M

Macrovision ili makrovizija
Signal koji onemogućava presnimavanje video kazeta i DVD-a. Algoritam koji je vrlo brzo dekodiran i danas se vrlo lako skida ta zaštita sa zaštićenih medija.

Mediji za pohranu video zapisa (kamere i videorekorderi)
VHS kazeta- za videorekordere i kamkordere sa oznakom VHS
SVHS kazeta- za videorekordere i kamkordere sa oznakom SVHS
VHSc – kompakt VHS kazeta za kamkordere sa oznakom VHSc
SVHSc- kompakt SVHSc kazeta za kamkordere sa oznakom SVHSc
Mini DV kazeta- kompaktna digitalna kazeta za kamkordere sa oznakom MiniDV
DVD – digitalni višenamjenski disk, nasljednik VHS medija
BD – Blu-ray, najnoviji optički medij za pohranu HD materijala

MMD
MMD u potpunom je vlasništvu tvrtke TPV, osnovane 2009. godine ugovorom o licenci s Philipsom. Kao jedan od vodećih brendova na tržištu LCD monitora i ekrana, prisutan je diljem svijeta. Kombinirajući snagu Philipsova brenda s TPV-ovom stručnom proizvodnjom i dizajnom desktop monitora, MMD se ponosi svojim inovativnim proizvodima na tržištu. MMD djeluje na međunarodnoj razini s europskim sjedištem u Amsterdamu i lokalnim uredom za istočnoeuropsko tržište u Pragu. Kroz mrežu lokalnih prodajnih agenata MMD radi sa svim većim europskim IT distributerima i preprodavačima. MMD-ov centar za dizajn i razvoj nalazi se na Tajvanu. Za više informacija o brendu MMD i proizvodima posjetite internetsku stranicu www.mmd-p.com

Motion-compensated frame interpolation (MCFI)
Predstavlja tehnologiju koju koriste proizvođači da bi povećali rezoluciju pokreta na svojim TV ekranima, iako neizbježno ovo uzrokuje neke interpolacijske artefakte. used by manufacturers to increase the motion resolution on their TV displays, though invariably this introduces some interpolation artefacts.

MPEG2 5.1 Surround
Alternativni digitalni audio sistem (na nekim DVD diskovima). Daje ukupno šest neovisnih kanala za zvuk: stereo prednji (lijevi i desni), centar, zadnji (sateliti lijevi i desni) plus subwoofer kanal. Sličan Dolby Digital audio sustavu.

MPEG-4 AVC/ H.264
Napredni digitalni video codec standard proizveden od strane MPEG (Moving Pictures Experts Group) i ITU-T Video Coding Experts grupa. Znatno je učinkovitiji od široko-primjenjenog MPEG-2 dekodiranja u DVD-ima, često ostvarujući jednaku kvalitetu za upola manji bitrate.

Adsense
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!