Kratke vijestiLG ElectronicsMobiteli i tabletiOLEDSamsung ElectronicsVijesti

Pametni telefoni zakrivljenog zaslona uskoro na tržištu

LGcurvedSamsung i LG se natječu na polju TV zaslona i na polju zaslona za mobilne telefone. Oba južnokorejska proizvođača će ubrzo na tržište izbaciti pametne telefone sa fleksibilnim zaslonom.

Iz Samsunga su nedavno objavili da u listopadu planiraju predstaviti pametni telefon zakrivljenog zaslona. Na američkoj stranici koja se bavi novostima iz svijeta tehnologije – CNET, objavljena je informacija da LG planira u studenome na tržište izbaciti pametni telefon opremljen 6-inčnim zakrivljenim zaslonom. Iako će zaslon biti fleksibilan, telefon neće biti. Zaslon će biti montiran u fiksno, vjerojatno zakrivljeno kućište.

samsung-curved2

OLED tehnologija nije izričito spomenuta, ali postoje glasine kako će oba proizvođača za navedene pametne telefone koristiti OLED panele, temeljene na plastičnim, savitljivim podlogama. Samsung i LG grade postrojenja za masovnu proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona i trenutno je u tijeku probna proizvodnja. Očekuje se da će s masovnom proizvodnjom započeti krajem ove ili početkom iduće godine.

Ovi proizvođači su već u više navrata izložili fleksibilne OLED zaslone, kao što je na primjer 5-inčni prototip iz LG-a.

Izvor: FlatpanelsHD

 

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!