55C7 i Philips 55POS9002 su bez premca najbolji izbor. Među alternativama naveli bismo:

 1. LG OLED55C6V – prošlogodišnji UHD OLED TV koji uz sličnu listu mogućnosti kao i ovogodišnji nudi dvije dodatne – zakrivljeni ekran i – ono bitnije – podršku za polarizacijski 3D. Ako vam je 3D interesantan kao format i želite ga iskusiti na najbolji način s obzirom na dijagonalu u kućnom ambijentu, C6 je odlična alternativa. Ugrabite ga dok ih još ima na stanju.
 2. LCD TV 65-inčne dijagonale – postoji više alternativa do 15 000 kuna ako vas nesavršenosti LCD tehnologije ne smetaju (poput nižeg kontrasta, ograničenog kuta gledanja i HDR efekata manje preciznosti) i želite veliki ekran. Ovdje bismo naveli Sony KD-65XD9305, Samsung UE65KS8002  (ili zakrivljeni KS7502 ili ravni KS7002) kao opcije uz koje ćete dobiti sliku veće svjetline (važno za jako osvijetljene ambijente) i bolju opciju ako televizor planirate često koristiti u službi PC monitora. HDR efekti po pitanju svjetline mogu biti impresivniji, no kad se uzme u obzir bitno slabija preciznost istih zbog LED pozadinskog osvjetljenja, ovu prednost uzmite s rezervom.

paragraph-separator-divider

Ovo je sažetak usporednog testa između LG OLED55B7V i Philips 55POS9002 Ultra HD OLED televizora, a koji u cjelosti možete pronaći na ovom linku na engleskom jeziku. S televizorima smo se u kućnom ambijentu družili više od mjesec dana, kalibrirali ih za različite tipove sadržaja (SDR, HDR-10, Dolby Vision, igre itd.), analizirali kvalitetu obrade signala, mogućnosti Smart TV platforme itd., a sve s ciljem da saznamo koji je od ova dva - cjenovno vrlo atraktivna modela - bolji izbor. U nastavku ćemo ukratko sumirati rezultate testiranja i naše dojmove. Specifikacije Proizvođač LG Philips Model OLED55B7V-Z 55POS9002 Tip zaslona 10-bit…

Pregled recenzije

Best buy TVs - topla preporuka!

Sažetak: LG OLED55B7V i Philips 55POS9002 su izvrsni televizori i pravi Best Buy s obzirom na cijenu. Visoka kvaliteta izrade i atraktivan dizajn u sinergiji je sa stabilnim i sadržajno bogatim Smart TV platformama i izvrsnom kvalitetom slike koja je u potpunosti usporediva sa skupljim OLED televizorima na tržištu poput onih marki Panasonic i Sony. Impresionira kako je slika tvornički podešena na oba televizora - čak je i preciznost boja u HDR načinu rada sasvim solidna. Sve u svemu, LG je pobjednik ovog dvoboja zbog nešto bolje slike u pojedinim aspektima, nudi podršku za Dolby Vision, bolji je izbor za igrače i krasi ga intuitivna i jednostavna za korištenje Smart TV platforma. Dodatno, dolazi s najboljim daljinskim upravljačem na tržištu. Oba televizora su izvrstan izbor i od nas dobivaju punu preporuku, pogotovo što s obzirom na kvalitetu slike koju nude s obzirom na cijenu nemaju konkurencije.


Maloprodajne cijene:

LG OLED55B7V Philips 55POS9002
Od 13.765,00 kn (aktualne cijene provjerite na nabava.net)

Cijene u Njemačkoj: Amazon.de

Cijene u Velikoj Britaniji: Amazon.co.uk

Od 14.249,00 kn (aktualne cijene provjerite na  nabava.net)

Cijene u Njemačkoj: Amazon.de

Jamstvo: 5 godina (uz 2 godine LG TV KASKO jamstva, vrijedi do 31.12.2017.) Jamstvo: 5 godina (na sve Ambilight televizore, vrijedi do 31.01.2018.)
Televizor na test ustupio:

LG Hrvatska

Televizor na test ustupio:

Philips Hrvatska

Sponzori:

HDMI kabele osigurao Supra Cables.

OPPO UBD-205 Ultra HD Blu-ray player osigurao Sigma Audio Koncept.

Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray player osigurao Samsung Croatia.

Ultra HD Blu-ray filmove (Fantastic Beasts and Where to Find Them and Kong: Skull Island) osigurao Menart.

Ultra HD HDR-10 test patterns osigurao R.Masciola.

© HD Televizija 2017. All rights reserved.


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

43 komentara

 1. 10000kn je carobna granica….

