T

Telecine A

Materijal koji se izvodi 25 sličica u sekundi, a može potjecati iz originalne snimke na 24 ili 25 FPS-a. Ako je materijal sniman u 25 sličica u sekundi, brzina reprodukcije se neće mijenjati (ubrzati ili usporiti), a ako potjeće iz materijala takta 24 sličice u sekundi, tada će se reproducirati 4.166% brže. Najbolji primjer Telecine A materijale je emitiranje filmova na televiziji gdje se isti moraju ubrzati kako bi odgovarali taktu 50 isprepletenih polja, odnosno 25 sličica u sekundi.

Telecine B

Materijal koji se izvodi 24 sličice u sekundi dobiva polje (pola sličice) na 12. i 24. okviru kako bi se postigao takt od 25 sličica u sekundi.

Theater-Dimensional (Onkyo)
Radi se o ekskluzivnoj Onkyo tehnologiji koja omogućuje doživljaj višekanalnog zvuka iz samo dva zvučnika smještena pored TV ekrana. Također, jedinstvene postavke nude mogućnost postavljanja svih pet zvučnika oko televizora (ukoliko nemate prostora postaviti ih unaokolo), kako biste iskusili najbolji mogući višekanalni zvuk.

THX (Tomlinson Holman Experiment)
Nije audio format. To je certifikat i program kontrole kvalitete(slike i zvuka)koji se odnosi na zvučne sisteme i akustiku u kinima, dvoranama, opremi za kućno kino itd. Neki DVD filmovi imaju THX certifikat.

THX Deep Note
Komponiran 1982. od strane Dr. Jamesa ‘Andy’ Moorera, izmjenjen 2014., THX Deep Note je jedna od najvećih audio ikona koju možemo čuti na THX certificiranim DVD i Blu-ray medijima, kao i u kino dvoranama.

Tuner
Uređaj za pretvaranje radio-frekvencijskog Televizijskog signala u sliku i zvuk.

Twin Wave Laser Pickup
Radi se o visoko preciznom mehanizmu koji se koristi u optičkim uređajima (DVD playerima itd.) za čitanje informacija na medijima. Koristi dvije laserske diode – jedna valne duljine 650 nm za čitanje DVD medija, te onu valne duljine 780 nm za čitanje informacija s CD-a. S obzirom da se za svaki tip medija automatski odabire optimalna valna duljina, podaci se čitaju s najvećom preciznošću. Primjer uređaja koji koristi ovu tehnologiju: Pionneer DV-343 DVD player.

 

Adsense
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!