DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Tehnički osvrt [DVD]: Mirrors (2008)

Slika i zvuk

Zadovoljni smo DVD masterom ovog izdanja, slika je čista i zadovoljavajuće oštrine za standardnu rezoluciju. Premda se radnja filma pretežno odvija u zamračenim prostorima starog muzeja, ono malo scena u kojima vidimo glumce, a posebno glavnu glumicu koju tumači Paula Patton, možemo vidjeti solidan raspon boja i nijansi tonova.

Scena koja je idealna za promatranje oštrine i kao takva odlična za usporedbu Blu-ray i DVD izdanja ovog filma jest ona u kojoj sva ogledala počnu pucati, a stotine tisuća krhotina stalka počnu se gibati velikom brzinom po cijeloj kadru. Upravo impresivan broj detalja, no koji su vidljivi tek na Blu-ray izdanju.

Što se zvuka tiče, engleska Dolby Digital traka je u 448 kbps bitrateu, dakle nešto veće kvalitete od one standardne, što je dalo efektima i glazbi stepenicu veću kvalitetu i vjernost. Posebno ovdje naglašavamo glazbu Javiera Navarettea, a bez koje film ne bi imao dubinu koju ima sada. Pohvale za korištenje Dolby Digitala ovog bitratea.

Titlovi

Prijevod je zadovoljavajuće odrađen i na njega nemamo prigovora.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!