Home » HDTV oznake » Sharp TV oznake

Sharp TV oznake

Sharp-quattron-aquos

Sharp kao jedan od najvećih proizvođača LCD panela u ponudi nudi HDTV-e upravo s tom tehnologijom, a a ovisno o performansama modeli su podijeljeni na nekoliko serija. Kao i kod drugih proizvođača, tako i kod Sonyja, što je veći broj serije to je model napredniji.

Tržišno ime televizora: Aquos, Quattron

Formula za modele iz 2011: LC-XXLEYYYE

Primjer Sharp televizora iz 2012.: LC-60LE740E

Primjer Sharp televizora iz 2011.: LC-40LE831E

Oznake Sharp televizora su slične kao i kod ostalih proizvođača, a objedinjuju tehnologiju, veličinu dijagonale, seriju, model i oznaku regije. “LC” označava da se radi o televizoru s LCD tehnologijom, a zatim slijedi dvoznamenkasta veličina dijagonale u inčima (“XX”). “LE” označava LED pozadinsko osvjetljenje, a iduće tri znamenke su rezervirane za oznaku serije (1 ili 3 kao osnovna, 9 kao najnaprednija), te oznaku godine i pojedinog modela unutar serije (“2” su modeli za 2010., “30” ili “31” za 2011., “40”, “45” ili “47” za 2012. godinu). “E” ili “EV” na kraju oznake označava regiju, u ovom slučaju Europu.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.