Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDVijesti

LG-ev zakrivljeni OLED televizor dobio prestižne zelene certifikate

oled-curved-lg

LG-ev zakrivljeni OLED televizor dobio je certifikate za energetsku učinkovitost triju različitih organizacija: Interteka, Europske komisije i EPEAT-a. Radi se o prvom dostupnom OLED televizoru zakrivljenog ekrana i dijagonale 55″, a koji se početkom prošlog mjeseca počeo prodavati u matičnoj Koreji. Informacija o dolasku na ostala tržišta i dalje ostaju nepoznate.

„Današnja definicija inovacije se jednako odnosi na to koliko malen otisak proizvod ostavlja u prirodi koliko i na tehnološki napredak“, rekao je Il-geun Kwon, voditelj Centra za istraživanje i razvoj kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Najnoviji OLED televizor dokaz je naše ustrajne predanosti projektiranju i proizvodnji energetski najučinkovitijih proizvoda bez kompromisa kad je riječ o prednostima koje oni donose u živote naših potrošača.“

Kako bi dobio Intertekovo priznanje Green Leaf Mark, proizvod mora zadovoljiti najstrože standarde performansi i proizvodnje. Uz sveobuhvatan skup standardiziranih testova za procjenu utjecaja proizvoda na okoliš, Intertek istražuje i tehnologije te metode koje se koriste tijekom proizvodnog procesa. Certifikat Interteka, jedne od najuglednijih organizacija za testiranje i certificiranje na svijetu, smatra se jamstvom kvalitete i performansi.

LG-ev zakrivljeni OLED televizor dobio je i priznanje EU Ecolabel Europske komisije. Ova prestižna oznaka potvrđuje da je proizvod proizveden bez negativnog utjecaja na okoliš. Europska komisija je cijenjeno i utjecajno izvršno tijelo Europske unije te je predvodnik u zalaganju za veću održivost u regiji.

lg-curved-oled-certificate

LG-ev televizor nove generacije uključen je i u registar EPEAT-a kao odgovorno projektiran i izrađen elektronički uređaj. EPEAT je neprofitna organizacija koja objavljuje globalni registar zelenih elektroničkih proizvoda za dobrobit potrošača i proizvođača. Kako bi bio uključen u registar EPEAT-a, proizvod mora zadovoljiti 24 ekološka kriterija koji se odnose na energetsku učinkovitost, mogućnost recikliranja, pakiranje, dugovječnost i smanjenje uporabe štetnih materijala.

LG-ev zakrivljeni OLED televizor dizajniran je prema načelima obazrivosti prema okolišu što je imalo veliku ulogu u procesu certificiranja. Televizor je izrađen od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP), održivog materijala koji pridonosi njegovom ekstremno tankom dizajnu (4,3 mm) i maloj masi (17 kg). Zahvaljujući LG-evoj patentiranoj tehnologiji Smart Energy Saving, zakrivljeni OLED televizor smanjuje potrošnju energije za čak 67 posto u usporedbi s uobičajenim televizorima s ravnim zaslonom.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!