2. O FAQ-u

1.1 Tko sam ja?

Moje ime Xiao Fang webmaster sam stranica Digital Digest i dvdloc8.com, no važnije jest da sam veliki DVD fan i kao što vjerojatno možete zaključiti, vrlo zainteresiran za nove formate visoke razlučivosti. Ono što me brine je činjenica da će zbog konfuzije oko novih HD formata isfrustrirani korisnici jednostavno dići ruke od svega.

1.2 Koji format podržavam?

Kako je rat formata završen službenom objavom Toshibe da će prestati razvijati i proizvoditi HD DVD uređaje, nemam drugog izbora nego da podržim Blu-ray.

No, tijekom ranijeg stadija rata formata, kada je ovaj FAQ pisan, jedan od glavnih problema bio je u velikoj količini literature i prospekata u kojima je dana podrška za jedan ili drugi format, obično bez objektivnog objašnjena. Ovaj FAQ je oduvijek pisan kako bi dao objektivne činjenice, a sve mišljenja su jasno navedena kao takva.

Odgovor i verzije 0.8.0: Kao većina Vas, držim da ne baratam s dovoljno informacija da bih se priklonio jednom formatu. Jedan od glavnih razloga zašto je to tako je zbog literature koja je dostupna, a u kojoj se napadljivo i neobjektivno reklamira jedan format nad drugima, bez pravih činjenica i objašnjenja. Nadam se da će ovaj FAQ razjasniti barem malo trenutnu situaciju na objektivan način, te da ćete kvalitetnije doći do odluke.

1.3 Čemu izrada FAQ-a?

Osim razloga navedenih u pitanju iznad, smatram da je zgodno imati jedan dokument u kojem su dani odgovori na najčešća pitanja, prije nego što se formati pojave na tržištu. Na ova pitanja sam i ja sam tražio odgovore, pitao ostale, a neka su od ovdje navedenih pitanja mene pitali drugi (nažalost, nisam bio uvijek u mogućnosti pronaći ili dati odgovor na neke od tih pitanja).

1.4 Povratne informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja, sugestija ili komentara na ovaj FAQ, možete ih postati na službenom forumu, ovdje:

http://forum.digital-digest.com/forumdisplay.php?f=104 (vanjski link na forum na engleskom jeziku.

Kada postavljate pitanje, molim postavite “HD DVD FAQ” na početku naslova posta, tako da znam da se odnosi na ovaj FAQ.

Adsense

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!