E

EasyLink (Royal Philips Electronics)
EasyLink je Philips-ova tehnologija za upravljanje s više uređaja istim daljinskim upravljačem. Za funkcioniranje potrebno je HDMI priključkom povezati uređaje (npr. TV i DVD reproduktor) i podesiti u opcijama potrebne parametre, nakon čega ćete moći upravljati dvjema komponentama jednim daljinskim upravljačem. Slične tehnologije imaju i ostali proizvođači samo ih drugačije nazivaju (npr. Panasonic – Viera, Sharp – AquosLink, Pioneer SR+ i KuroLink…)

EP-extended play
Omogućava snimanje 3x više materijala na postojeću kazetu. Slika je u pravilu bez boje sa lošijim tonom.

Evotv
Evotv, digitalna televizija Hrvatske pošte, najbrže je rastuća pay-TV usluga u Hrvatskoj koja se emitira putem DVB-T2 tehnologije. U manje od tri godine vrijednost i kvalitetu evotv-a prepoznalo je više od 55.000 korisnika. Evotv korisnici sami biraju što žele gledati kroz odabir žanrovski orijentiranih programskih buketa, a jednom mjesečno ih mogu mijenjati po želji, bez naknade. Evotv je jedina potpuno prenosiva televizija koja ne zahtijeva priključak na internet i fiksnu telefonsku liniju. Potreban je samo prijamnik dostupan za najam ili kupnju, koji korisnik spaja na postojeću antenu i televizor.

Extensible HyperText Markup Language (xHTML)
Predstavlja format sličan HTML-u, ali je napredniji jer se može prilagoditi i XML-u. Kod XML-a i xHTML-a radi se o sustavu datoteka koje su slično jednostavne za čitanje – i čovjeku i računalu.

Adsense
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!