Vijesti

HDTV i Blu-ray novosti

Cinestar TV – prvi hrvatski filmski kanal

U Hrvatskoj uskoro kreće novi, ukupno četvrti filmski kanal – bit će to ujedno i prvi domaći filmski kanal koji kreće u produkciji najvećeg hrvatskog video i kino distributera: Blitz-Cinestara, a nosit će simbolično ime: Cinestar TV. Cinestar TV bi sa emitiranjem trebao krenuti tijekom idućeg mjeseca (ožujak 2009), a zasad je sigurno da će se emitirati u ponudi kabelske mreže B.net.

Cinestar TV neće biti filmski kanal premium karaktera – on će emitirati u okviru osnovnog paketa svih platformi sa kojima se sklopi ugovor o distribuciji. To ukratko znači da će kod nas vrlo popularni filmski kanal TV1000 Balkan dobiti ozbiljnu konkurenciju. Cinestar TV će tv program emitirati najmanje 16, a najviše 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Kanal će emitirati u standardnoj razlučivosti (SDTV) odnosno rezoluciji 720×576, a do kabelskih i drugih digitalnih operatera signal će dostavljati putem optičkih veza (linkova) što znači da kanal, barem za sada, neće koristiti satelit za distribuciju programa.

Više na mportalu

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!