Vijesti

Samsung i LG odlučili prekinuti sve sporove

lg-samsung-end-disputes

Samsung i LG, dvije najveće korejske tehnološke kompanije, odlučile su prekinuti sve legalne sporove koji se odvijaju u ovom trenutku, uključujući i zadnji vezan za oštećene perilice za pranje rublja na IFA sajmu prošle godine. Dvije su kompanije izjavile kako će Samsung Electronics, Samsung Display, te LG Electronics i LG Display povući sve međusobne pritužbe bez ikakvih posljedica, a za buduće sporove će nastojati doći do rješenja kroz dijalog, bez uplitanja odvjetništva, sudova itd.

Visoki menadžment obje kompanije je odlučio raditi zajedno kako bi se kompanije mogle nositi s teškoćama u ekonomskoj situaciji (jak američki dolar,…), te usmjeriti svoje resurse na poboljšanje proizvoda i usluga za svoje korisnike” – navodi se u službenom prioćenju.

Osim sukobljavanja oko perilica, bitke su se vodile i kada su televizori u pitanju. Tako su u veljači Samsungovi djelatnici bili optuženi da su ukrali OLED zaslone LG Displaya, a 2011. je započeo spor oko patenta za 3D televizore. Bilo je tu i navodnih psovki, patenti koji to navodno nisu itd.

samsung-swears-lg-3d

samsung-sues-lg-invalid-oled-patent

Nadamo se da su sada ovakve i slične optužbe dio prošlosti, te da će proizvođači energiju usmjeriti ka poboljšanju svojih proizvoda i usluga.

Izvor: Korea Herald

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!