Vijesti

CES 2010 – što nas očekuje?

ces-2010

Consumer Electronics Show, najveći sajam potrošačke elektronike otvara svoja vrata sutra, u srijedu. Na ovom sajmu premijerno će biti prezentirani mnogi proizvodi koji nas očekuju 2010. godini. Linkovi na stranice koje će pratiti ovaj veliki događaj, kao i novosti na koje vam savjetujemo da obratite pažnju se nalaze u nastavku.

Najpopularnije stranice koje prate ovaj sajam su:

Pet najznačajnijih novosti koje bismo izdvojili, a očekuju se na ovogodišnjem sajmu su:

1. 3D Televizori
Avatar kao projekat James Camerona je samo jedan pokušaj u nizu promoviranja 3D tehnologije širokoj publici, gotovo svaki veći HDTV proizvođač je obećao donijeti 3D zabavu u domove širom svijeta i svi oni će nastaviti svoju kampanju na CES 2010. LG je već najavio svoje planove u prosincu za dominaciju nad 3D-om u iduće dvije godine, Sony je slična obećanja dao u rujnu. Ako utipkate “3DTV” u tražilice poput Google-a, šanse su da ćete pronaći slične proklamacije svih većih brandova.

Na prošlogodišnjem CES sajmu smo vidjeli veliki broj prototipa zaslona 3D tehnologije, ali nitko od proizvođača nije bio u stanju otkriti specifične detalje proizvoda. Ove godine, očekujemo da će se sve to promijeniti. Nadamo se stoga predstavljanju modela koji će biti dostupni kroz koji mjesec i u trgovinama, kao i okvirnim cijenama.

2. Novi “iPhone Killers”
Prošle godine Palm Pre je bio jedan od najvećih mobilnih proizvoda koji dolaze iz HZZ-a, a za mnoge je smatran preporodom Palm branda i atraktivna alternativa za iPhone. Ove godine, HZZ-a vjerojatno će ponuditi više alternative iPhone uređajima, najvjerojatnije na Google Android platformi. Konkretno, očekujemo vidjeti Nexus, dugo-očekivani ručni telefon iz HTC-a i Googla. Tu će također vjerojatno biti mnogo drugih pametnih telefona s ekranom osjetljivim na dodir, ali ćemo morati pričekati i vidjeti što čini najveću senzaciju.

3. Igre u trećoj dimenziji
Prošle godine je Sony pokazao snimke Gran Turisma na svojim 3DTV prototipima, a ove godine očekujemo vidjeti proizvođače igara još više upletenim u svijet 3D-a. Kako bilo da bilo očekujemo vidjeti neke nove uzbudljive igre u 3D-u kao i slične aplikacije.

4. Web-omogućeni Blu-ray reproduktori
Blu-ray reproduktori su postali popularniji nego ikad, kao što i digitalna distribucija medija je u velikom skoku. U posljednjih nekoliko godina, vidjeli smo kako Blu-ray uređaje, tako i televizore s web-omogućenim uslugama poput Netflixa, a ove godine očekujemo još više i bolje riješenih internet mogućnosti nego ikada prije. Ne samo da će biti web sadržaja koji se pojavljuju u još više uređaja, već očekujemo nastavak prerade i poboljšanja vezanih uz isporučen sadržaj, bilo u smislu poboljšanja u kvaliteti slike ili jednostavno upotrebljivosti sučelja.

5. Potrošački modeli OLED televizora
OLED je jedna od HDTV tehnologija koja je doslovno stagnirala iako ima na papiru najbolje karakteristike kad je u pitaju prikaz slike. Recesija je učinila svoje kao i komercijalizacija već zrelih dostupnih plazma i LCD tehnologija. Ovakav trend se može početi mijenjati na bolje po OLED. Naime, ove uber-tanke, vizualno najbolje tehnologije će konačno biti ponuđene u širem spektru niza potrošača na razini modela. Šanse su da će cijene i dalje biti visoke do neba za masovnu proizvodnju modela ali barem ćemo vidjeti tko su vodeći proizvođači u svijetu OLED-a.

Komentare s ovogodišnjeg CES-a možete ostavljati ispod ovog članka ili na našem forumu u predviđenoj temi.

Adsense

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. 88888 We’re undecided if they’re plenty of to prevent a pedicab driver, but we’ve not but put a lot of of our self-worth in their palms.. Internet based TutorialsLet’s confront it, a large amount of of us you should not provide the time or hard earned cash to implement hair dressers, louis vuitton speedy 40 price makeup artists and stylists on even an occasional foundation.
    Cheap Christian Louboutin Sales http://www.cheapclonusa.com

  2. 88888 We are not sure when they are enough to stop a pedicab driver, but we haven’t but placed so much of our self esteem inside their fingers.. Via the web TutorialsLet’s experience it, a large amount of of us you shouldn’t possess the time or capital to employ hair dressers, used louis vuitton briefcase makeup artists and stylists on even an occasional basis.
    Christian Louboutin usa http://www.cheapclonusa.com

  3. 88888 We are not sure if they’re good enough to stop a pedicab driver, but we have not still put a great deal of our self-worth inside their hands.. Web TutorialsLet’s face it, a large number of of us really don’t have the time or hard earned cash to apply hair dressers, louis vuitton jeans bag make-up artists and stylists on even an occasional basis.
    Cheap Louis Vuitton Bags Online Outlet http://www.nicelouisvuittonbags.com/

  4. 88888 We’re unsure if they’re sufficient to prevent a pedicab driver, but we haven’t still put a lot of our self-worth within their palms.. By going online TutorialsLet’s confront it, a number of of us really don’t hold the time or funds to use hair dressers, louis vuitton agenda planner makeup artists and stylists on even an occasional basis.
    nike free run shoes women sale http://www.freesportsonsale.com

  5. 88888 We’re undecided when they are plenty of to prevent a pedicab driver, but we have not still positioned a lot of of our self worth of their arms.. On the net TutorialsLet’s encounter it, plenty of of us you shouldn’t provide the time or finances to implement hair dressers, louis vuitton speedy 40 price make-up artists and stylists on even an occasional foundation.
    Cheap Louis Vuitton Handbags Online Outlet http://www.nicelouisvuittonbags.com/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!