Audio-video uređajiVijesti

Foxconn i Sharp ulaze u partnerstvo LCD panela

Sharp-and-Foxconn-partnership

Taiwanska tvrtka Foxconn i japanski Sharp službeno su objavili novo partnerstvo kad je riječ o LCD panelima. Foxconn će uložiti cca 800 milijuna dolara u Sharp te će imati 10% udjela od kompanije.

Foxconn je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i sastavljanjem proizvoda za najpoznatije brandove potrošačke elektronike današnjice. Kroz partnerstvo sa Sharpom, Foxconn će dobiti pristup 50% LCD kapaciteta u Sharpovoj 10G LCD tvornici u Sakaiu (naslovna slika). Radi se o jednoj od najnaprednijih tvornica današnjice koja se bavi proizvodnjom LCD panela svih veličina, od najmanjih do najvećih (preko 100 inča).

Poslovno partnerstvo će biti joint venture, gdje će Sharp i Foxconn imati 46,5% vlasništva te Sony preostalih 7%. Sony je objavio da ne planira dodatno investirati u Sharp te da, u slučaju novih partnera, ima pravo prodati svojih 7% udjela, što se upravo dogodilo.

Zanimljiva je činjenica da je u 2011. godini bilo objavljeno da je Sharp ključni partner s Appleom vezano uz nadolazeći Apple HDTV koji se proizvodio u Foxconnovim tvornicama. Na kraju krajeva, možda nije ni toliko čudno ovo partnerstvo između japanske i taiwanske tvrtke.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!