P

PAL
PAL (kratica za Phase-Alternating Line, phase alternation by line ili phase alternation line) sistem je kodiranja televizijskog signala koji se koristi u mnogim dijelovima svijeta, uključujući i Hrvatsku. Osmislio ga je njemački inženjer Walter Bruch.

PAP-picture and picture
Slika i slika. Dva tunera Omogućuju reprodukciju dvije slike istovremeno jednu do druge(u pravilu se zvuk sa lijeve slike čuje na zvučnike ,a desne slike na slušalice).

PAT-picture and text
Teletext od programa koji gledate prikazan je na desnoj strani ekrana, a slika na lijevoj.

Panasonic
Panasonic je vodeća svjetska korporacija na području razvoja i proizvodnje elektroničkih tehnologija i rješenja za korisnike u industrijama kućne elektronike, stanovanja, poslovnih rješenja, kao i u automobilskoj industriji i industriji uređaja. Od svog osnutka 1918. tvrtka se proširila na međunarodna tržišta i trenutno posluje kroz 474 udruženih i 94 povezanih tvrtki diljem svijeta. Prošle fiskalne godine (zaključno s 31. ožujkom 2016.) Panasonic je zabilježio ukupnu neto prodaju u vrijednosti od 56.794 milijardi eura (7.553 bilijuna yena). Zahvaljujući posvećenosti u iznalaženju novih vrijednosti putem inovacije, tvrtka svojim tehnologijama pokušava stvoriti bolji život i bolji svijet za svoje korisnike.

PIP-picture in picture
Slika u slici. Manja slika je prikazana unutar programa koji se gleda. Funkcionira pomoću dva tunera ili putem dodatnog uređaja priključenog na TV.

Pixel Plus 3 HD (Royal Philips Electronics)
Philips-ova tehnologija korištena kod njihovih LCD zaslona kojom se postiže veća oštrina, prirodnija boja i fulidnost pokreta na svim tipovima signala, od analognog standardne kvalitete pa do digitalnog HD kvalitete. Pixel Plus 3 HD također potpomažu procesori koji reduciraju artefakte i šum koji nastaju usljed lošeg izvora signala, interferencije među kabelima u kućnoj instalaciji ili zbog nekog trećeg razloga.

Picture Line-up Generator Equipment (PLUGE)
Testni obrazan po kojem se namještaju crne razine na ekranu.

Portrait Displays
Portrait Displays, Inc., od 1993. godine, je vodeći proizvođač aplikacijskog softvera (ASP) za osobna računala, zaslone pametnih telefona i zaslone tableta. Tim tvrtke Portrait Displays sada uključuje i SpectraCal, vodeći svjetski proizvođač softvera za kalibraciju video zaslona. Zajedno, tvrtke nude rješenja s dodanom vrijednošću, bogata karakteristikama kako za proizvođače OEM zaslona tako i za krajnje korisnike, koji traže poboljšanu točnost i upravljanje zaslonima. Portrait Displays, Intel Capital Portfolio tvrtka je privatna korporacija sa sjedištem u Pleasantonu u Kaliforniji, SAD, s predstavništvima u Europi, Tajvanu, Kini, Japanu i Koreji.

Posterizacija
Formacija obojanih traka na određenim dijelovima slike s kontinuiranom gradacijom tona. Najčešći razlog nastanka je nedovoljan ili uzak spektar boja za taj dio slike.

Pure Audio Mode (Onkyo)
Pure Audio opcija gasi zaslon na A/V pojačalu i zadržava video signal u digitalnoj domeni (preko HDMI-ja), kako bi zvučni signal bio zaštićen od interferencija od vanjskog sklopovlja.

Adsense
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!