Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [miš]: Logitech Cube – upravljanje nikada nije bilo skockanije

logitech-cube-header

Prošlo je već dosta vremena otkako smo od švicarskog Logitecha vidjeli doista drugačiji proizvod u segmentu miševa. Tipkovnice su nakon niza diNovo i G- modela za igrače doživjele osvježenje s modelom koji se napaja solarnom energijom i pritom nudi prilično precizan mjerač jačine osvjetljenja (no ipak ne dovoljno dobar da umirovimo našu opremu za kalibraciju televizora), no kod miševa smo gotovo zaboravili na inovacije.

Dijelom je to i zbog odlično oblikovanih proizvoda koji odrađuju svoj posao i gotovo da se i ne kvare, stoga i ne čudi što nerijetko Logitechove miševe koristimo i više od jednog desetljeća. Autor ovih redaka još dan danas svakodnevno koristi legendarni MX518 model za poslovne zadatke, te G5 model koji dijeli istu ergonomiju uz drugačiju teksturu i mogućnost ugađanja mase putem patrone s utezima. Slična je situacija i s tipkovnicama, a kod kojih iste baterije napajaju bežične modele i tri godine. Jedino što bi eventualno moglo natjerati korisnika da kupi novi model jest briga o higijeni jer se tokom godina može nakupiti raznih nečistoća u teško dostupne kutke, što je idealan prostor za uzgoj kolonije raznih mikroorganizama.

Logitech u svojoj ponudi posjeduje široku paletu miševa različitih oblika i mogućnosti, od osnovnih modela za nezahtjevne, pa do robustnih modela za igrače koje označava sa slovom G. Predstavljanje Cube modela, baš kao i Touch Mouse M600 modela s površinom osjetljivom na dodir, Logitech je odlučio osjećaj upravljanja koji susrećemo kod pametnih telefona prenijeti i na desktop rješenja. Oba modela posjeduju površine osjetljive na dodir putem kojih se vrši skrolanje, dok se pozicioniranje kursora na ekranu i dalje odvija pomicanjem miša po podlozi.

logitech-mice-lineup

Slijede specifikacije Cube modela.

SPECIFIKACIJE

Specifikacije
Proizvođač Logitech
Model Cube
Materijal izrade plastika
Senzor laser
Tipke dvije
Skrolanje putem površine osjetljive na dodir
Boja bijela, dostupan i u crnoj boji
Podržani operativni sustavi Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OSX 10.5 ili noviji
Dimenzije i masa Širina: 29 mm
Duljina: 52 mm
Visina: 17 mm
Masa: 24 g

PAKIRANJE

Logitech Cube stiže u ekološki osviještenom kartonskom pakiranju s uputama otisnutim na njene stranice, no ono što će više zaintrigirati ponosnog vlasnika je kutija unutar kutije u kojoj se krije miš i sve potrebno za njegov rad. Kutija u kojoj miš dolazi je prava kocka što se oblika tiče, bijele boje izvana, Logitech-zelena s unutrašnje strane, a miš i USB adapter se nalaze učvršćeni između mekih profila kako se ne bi oštetili u transportu. Galerija ambalaže koju pohvaljujemo u svakom pogledu donosimo u nastavku.

logitech-cube-packaging

logitech-cube-pack-detail

logitech-cube-box-in-box

logitech-cube-box

logitech-cube-box-open

logitech-cube-usb-in-box

logitech-cube-box-note

logitech-cube-box-content

Adsense
1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!