 2. Zanima me Darko kako se moze doci do kalibracijskih postavki za 55b7 (u mene je c7, ali su u biti isti)

 3. Da li je na Philips slika tamnija i , navodno , da su boje losije nego na lg? To sam procitao na nekoj stranoj recenziji.

 4. Dali iko zna mozeli UDP-203 da cita 4k sa hard diska, popcorn A-500 sve zivo cita, ali nemoze HDR jer ima 1.4 HDMI

 5. Ima li iko ziv oppo 203, i sta moze reprodukovati sa usb-a

 6. Kupio sam 55B7 pre 20-tak dana i naprosto sam odusevljen kvalitetom slike. Uopste mi nije jasno da pored Oled TV neko razmislja o kupovini Led tv u tom cenovnom rangu. Uopste nisu za poredjenje i zbog toga mi je jako drago da je ucesce Samsunga u prodaji tv-a ove klase drasticno palo pa nek i dalje lazu narod sa QLED-om. Niko ne moze da me ubedi da ovakav naziv nisu izabrali da bi kupce asociorao na OLED i da misle da je ovo OLED. Samo bih imao pitanje za nekog ko se bolje razume. Pljer ugradjen u tv ne moze da emituje snimak u kome je TrueHD zvuk. Uradio sam i update firmvera na verziju 04.70.06. Ako u fajlu postoji i neki drugi zvucni zapis on pusti njega. Da li neko ima informaciju da li postoji sansa da se ovo resi?

  • Ne. Ni jedan TV ne moze nista sa lossless formatima (eventualno ona LG tapeta, Wnesto…) osim kaj mogu procitati lossy core tak da van dobijes DTS ili AC3. Jednostavno ne postoji hardver unutra koji ti moze te formate proslijediti dalje jer optika ne moze igurati toliko informacija van a ARC nije nis drugo nego optika, odnosno ima iste mogucnosti i karakteristike samo kaj ide preko bakra.

 7. Nakon update novog firmware 04.70 za C7, u postavkama nacina slike pojavio se , Technicolor Strucno. Sto je to, jer mi je slican Kino modu.

 8. Evo napokon neki info o manjim OLED-ima. Na žalost tek 2020 -(: !!!!

  ”LG Display will in 2019 introduce an 80” 8K OLED TV panel and in 2020 introduce smaller OLED TV panels in the 40-49” segment. ”

  http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1509531763

 9. Kalibracija za 55eg9a7v? Dal je isto ko i za 55eg910v.nigdje nemogu naci,bio bih vam zahvalan na odgovoru

  • Nemam postavke za taj model, no generalno biste se trebali držati Cinema i Expert predložaka uz podešenje OLED Light vrijednosti kako vam najbolje odgovara.

 10. Super televizori, pohvala na detaljnoj i stručnoj recenziji. Od ova dva kupio bi si LG, no samo kada sam ja kupovao ove godine LG je koštao oko 15-16k, a budžet mi je bio od 7-10k tako da sam kupio Samsung KS7000. Sve u svemu sam zadovoljan, usprkos manama i nedostatcima slike, no sada bi da kupujem dodao bi ti par tisuća za LG no što je tu je Samsung će poslužiti svrsi.

  No sada sam u novoj dilemi kupio bi roditeljima TV, oni imaju prastari Philips CRT 27″.
  Sada razmišljam ono minimum 55″ možda i 65″, a budžet mi je ono od 6 do 10k, pošto oni nisu zahtjevni ono gledali bi naše TV programe i sport, ajde stari bi možda i YouTube i na net, sada ne znam koji bi bio najbolji izbor za Lcd za njih kada se uzme sve u obzir Sony, LG, Philips ili TLC?

 11. @Marko
  Pošto, če se gledat i sport, bi ti ja svakako preporučio taj model Philipsa ili Sonya.
  Philips 55PUS7502
  Sony KD-55XE8577

  A što se tiče veličine 65″ taj model Philipsa.
  Philips 65PUS6412

  • Njihovim recenzijama nevjerujem sekunde, nisam jednom procitao hrpu gluposti nebitno dali je tv, player, ili receiver, ali bas gluposti.

   • Adi, ako si pročitao, ovaj test je bio subjektivna usporedba i ocjena članova avforuma. Doživljaj slike je subjektivna psihofiziološka kategorija, i daje drugačije rezultate od mjerenja,, jer instrumenti nisu ljudsko oko, tako da nam se često dogodi razlika subjektivnog dojma, od kontrasta, boja, oštrine, itd… Netko će za neoštru mutnu sliku reći da mu je savršena zbog boja i kontrasta, a ja takvu ne mogu ni gledati jer mi je oštrina bitnija od boja i kontrasta, makar se ta oštrina mnogima činila i umjetna.

