Digitalna televizija u Hrvatskoj

Odobrene dvije nove DVB-T frekvencije u Hrvatskoj

HRT HD promo 2Kako prenosi SateliTV.net portal, Hrvatska Agencija za Telekomunikacije (HAT) danas je u listu DVB-T frekvencija na području Republike Hrvatske uvrstila dvije nove DVB-T frekvencije.

Jedna od novih DVB-T frekvencija je za šire područje grada Zagreba odnosno Zagrebačke županije, a druga je za Međimursku županiju. Za Zagrebačku županiju će se uskoro uz kanal UHF 27 sa Sljemena koristiti i kanal UHF 42, također sa odašiljača Sljeme, a prema nekim neslužbenim izvorima riječ je o multipleksu “B” (ako bi se kanal 27 smatrao multipleksom “A”), na kojem bi se u početku trebali emitirati isti kanali kao i na multipleksu “A”, a kasnije bi se koristio za nove DVB-T koncesije.

Što se tiče druge DVB-T frekvencije, ona je odobrena na kanalu UHF 47 i namijenjena je za Međimursku županiju, a emitirat će se sa odašiljača Čakovec. Tako bi napokon trebao biti riješen problem sa prijemom DVB-T signala u Međimurju koje je dosad bilo zakinuto za kvalitetan televizijski prijem naših nacionalnih tv postaja.

Više na SateliTV.net

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!