DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Mamurluk 3 (Hangover 3) 2D Blu-ray [2013] recenzija

hangover-3-header

Continental Film donosi treći i posljednji nastavak trilogije Mamurluk u vrhunskoj HD razlučivosti na Blu-ray medij. Ovoga puta nema vjenčanja, a nema ni momačke večeri. Što bi moglo poći po zlu? U filmu su ponovno Alan i Chow, tako da ne treba puno nagađati da je zabava i ovoga puta zagarantirana, a kako izgleda i zvuči u visokoj rezoluciji, otkrili smo detaljnije u nastavku.

Foršpan (trailer)

Osnovne informacije

Žanr: komedija

Godina izlaska (kino): 2013.

Godina izlaska (testirano izdanje): 2013.

Redatelj: Todd Philips

Glume:  Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha

IMDb ocjena:

The Hangover Part III (2013) on IMDb

Sinopsis:

Dvije godine nakon Tajlanda, Leslie Chow je u zatvoru, dok ostatak društva živi ugodnim životom…. Sve biva tako dok Alan ne prestane uzimati svoje lijekove…

Tehnički podaci Blu-ray izdanja:

Broj diskova 1
Veličina na disku – film 30.6 GB*
Trajanje 94 min
Video 16×9, 2.40:1
Sustav kodiranja MPEG-4 AVC
Audio
  • engleski DTS-HD Master Audio 5.1
  • engleski, talijanski, njemački, španjolski i francuski Dolby Digital 5.1
Podnaslovi hrvatski, engleski, slovenski, hebrejski, arapski, švedski, španjolski, norveški, korejski, talijanski, islandski, njemački, francuski, finski, nizozemski i danski
Dodatni sadržaji da

* napomena: najveći kapacitet dvoslojnog Blu-ray diska iznosi 46.6 GB, odnosno 50 050 039 808 bajtova. Izdanje dolazi na dvoslojnom Blu-ray disku.

Izbornici

hangover-3-menu

Izbornici su statični s poznatim dizajnom ikona u donjem dijelu ekrana. Tijekom reprodukcije ih je moguće pozvati.

Video

hangover-3-shot1

Mamurluk 3 na Blu-ray stiže u punoj HD razlučivosti formata slike 2.40:1, zbog čega se iznad i ispod sadržaja vide crne trake na 16:9 televizoru. Film sniman ARRI ALEXA i Panaflex Millenium XL2 kamerama na 35 mm film karakterizira snažan kontrast, zasićene boje i realističan ton ljudske kože, što sjajno izgleda na velikom ekranu. Šum u slici je gotovo neuočljiv, čak i pri scenama snimanima u noći. Detaljnost slike je izvrsna, te ona do izražaja dolazi već u prvoj sceni tijekom pobune u zatvoru iz kojeg bježi Chow, a gdje se jasno mogu pročitati slova na prozirnim štitovima policajaca ili detalji postera u Chowovoj ćeliji.

hangover-3-shot2

Kadrova s ljudskim licima je mnogo i bilo kakav nepravilan prikaz boja u prikazu bi bio jasno vidljiv. Srećom, transfer je po tom pitanju besprijekoran i osim teksture lica sama boja i gradacije su fantastično pohranjene u digitalnom obliku.

Problemi s kompresijom ili pojačanom oštrinom slike nisu uočeni.

Kvaliteta zvuka

hangover-3-shot6

Vodeći audio zapis je DTS-HD Master Audio 5.1, a koji u potpunosti zadovoljava po pitanju detalja, balansa zvukova i čistoće dijaloga. Pretežno radi centralni kanal i prednji zvučnici, sve dok akcija ne izroni na ekranu. Tada do izražaja dolaze efekti u surround kanalima i povremeno niski tonovi koji su jasno oblikovani i doprinose dinamičnosti scene. Dodajmo tome vrlo čist snimak koji ne treba pojačavati i stišavati ovisno o događanjima na ekranu i potpuno oslobođenje od bilo kakvih šumova i zujanja visokih tonova i dobili smo odlično zaokružen audio zapis.

Dodatni sadržaji

hangover-3-bonus

Osim reklame za 3D filmove i najave filma Bitka za Pacifik (Pacific Rim), na disku se nalaze slijedeći dodatni sadržaji:

  • Iza kulisa: Zamjena Zacha: Tajna audicija (Todd Philips otkriva tajne audicije za dobro poznate glumce iz Mamurluk trilogije i šire, svi željni da postanu najnoviji članovi poznaog čopora)
  • Iza kulisa: Najluđe vratolomije čopora (kako je izgledalo izvođenje opasnih vratolomija i akcijskih sekvenci u cijelom serijalu)
  • Iza kulisa: Zach Galifianakis objašnjen vlastitim riječima (Zach govori baš o svemu – govori o svojim kolegama, o najdražim hlačama i o kraju poglavlja jednog od najluđih likova na filmu)
  • Iza kulisa: Pomicanje granica (glumci i ekipa prepričavaju sve smiješne i čudne trenutke koje su imali tijekom snimanja s djecom i životinjama koji zanemaruju sve što im se govori)
  • Featurette: Pravi Chow (ovaj izvještaj otkriva “veliku tajnu” o Leslie Chowu
  • Featurette: Action Mash-Up (presjek svih akcijskih scena u filmu)
  • Produljene scene
  • Greške sa snimanja

Svi dodatni sadržaji su u visokoj rezoluciji, bez podnaslova na hrvatskom jeziku.

Zaključak

hangover-3-shot4

S tehničkog stajališta treći nastavak Mamurluka je odrađen po najvišim mogućim standardima i kvalitetom slike i zvuka bliži je akcijskom filmu nego otkačenoj komediji. Uz sjajne vizualne, tu je i bogata kolekcija dodatnih sadržaja s naglaskom na Zacha Galifianakisa i njegove ludorije, što će razveseliti njegove ljubitelje. Topla preporuka.

 hangover-3-award

Na test ustupio: Continental Film

Blu-ray možete kupiti u Stripovi.hr webshopu.

stripovi-na-kvadrat-logo

Gledano na: Panasonic 39E6E kalibriranom LED LCD televizoru Audio: ProAc TriTower Response prednji lijevi i desni zvučnici, Mission centralni i surround zvučnici, B&W PV1D subwoofer + Yamaha 5.1 pojačalo

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Jedan komentar

  1. pogledao sam ovaj film na wd tv live,film nije ni do koljena prvom i drugom dijelu,film ima crne crte iznad i ispod filma,zašto bih ja kupovao original film na dvd ili blu ray ako je film prosječan i na dvd ili blu ray playeru ne mogu manipulirati slikom da nestanu crne crte niti mogu podizati ili spuštati titlove

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!