Audio-video uređajiVijesti

LG-evi televizori LM860 i EM9600 osvojili međunarodne nagrade za dizajn [PR]

lg-em9600-oled-award

LG Electronics dobio je priznanje američke organizacije IDSA (Industrial Designers Society of America) osvojivši tri nagrade IDEA® (International Design Excellence Awards) na uglednom svjetskom natjecanju u dizajniranju proizvoda. Dobitnik srebrne nagrade je prvi LG-jev OLED televizor EM9600, dok je brončanu nagradu osvojio Cinema 3D model LM8600 model koji je dostupan na našem tržištu. Nakon što su se okviri stanjili na najmanju moguću mjeru, vještina kreiranja savršenog balansa estetike i funkcionalnosti između zaslona i stalka postaje glavni cilj dizajnera televizora – čini se kako su LG-jevi dizajneri pogodili idealnu kombinaciju, što dobivene nagrade potvrđuju. Više detalja u nastavku.

Zagreb, 3. srpnja 2012. LG Electronics dobio je priznanje američke organizacije IDSA (Industrial Designers Society of America) osvojivši tri nagrade IDEA® (International Design Excellence Awards) na uglednom svjetskom natjecanju u dizajniranju proizvoda.

Žiri je nagradio LG-ev 55-inčni OLED televizor te LG-ev CINEMA 3D pametni televizor s daljinskim upravljačem Magic Remote, a priznanje je dobio i jedan LG-ev konceptni proizvod. IDEA-ine nagrade, kojima prethodi 12 red dot i 14 iF nagrada za dizajn proizvoda, nastavak su LG-eve uspješne sezone što ga čini jednom od najnagrađivanijih kompanija potrošačke elektronike i kućanskih aparata ove godine.

LG-ev 55-inčni OLED televizor (Srebrna nagrada)

LG-OLED-TV-55EM9600

Najveći i najtanji na svijetu, LG-ev 55-inčni OLED televizor premijerno je prikazan na CES-u, gdje je proglašen najboljim proizvodom godine. Na sajmu World IT Show (WIS) u Seulu primio je Predsjedničku nagradu Republike Koreje za multimedijsku tehnologiju.

Njegov ultratanki dizajn od svega 4 mm i težina od 10 kg postignuti su korištenjem polimera pojačanih karbonskim vlaknima (CFRP). Uz to, LG-ev OLED televizor koristi tehnologije WRGB (white, red, green, blue), 4-Color Pixels te Color Refiner koje osiguravaju najkonzistentniju, najprirodniju sliku i najvjerniji prikaz. LG-eva tehnologija 4 Color Pixel, zahvaljujući bijelim podpikselima, osigurava savršen prikaz boja. Inovativna WRGB tehnologija odmiče LG-ev OLED televizor od uobičajenog trobojnog RGB sustava. Zahtijeva manje slojeva zaslona, što je glavni čimbenik koji je omogućio LG-u smanjenje debljine i težine televizora. CFRP koji LG koristi za kućište je vrhunski, visokokvalitetni materijal koji se najčešće rabi za izradu trkaćih automobila i aviona. Ovakvim dizajnom televizora u konačnici se želi maksimalno povećati uranjanje gledatelja u sadržaj pa je i okvir sveden na minimum. Također, sklad tehnologije i dizajna savršeno se uklapa u gotovo svaki interijer.

LG CINEMA 3D pametni televizor LM8600 s daljinskim upravljačem Magic Remote (Brončana nagrada)

LG-LM8600_award

LG-ev model LM8600 je jedan od nekoliko inovativnih proizvoda iz LG-eve linije CINEMA 3D pametnih televizora za 2012. koji je zaslužio dodatnu pohvalu. Odlikuje ga LG-ev jedinstven CINEMA SCREEN dizajn s jedva vidljiv okvirom za elegantan i moderan izgled. Bez nepotrebnih „prepreka“ u vidnom polju, CINEMA SCREEN dizajn omogućava uređaju da se uklopi u interijer svakog doma ili ureda. LM8600 je u ožujku dobio red dot nagradu za dizajn.

LG-ev novi daljinski upravljač Magic Remote donosi dugoočekivani korak prema većoj udobnosti korištenja. Na jednom upravljaču kombinira kontrole Smart TV-a, kabelskog, satelitskog i IPTV prijamnika, kako bi se smanjio „nered“ u dnevnoj sobi. Glatki, zaobljeni oblik olakšava gledateljima držanje, dok su novi načini kontrole – glasom, kotačićem, pokazivanjem ili gestama – zamijenili uobičajeno pritiskanje tipki nizom pametno dizajniranih kontrola koje su intuitivne i posebno prilagođene korisnicima. Daljinski upravljač Magic Remote sadrži i 3D tipku kojom se 2D prikaz pretvara u 3D, osiguravajući tako bezgraničan 3D sadržaj.

Američko društvo industrijskih dizajnera (IDSA) je najstarije i najveće na svijetu udruženje za produkt dizajn, industrijski dizajn, interakcijski dizajn, ljudske čimbenike, ergonomiju, istraživanje dizajna, upravljanje dizajnom, univerzalni dizajn te srodna područja. IDSA organizira poznati međunarodni natječaj za nagradu International Design Excellence Award (IDEA), domaćin je međunarodne dizajnerske konferencije (International Design Conference) te pet regionalnih konferencija svake godine. Objavljuje i tromjesečnik o dizajnu Innovation te designBytes, tjedni e-newsletter s najnvažnijim vijestima iz svijeta dizajna. IDSA-in dobrotvorni rad uključuje zakladu Design Foundation, koja dodjeljuje godišnje stipendije dodiplomcima za daljnju edukaciju na području industrijskog dizajna

Više informacija o LG CINEMA 3D televizorima s funkcijama Smart TV-a pronađite na:

www.lg.com/hr

Fotografije proizvoda nagrađenih priznanjem IDEA 2012 mogu se naći na:

www.idsa.org/idea-2012-gallery

Izvor: LG PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!