Tutorijali/upute

Tutorijal: konvertiranje DivX filmova u DVD format

Iako je HD Televizija prvenstveno portal HD audio i video tehnologija, većina nas još uvijek koristi DVD, a ne Blu-Ray reproduktor i većina nas ima svoju malu ili veću privatnu kolekciju DivX filmova. Već smo pisali o DVD reproduktorima i mogućnosti istih vezano za reprodukciju DivX filmova te poboljšanjima koja se postižu nadogradnjom firmware-a. Također smo pisali o programima koji nam omogućuju uređivanje i lijepljenje DivX titlova, kako bi ih DVD reproduktor prepoznao i prikazivao. Međutim, na nekim reproduktorima navedeni postupci i nadogradnje nisu donjeli nikakve promjene. U ovom tutorijalu ćemo pojasniti kako možemo DivX film konvertirati u DVD format, urediti titlove i eventualno dodati izbornik i omogućiti prikaz filmova u bilo kojem DVD reproduktoru. Programa te namjene ima mnogo, a mi smo odabrali ConvertXtoDVD zbog njegove jednostavnosti koja omogućuje da i početnici bez većih problema konvertiraju svoje video datoteke u DVD format.

ConvertXtoDVD program

Na početku ćemo se upoznati sa samim programom. ConvertXtoDVD je program razvijen od tvrtke VSO-Software SARL iz Francuske. Nekad se zvao DivxToDVD. Program nije besplatan, u trenutku pisanja ovog tutorijala cijena mu je bila 39,99 eura. Ukoliko se odlučite testirati program, u mogućnosti ste skinuti trial verziju, koja će na vašem DVD filmu ostaviti vodeni žig (watermark). Program veličine 18 MB možete skinuti ovdje:

ConvertXtoDVD download stranica

Nakon što program skinete, instalirajte ga. Sam postupak inastalacije je vrlo jednostavan. Nakon što ga instalirate, pokrenuti program izgleda ovako:

Najprije ćemo provjeriti postavke, kako bi program napravio potrebnu konverziju. Klikom na opciju Postavke u horizontalnom izborniku programa (Settings, ukoliko se radi o engleskoj verziji) odaberite prvu ponuđenu opciju Općenito (General). Otvorit će se sljedeći prozor:

Odaberite [Odredišnu mapu] i izgled samog programa. Odabirom punuđenih tabova podesite program po vašoj želji. Bitno je podesiti sljedeće:


Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Odlična tutorijal i jako dobar i jednostavan program za korištenje. Koristim ga vea godinama, prije mnogo više jer sam imao player koji nije podržavao DivX i odlično je odradio svaki puta osim jedanput, no i tada je od druge disk bio najnormalnije čitljiv i radi još danas!

  2. Hvala… ali ipak je to samo tutorijal kakvih ima više na netu, lipo napisano i upotpunjeno slikama nešto što dosta ljudi svaki dan radi i bez razmišljanja.

    Nadam se da ae nekome i pomoa…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!