Vijesti

Dolby 3D kino – napokon i u Hrvatskoj!

Multipleksu CineStar Zagreb će od 22. svibnja biti bogatije za još jednu dvoranu – i to kakvu! Dolby-jevo 3D kino napokon je stiglo u Hrvatsku, a prvi film koji će se prikazati u toj tehnologiji bit će filmski 3D spektakl “Dinosauri: Divovi Patagonije 3D”, izvijestio je danas Blitz CineStar.

Najnovija 3D tehnologija omogućava nevjerojatno dojmljiv i živopisan prikaz 3D projekcije, stvarajući dojam kako likovi izlaze iz kino platna i kreću se među gledateljima. Dolby 3D koristi tehnologiju filtriranja boja koja, za razliku od uobičajenih filmskih projekcija do sada prisutnih u Hrvatskoj, daje veoma realnu reprodukciju boja na filmskom platnu. Oštrina boja ovime je na visokom nivou, a slika na filmskom platnu jednako je gledljiva iz svakog sjedala u dvorani, odnosno iz svakog kuta gledanja. Za gledanje 3D filma neophodne su specijalne naočale koje svojom kvalitetom u pounosti uklanjaju pojavu tzv „flickering efekta“ odnosno efekta treperenja slike pri pomičnim objektima na slici, dok je efekt dubine slike koja je potrebna za prikaz 3D slike veoma dojmljiv.

CineStar 3D otvorit će vrata publici atraktivnim filmskim 3D spektaklom “Dinosauri: Divovi Patagonije 3D“.

Igrano-dokumentarni film “Dinosauri: Divovi Patagonije 3D” prvi je film koji će u ovoj suvremenoj kino tehnologiji biti prikazan u zagrebačkom CineStar 3D kinu. Zahvaljujući čaroliji velikog platna, film predstavlja jedinstvenu priliku za istinskim iskustvom nevjerojatne veličine i snage bića koja su nekad lutala Zemljom, a temelji na izvanrednim otkrićima znanstvenika u Patagoniji, na samom jugu Argentine. Paleontolog Rodolfo Coria odgovoran je za otkriće najvećih ikad pronađenih ostataka dinosaura: Argentinosaura, divovskog biljojeda koji je dostizao težinu od 100 tona i dužinu od gotovo 37 metara – što ga čini najvećom životinjom koja je ikad nastanjivala Zemlju, te Gigantonosaura, 15 metara dugog mesoždera i grabljivca, koji je bio veći čak i od poznatog T-Rexa. Držeći se znanstvenih činjenica, film vodi publiku kroz živote ta dva čudesna bića. Radnja je napeta, a krajolik, sniman u zapanjujućim predjelima Patagonije, je istinski predivan. Ujedno je i najsličniji mogući krajoliku u kojem su nekad živjeli pravi dinosauri.

Prema najavama, uskoro bi i riječki gledatelji trebali početi uživati u blagodatima 3D tehnologije, a nadamo se uskoro i ostale regije Lijepe Naše.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. IMAX3D kino je na svjetskoj razini i ne koriste se ovakve crveno-plave naočale. A tu ako se koriste to je takvo smeče da nemože biti gore, to je zastarjela tehnologija! Ako je ovu sliku admin stavio nevezano za kino onda moje isprike.

  2. Hej Secret, ovu zadnju sliku je Google prvi izbacio za taj pojam, no to je stara verzija. Imam doma nekakav Safari 3D na DVD-u s takvim naočalama i nakon 40-ak minuta konstantnog nošenja oko iza crvenog stakla je cijelo crveno (doduše, na to se upozorava gledatelj i za vrijeme trajanja označeno je kada se gleda preko njih, a kada golim okom). Nova revizija izgleda ovako: http://www.crunchgear.com/wp-content/uploads/img_9319.JPG – IMAX ima puno veae okvire, nekako mi na ovim Dolbyjevima se čini da je malo kut gledanja, no mislim da to ne smeta… – Evo slike: http://www.film.ru/img/events/imax-glasses.jpg

    Ukratko o Dolbyjevim naočalama: Za razliku od jeftinjak plastike ili prozirno papira, ove leae imaju više slojnih obloga od gotovo bilo kojih sunčanih naočala na tržištu. Dolby koristi 50 slojeva obloga i primjenjuje posebnu zakrivljenost leaa, kako bi se poveaala izdržljivost i postigao pristojan 3D efekt. Dolby govori objektivi su otporni na ogrebotine.

  3. Gledao sam od u2 koncert u 3d kinu. ne LIVE nego na netu.
    Postoje nekakvi streemovi na netu od u2 i to je perverzija..
    A sad , kako ce to izgledat u zg ne znam.
    Strah me da ne bude to ovo sta SECRET govori.
    Ali definitivno odlazim bacit oko..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!