    • Procitao, sam, ali i pet drugih, procitao sam pohvale za somy oled, pa i pljuvanje, sve je to ubleha, barem za mene vjerujem samo svojim ocima previse sam skupo placao tu skolu.

 12. To je tvoje mišljenje, ali večina ljudi prihvata tu stranicu, za veoma dobru:))

  • Ima nekoliko stranica koje su potpuno obrnuto ocijenili, a isto su cijenjene, evo hd televizija npr, ima ih jos par jako cijenjenih koje su ocijenile philips ispod lg-a, ovo je prva koja je obrnuto uradila, njihove recenzije su mi smijesne svaka, ali svaka komponenta dobija istu ocjenu, (razni playeri, i receiveri) od tada ih nesmatram relevantnim sekunde, vise uvazavam misljenje darke nego njih.

 13. To što je Philips bio nešto lošije ocenjen napram Lg-ja, je uglavnom zbog nedostatka Dolby Visiona:) A ne zbog toga, da bi imao lošiji kvalitet slike..Kod nas ljudi dolaze, i kad jim isprobamo televizor u raznim sadržajima, se uglavnom svima više sviđa Philips model..A biče sasvim drukčije, kad dođe model 7603, koji, če biti osjetno bolji od svih tih OLED modela:))

  • Razmisli malo o tome sto pises, svi oledi imaju LG panel, i nema sanse d amogu imati bitno bolju, ili goru sliku, kakav god izadje philips, ili sl. oled imat ce lg panel samim time slika ce biti kod svih u 2% razlike, ostalo ce biti finese, oprema i sl. koji god da izadje philips imat ce isti panel kao lg, a sama elekronika kod philipsa nije nesto posebno samim time nema tu razlika, malo sony odskace, pa onda oprska sa necim drugim, ili panasonic ko bi dao 3-4000e za tv koji nepodrzava dts, meni je to ciganluk isto kao, i dolby vision cim nije guzovace nece cigani da ga implementiraju, ali prodaju televizore kao suho zlato, cisti kriminal, lg barem da sve opcije pa biraj.

   • tu se gadno varas. Panel je panel, neki bolji neki losiji ali cinjenica je da slika koju ti vidis je na ovaj ili onaj nacin obradjena 270472043x prije nego je konacno dosla do panela. Kako imas ogromne razlike izmedju dva moda na svom LG tak mozes isto imati i velike razlike izmedja dva ajmo rec ista moda kod dva razlicita proizvodjaca.

    • Kod oleda je to u pet deka, pogotovo nema sanse da na pet recenzija koje sam citao philips malo losije prodje sad ovdje bolje, d aje sony nekako bih, i povjerovao, lai neka ti bude, ja im nevjerujem, i tacka.

 14. Samo da ovaj Andrej nije garfield1 sa Bug foruma gdje ljudi sve manje citaju temu sa Televizijama zbog njegovog favoriziranja Philips-a

 15. Meni je rodjak prodao Lg 55B7, kako bi kupio Philips Oled, ali samo zbog Ambilighta. Sada opet ovisi tko sto, kako gleda i u kojemu modu. Njegovo zapazanje je, da je za nase programe i sport, gdje su brze scene, bolji Philips, a kod filmova je sve manje vise isto.

  • Sve je u podesavanju, a ambilajt nebih ni mrtav meni to ide na zivce nevjerovatno, ali o ukusima se ne raspravlja mada kod nas u bosni kazu, sareno, i budali drago ;)

 16. Da li je Darco na Philips panel iz 2017, jer mislim, da su na Trusted rewiew to potvrdili, mislim cak i na hdtvpoland?

 17. Dali mi netko može reći dali OLED LG 55B7 ili LG 55C7 njihova multimedija dali može povećavati ili smanjivati veličinu titlova na filmovima?

  • Mozes raditi sve, mijenjati kodnu stranicu, velicinu, boju, polozaj na ekranu, player mu je toliko dobar da sve manje koristim vanjska rjesenja osim kada mi treba dts-x ili Dolby Atmos, tada ide blu ray, media player ili sl.

   • a zasto samo preko hdmi 2 arc ne posaljes zvuk na reciver

    • ARC salje isto sto, i optika, ne podrzava dts-ma, Dolby TruHD, x ili atmos, samo core ac3, i dts, drugo ide mi na zivce pojacavas tv pojacava receiver, i obrnuto pa kad prebacis ulaz, ili grmi, ili je pretiho, a imam klipsch F28R zvucnike pa nije nimalo veselo kada se pojaca, komsiluk mi dobije stres iste sekunde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*