Naslovnica » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » Samsung 49KS9002 (KS9000) zakrivljeni UHD TV – recenzija

Samsung 49KS9002 (KS9000) zakrivljeni UHD TV – recenzija

 1. Specifikacije, rukovanje i dizajn
 2. Kvaliteta slike – kalibracija, zaslon i procesor
 3. Gaming i PC povezivanje, zvuk, potrošnja; Zaključak


 Gaming i povezivanje na PC

samsung-49ks9002-rise-of-tomb-raider

Igra Rise of Tomb Raider

 Analizirana karakteristika  Rezultat
PC predložak i ulaz Dostupan PC način rada u svakom predlošku, moguće odabrati i Game predložak za sliku
1:1 mapiranje piksela Da, uz aktivan Fit to Screen
Kašnjenje slike na ekranu (input lag)
 • Movie: 105.4 ms
 • Standard: 116.3 ms
 • Game: 21.7 ms

Samsung 49KS9002 smo spojili na PS4 Pro konzolu koju smo na testiranje dobili iz Sancta Domenice. Među isprobanim igrama ponovno smo se družili s Larom Croft u igri Rise of Tomb Raider, napucavali zombije u The Last of Us: Remastered i tresli mrežu u FIFA 2017. Iskustvo igranja je bilo u cjelini odlično zbog čiste i detaljne slike, malog ulaznog kašnjenja i oštre slike u dinamici s obzirom na karakteristike VA panela. Na 49-inčnom televizoru s 2 metra udaljenosti ne možete baš doživjeti blagodati UHD rezolucije, no neosporna je bila čistoća slike posebno u naslovima koji se vrte u nativnih 2160p (npr. Rise of Tomb Raider, FIFA 2017 ili Skyrim).

samsung-49ks9002-dead-or-alive

Igra Dead or Alive 5: Last Round

paragraph-separator-divider

Kvaliteta zvuka

Za razliku od kvalitete slike gdje razlike nema u odnosu na povoljnije SUHD modele, kvaliteta zvuka je na KS9002 TV-u osjetno bolja, posebno u visokotonskom području. 4.1 konfiguracija sa zvučnicima uperenim prema podlozi pruža čisto srednjetonsko i visokotonsko područje, u što smo se uvjerili slušajući – između ostalog – uvodnu špicu Disneyevog Aladdina. Očekivano, niskotonsko područje nije doživjelo poboljšanja, bas izostaje i zvuk u tom segmentu gubi na punoći. Upravo iz tog razloga za najbolje iskustvo gledanja filmova savjetujemo investiciju u vansko pojačalo i zvučnike. Više detalja >>

Potrošnja električne energije [W]

Predložak (mjerenje na ANSI uzorku – 50% crne i 50% bijele boje na ekranu)
Energetska klasa energy class a
Dynamic 130
Standard
96
Natural 95
Movie 74
Movie – kalibrirano 68
Standby < 1

paragraph-separator-divider

Zaključak

samsung-49ks9002-award

Samsungove televizore smo dobro upoznali ove godine kroz testove modela serija 5, 6 i 7. Testiranja polako primičemo kraju modelom serije 9, točnije 49-inčnim KS9002, a koji nam je na test ustupio Ronis. Cilj testiranja nam je provjeriti opravdava li serije 9 svojom kvalitetom izrade, mogućnostima, te slikom i zvukom višu cijenu u odnosu na ranije testiranje SUHD modele KS7002 i KS7502, a koje smo također testirali u 49-inčnoj varijanti. Za potrebe testiranja smo koristili i PlayStation 4 Pro konzolu koju nam je na test ustupila Sancta Domenica. Specifikacije Proizvođač Samsung Model UE49KS9002TXXH Tehnologija prikaza 10-bit SVA LCD s&hellip;

Pregled recenzije

Kvaliteta izrade
Izbornici i rukovanje
Mogućnosti
Kvaliteta slike - kontrast
Kvaliteta slike - oštrina u dinamici
Kvaliteta slike - prikaz iz kuta
Kvaliteta slike - obrada signala
Kvaliteta slike - ukupno
Kvaliteta zvuka
Gaming

Srebrna klasa - preporuka!

