Recenzije filmova

Gledali smo… Dinosauri 3D

Nakon što je film završio sam sam se upitao zbog kojeg razloga se 3D tehnika tako rijetko implementira i koristi u prikazivanju. Nakon 40 minuta koliko sam nosio naočale nisam osjetio bol u očima niti ikakvo peckanje ili nešto slično, što nije slučaj s papirnatim crveno – zelenim naočalama kakve se znaju nači na nekim 3D DVD filmovima. Dolby-jeve naočale se također presijavaju u crvenkastoj i zelenkastoj boji, no nisu naporne za gledanje, premda ovo možda nije slučaj pri dužem gledanju. Vjerojatno 3D efekt nije 100% pogodan za oči i zato se ne emitiraju dugometražni filmovi u toj tehnici, što je prava šteta jer je efekt zbilja izniman.

Kao minus naveo bih jedino cijenu karte koja bi mogla biti malo povoljnija i veličinu ekrana koja bi za ovakve projekcije trebala biti veća. Veći ekran omogućio bi još bolji 3D efekt i ona upečatljiva “izlaženja iz ekrana” još vjerodostojnija.

Kratke informacije o filmu:

IZVORNO IME: Dinosaurs: Giants of Patagonia
REDATELJ: Marc Fafard
ŽANR: dokumentarni
TRAJANJE FILMA: 40 min
GODINA: 2007
DRŽAVA: Kanada
Uz dinosaure, na repertouaru Cinestara se nalazi i Hannah Montana 3D, što je film o koncertu prezentiran u Disney Digital 3-D tehnologiji. Film predstavlja četrnaestogodišnju pjevačku senzaciju Miley Cyrus sa nekoliko koncerata njene turneje kroz 54 grada 2007. godine. Miley nastupa kao solo umjetnica i kao svoj popularni televizijski lik Hannah Montana te oduševljava gledatelje širom svijeta. Ova prezentacija traje punih 80 minuta, premda nisam siguran je li jednako upečatljivo kao dinosauri…
Ukoliko se ukaže prilika uskoro očekujte kratku recenziju i ovog 3D uratka Disney studija!
Adsense
Prethodna stranica 1 2

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Znači valja a? :) A iai au provjeriti kada do?e u Rijeku. Jesu li stakla naočala u bojama odnosno da li vidiš kao kroz “obojano staklo” ili “prozirno staklo”, da li su kao one za Spy Kids 3D? Samo da potvrdim, iam efekt dubine+izlazak iz ekrana jel tako?

  2. ajde, kad sam vidio vrijeme trajanja……mislio sam odustati ali izgleda da au naai slobodan dan pa da i to vidim!sada jedva čekam to pogledati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!