LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Sharp LC-32HG5342E HD Ready Smart TV – recenzija

 Gaming i povezivanje na PC

 Analizirana karakteristika  Rezultat
PC predložak i ulaz Nije dostupno
1:1 mapiranje piksela Da (uz Dot by Dot prikaz)
4:4:4 reprodukcija Da
Kašnjenje slike na ekranu (input lag – SDR)
  • Standard: 32.5 ms
  • Personal: 33.2 ms
  • Movie: 33.5 ms

Kašnjenje slike (input lag) je cca. 5 ms veći nego na Samsungovom 32M4002 televizoru, no u praksi se to ne osjeti i igranje na oba televizora je sasvim ugodno s tog aspekta. Oštrina slike nije idealna, no za manje zahtjevno igranje to nije preveliki nedostatak. Na televizor je moguće povezati i računalo, pri čemu je idealno slati rezoluciju od 1366×768 piksela uz Dot by Dot format slike.

Kvaliteta zvuka

Televizor posjeduje stereo zvučnike ugrađene s pogledom prema podlozi, deklarirane snage 2×10 W. Zvučnike je podesio harman/kardon, kompanija s kojom je do ove godine surađivao i LG Electronics.

Kvaliteta zvuka je sasvim solidna s obzirom na klasu, uz jasne vokale koji ne zvuče kao da dopiru iz bačve, kao što je to slučaj kod ranije testiranog Samsungovog 32M4002 televizora. Za gledanje TV programa i nezahtjevno gledanje filmova ugrađeni zvučnici će poslužiti. Za one koji žele bolju kvalitetu zvuka, savjetujemo povezivanje na vanjske zvučnike (HDMI ARC, Toslink ili putem 3.5 mm stereo izlaza).

Potrošnja električne energije

Predložak (mjerenje na ANSI uzorku – 50% crne i 50% bijele boje na ekranu)
Energetska klasa a+energy_class
Dynamic
36 W
Standard 36 W
Personal 36 W
Movie 22 W
Standby < 1

paragraph-separator-divider

Alternative

Samsung 32M4002 – recenzija

Zaključak

sharp-LC-32HG5342E_award

[review]

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Maloprodajna cijena na dan objave: 1.899,00 kn

Aktualne cijene provjerite na jeftinije.hr i nabava.net

Na test ustupio: Ronis

ronis-logo-2015

Dodatna ustupljena oprema:

Za potrebe testiranja su korišteni Supra Cables HDMI kabeli. Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray reproduktor na test ustupio Samsung Hrvatska. Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola.

© HD Televizija 2018. Sva prava pridržana.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

5 komentara

  1. posjedujem dva full hd sharp tv-a te jedan blaupunkt hdtv, u biti to su skoro istovjetni proizvodi jer ih proizvodi ista kompanija koja ima licencu sharpa i blaupunkta za proizvodnju tih tv-a za europsko tržište.. http://products.umc-slovakia.sk/ lcd paneli koje koriste su lg i samsung.. Što se tiče reprodukcije videofileova sa usb-a nema formata koji ne otvaraju, uključujući HEVC, samo naravno h265 fileovi moraju biti hd format ne uhd…također reproduciraju sve titlove u mkv spremniku i one u zasebnoj datoteci.. kada se pokrene neki video file sa usb-a koji ima pridružene titlove potrebno je na daljinskom upravljaču pritisnuti tipku subtitle te se se na ekranu prikažu svi dostupni titlovi, te se daljnim pritiskanjem tipke izmjenjuju dostupni titlovi, te ih se na isti način i gasi.. U globalu sam jako zadovoljan sa ovim televizorima

      1. nemam gore navedeni model tv-a, ta serija se pojavila nedavno, vjerovatno je potrebno ažuriranje softvera da bi titlovi radili..

  2. Kupio sam taj tip Shap smart tv hd 32 inch, prije mjesec dana u frigo, konektirat se neće sa internetom, niti povezati preko wifi ja sa mobilnim uređajem, ne prepoznaje dvb antenu, tako da ni nemam signala Al ni programa, jedino što radi ispravno preko hdmi kabla koji je povezan sa ip tvom .

    1. Slučajno naišla na vaš komentar pa molim za pomoć jer ne znam kako ukloniti tip TV na ekranu. U jednom trenutku pojavilo se u gornjem lijevom kutu ekrana K LC-A32CH5342EB. Pokušava resetirati u postavkama ali ništa.
      Unaprijed zahvalna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!