Home » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » Prvi pogled: Sony KDL-42W706B (W706) Full HD TV

Prvi pogled: Sony KDL-42W706B (W706) Full HD TV

Sony-BRAVIA-KDL42W706B

U našoj novoj kategoriji “Prvi pogled” donosimo video pregled novih televizora svih proizvođača, a s ciljem približavanja većeg broja modela koji zbog manjka vremena ne mogu biti detaljno testirani. Proizvođači u svoju ponudu uvrštavaju veliki broj televizora koji su po pitanju performansi i općeg dojma gotovo identični, a razlikovati se mogu po boji okvira, integraciji digitalnog satelitskog prijamnika itd. Upravo kroz ovakve priloge nam je cilj to približiti publici. Prvi video je na temu Sonyjevog televizora iz ovogodišnje serije W7, a koji se u odnosu na ranije testirani W705B razlikuje u boji okvira.

Specifikacije (specifications)

 

 Specifikacije
Proizvođač Sony
Model KDL-42W706B
Tehnologija prikaza LCD s bočno postavljeni LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 42 inča / 106 cm
Energetska klasa A+ (69 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV Ne
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
/
Osvježavanje zaslona Motionflow XR 200Hz
Lokalno zatamnjenje ne, samo globalno zatamnjenje
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x2)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: Slovačka

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Video prilog

Što se mogućnosti i karakteristika slike tiče, Sony W706 je istovjetan W705 modelu, tako da i ovdje susrećemo panel visokog kontrasta i preciznih tvorničkih karakteristika boja, no uz uzak kut gledanja. W706 također posjeduje osvježeno sučelje sa Smart TV platformom bogatom aplikacijama i s otvorenim internet pretraživačem. Daljinski upravljač nije srebrne boje što bi se moglo pretpostaviti iz odabira srebrne boje okvira televizora, te je izrađen od iste crne plastike s istim rasporedom tipaka.

Za više detalja o karakteristikama Sonyjeve W7 serije pogledajte detaljnu recenziju >> 

U našoj novoj kategoriji "Prvi pogled" donosimo video pregled novih televizora svih proizvođača, a s ciljem približavanja većeg broja modela koji zbog manjka vremena ne mogu biti detaljno testirani. Proizvođači u svoju ponudu uvrštavaju veliki broj televizora koji su po pitanju performansi i općeg dojma gotovo identični, a razlikovati se mogu po boji okvira, integraciji digitalnog satelitskog prijamnika itd. Upravo kroz ovakve priloge nam je cilj to približiti publici. Prvi video je na temu Sonyjevog televizora iz ovogodišnje serije W7, a koji se u odnosu na ranije testirani W705B razlikuje u boji okvira. Specifikacije (specifications)    Specifikacije Proizvođač Sony Model KDL-42W706B…

Review Overview

Ukupno

Zlatna klasa - Topla preporuka!

Summary : Sony je napravio dobar posao s 42W705 televizorom, kombinirajući panel velikog kontrasta s izvrsnim tvorničkim podešenjem boja i vlastitim procesorom slike za najbolji rezultat. Filmovi su nas najviše impresionirali na ovom televizoru i pod uvjetom da ekran nećete gledati iz prevelikog kuta, vizualna prezentacija će biti na vrlo visokom nivou. Sučelje je brzo i dobro posloženo, broj aplikacija veliki, a multimedijalna reprodukcija preko mreže odrađena vrlo kvalitetno. S druge strane, ponovno se i ovdje pokazalo da japanski proizvođači televizora jednostavno ne znaju napraviti USB multimedijalni reproduktor bez greške, te se nadamo da će neka od budućih nadogradnji probleme u radi ispraviti. Sonyjevi televizori su poznati po rekordno niskom kašnjenju slike, zbog čega su jako dobar izbor za igrače. Sony 42W705B nije u tom pogledu iznimnka i s najniže izmjerenim kašnjenjem slike od čak 14.2 ms, najbrži je televizor koji smo imali prilike testirati. U cjelini, televizor koji toplo možemo preporučiti svima koji žele kvalitetnu sliku bez kalibracije, koji će ga gledati direktno ili iz malog kuta, te koji će filmove prvenstveno gledati preko mreže.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

9 komentara

  1. Super ideja.
    Hvala

    • Hvala Stipest, mislim da je ovo dobar novi format putem kojeg ćemo približiti daleko više televizora nego što je to bilo do sada.

  2. Sony serija W7 i R je dosla u Sancta Domenice.

  3. samo da pitam kdl 705 i 706 se samo razlikuju u boji okvira, nista drugo nije razlicito?

  4. Da.Samo boja okvira je druga.

  5. koji od ovih tv odabrati Sony 50″ Android WiFi TV 50W755C ,Sony 43W805 ili ako ima neki samsung ili lg bolji da preporucite

  6. Jel se moze reci za sony 43 w755 da je naslednik ovog modela w705 , i kakav je u odnosu na njega , isti , bolji ,malo boli…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*