Sažetak: Samsungova serija 9000 donosi očekivana poboljšanja u kvaliteti izrade, atraktivnosti dizajna i boljem zvuku ugrađenih zvučnika, no ne i u segmentima mogućnosti i kvalitete slike. Baš kao i ranije testirani modeli serije 7000, radi se u UHD Premium certificiranom televizoru s kvalitetnom obradom signala, vrlo brzim i intuitivnim sučeljem, učinkovitim filterom protiv refleksija i svim modernim tipovima priključaka. Malo ulazno kašnjenje svidjeti će se igračima, a 120 Hz panel dobre ujednačenosti slike zadovoljiti će i ljubitelje sporta. Uzak vidljivi kut prati KS9000 jednako kao i povoljnije modele, zbog čega preporučamo frontalno gledanje ili iz malog kuta (ili kupovinu televizora s IPS LCD panelom). Ako vam je kvaliteta slike bitna i želite Samsungov TV, za manje novaca možete dobiti potpuno isti rezultat s modelima nižih SUHD serija. Upravo iz tog razloga, a i s obzirom na cijenu, testiranom modelu dodjeljujemo pripadnost Srebrnoj klasi.


> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Maloprodajna cijena na dan objave: 12.699,00 kn (18.12.2016.)

Na test ustupio: Ronis

ronis-logo-2015

Aktualne cijene provjerite na jeftinije.hr i nabava.net

nabava-net-logo

Za potrebe testiranja su korišteni Supra Cables HDMI kabeli. Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray reproduktor na test ustupio Samsung Hrvatska. Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola. PlayStation 4 Pro konzolu je na test ustupila Sancta Domenica.

© HD Televizija 2016. Sva prava pridržana.

 1. Specifikacije, rukovanje i dizajn
 2. Kvaliteta slike – kalibracija, zaslon i procesor
 3. Gaming i PC povezivanje, zvuk, potrošnja; Zaključak


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

15 komentara

 1. Danas dolazi samsung 49ku6400 pa ako nekog interesuju moja zapazanja rado cu ih podjeliti.

  • Hajd pogledaj imal problema sa odljepljivanjem zadnjeg panela kao na ovom videou:
   https://www.youtube.com/watch?v=LSxUAdVjLJ4&feature=youtu.be&t=28

   . I ja sam neodlucan da li da kupim 6402. Odbija me samsung bas zbog ovakvih stvari da su pustili totalno netestiran prozvod u prodaju.

   Trenutno se dvoumim izmedju:

   Samsung 49ku6402 – 792€ (2 godine garancija)
   LG 49UH8507 – 1022 € (5 godina garancija)
   Samsung 49ks7002 – 1124€ (2 godine garancija)

   Oba Samsung modela imaju problema sa odljepljivanjem zadnjeg panela, sto je smijesno pogotovo za 7 seriju koja spada u high end.

   • Ja bih preskocio Samsung modele za 2016. Kvaliteta izrade im je na nivou najgorih firmi. To pisem , jer mi se prijatelju na 55KS8002 pocela odljepljivati straznja plastika.

   • Tv stigao ja nemam tih problema sa zadnjom plastikom- slika sa tvornickom kalibracijom na film modu sasvim zadovoljvajuca.Kad budem pogledao film sa USB mogu ti reci svoja zapazanja.

 2. Imam Oled 910V. Nakon njega, meni i najbolji lcd izgleda isprano. Usporedio sam ga sa 8002 od Samsunga. Ili treba 20 dana , da se oko navikne .

 3. imam 55ks9002, i zanima me dal u pdf-u dobijem vise postavki za slike tj od cega se sastoji taj pdf, jel isto ko i kad objavite na youtube video sa postavkama? hvala

 4. Pozdrav imam neobican problem – nemoze se ustekati obicna antena u utor predvidjen za antenu.Neznam jeli problem u kucistu tv ili je nesto drugo.Tv serija6 – 49ku6402 – 2016g.

 5. Probao sam sa vise antenski konektora i nijedan ne ide.Prikljucak za antenuje standardan – bojim se da nije kuciste u pitanju.U svakom slucaju hvala na odgovoru.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*