Audio-video uređajiVijesti

Novi AOC Full HD monitori u suradnji s dizajnerskom kućom Studio F.A.Porsche

aoc-porsche-monitor

U lipnju će AOC na tržište lansirati dva nova monitora koja su nastala iz suradnje s poznatom dizajnerskom kućom Studio F.A.Porsche. Radi se o 24-inčnom PDS241 i 27-inčnom PDS271 monitoru vrlo elegantnog dizajna, opremljenih AH-IPS panelima Full HD rezolucije i AOC-ove  SuperColor WCG tehnologije za prikaz širokog raspona boja.

AOC u priopćenju navodi revolucionarni izgled zahvaljujući asimetričnom dizajnu i vrlo tankom okviru oko ekrana, no u stvarnosti mnogo toga je već viđeno danas. Sjetimo se samo Samsungovih monitora s asimetričnim postoljem ili LG-jevog OLED TV-a 55EA8800 s “flamingo” postoljem.

Ipak, ono što nove AOC-ove monitore čini posebnima jest metoda povezivanja. Dok gotovo svi monitori imaju priključke na poleđini pa kabeli za napajanje, signa itd. kvare čak i najelegantnije modele, u slučaju PDS241 i PDS271 modela iz postolja izlazi samo jedan kabel. AOC je to riješio kroz dodatnu jedinicu koja na sebi ima priključak za napajanje i jedan HDMI kabel, što će mnogim korisnicima biti sasvim dovoljno. Tu je i audio izlaz za spajanje na vanjske zvučnike ili slušalice.

PDS241_BKL

 

I 24-inčni PDS241 i 27-inčni PDS271 odgovarat će svim stilski osvještenim korisnicima poput poslovnih voditelja, dizajnera i umjetnika. S prednje strane, metalno asimetrično postolje dodatno naglašuje ultra tanki dizajn okvira. Gledajući sa strane, oba monitora su još uža nego najnoviji smartphonei debljine od samo 5.2 milimetara. Studio F. A. Porsche dizajnirao je monitor kako bi se isticao iz mnoštva svojim elegantnim izgledom i sa stražnje strane.

AH-IPS panel i AOC-ova SuperColor WCG tehnologija omogućuju 100-postotno pokrivanje sRGB prostora boja, odnosno 90-postotno pokrivanje NTSC-a. Tu su i Low Blue Light i Flicker-Free tehnologije.

Novi AOC monitor biti će dostupni u lipnju ove godine po maloprodajnoj cijeni od:

  • AOC PDS241 – 2061,25 kn
  • AOC PDS271 – 2811,25 kn

AOC_Porsche

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!