Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [daljinski upravljač]: Logitech Harmony 1000

OPIS UREÐAJA

Daljinski upravljač je napravljen vrlo kvalitetno, prednja maska je izrađena od brušenog aluminija, dok je poleđina obučena u crnu gumu koja sprječava klizanje. Prednjom maskom dominira LCD ekran u boji koji nije na sredini, već je povućen na lijevu stranu. Desna strana uređaja otkriva nekoliko tipki koje nude osnovne funkcije koje se najčešće koriste (kružni vijenac za kretanje po DVD izbornicima, tipke za promjenu kanala, ugađanje glasnoće, gašenje zvuka itd.), a još se dvije tipke nalaze u lijevom dijelu – jedna za gašenje upaljenih uređaja i druga koja služi za povratak na ekran s ponuđenim aktivnostima. Tipke su čvrste i kratkog hoda te su vrlo kvalitetno izrađene. To je sve od tipki na ovom proizvodu, ostale kontrole se korisniku nude putem LCD ekrana.

Detalji Harmony 1000 daljinskog upravljača

Na lijevoj bočnoj strani nalazi se mini USB utor koji je sakriven plastičnim pokrovom, a na gornjoj strani se nalazi predajnik signala, dok se s donje strane nalazi jedan prijemnik kojim možete prenijeti signale sa daljinskih upravljača koji nisu podržani. S donje se strane nalaze i dva metalna kontakta koji su pozlaćeni, a služe za punjenje uređaja kada je na docking stanici. Donja strana uređaja je uvućena po sredini kako bi daljinski dobro sjedio bilo u lijevoj ili desnoj ruci. S desne se strane nalazi prostor za bateriju i zbog toga je daljinski lakše držati u desnoj nego u lijevoj ruci (masa nije ravnomjerno raspoređena). Uređaj također posjeduje sustav koji prepoznaje ljudski dodir, pa kada daljinski upravljač primite u ruke, on se automatski budi iz pripravnog stanja i spreman je za upotrebu. Cold boot se događa samo kada stavljate bateriju ili kada šaljete nove informacije preko računala. Sve fizičke tipke posjeduju odlično integrirano plavo osvjetljenje zbog kojeg ovaj uređaj izgleda još posebnije, a i olakšati će vam njegovo korištenje u mračnim ambijentima.


Poleđina upravljača, pretinac za bateriju i sama Li-Ion baterija

Docking stanica je izrađena od tvrde plastike crne boje i mase od oko 300 grama, a daljinski upravljač na njoj stoji po otprilike pod kutem od 40 stupnjeva. Na donjem “žljebu” nosača nalazi se jaka LE dioda plave boje koja svijetli kada se daljinski upravljač puni. Na stražnjoj se strani nalazi konektor za spajanje napajanja.

Nekoliko pogleda na stalak za daljinski upravljač

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Cijena je u me?uvremenu malo pala i iznosi oko 2200 kn. Ipak, meni se puno više svi?a Harmony One – em je jeftiniji, em praktičniji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!