Audio-video uređajiNajave testova

Sony 55XD9305 UHD TV na testu

sony-xd93-head

Prije gotovo godinu dana smo pisali o novim Sonyjevim televizorima, među kojima i o tadašnjoj perjanici ponude – seriji XD93 s posebnim Slim Backlight Drive LED pozadinskim osvjetljenjem i naprednim procesorom slike. Čitava je godina dana trebala proći dok nismo uspjeli pronaći način da testiramo spomenuti model i provjerimo u praksi koliko je dobar i kako kotira u odnosu na druge proizvođače. Zahvaljujući susretljivosti tvrtke Svijet Medija, napokon možemo najaviti test Sonyjevog XD93 televizora u 55-inčnoj varijanti.

Ako želite najbolji Sonyjev UHD televizor ove godine u 55-inčnoj varijanti, onda je to upravo 55XD93. XD94 i ZD9 serije su dostupne samo u varijantama većeg ekrana. XD93 je dostupan još i u 65-inčnoj varijanti. Više informacija o Sony 2016 televizorima >>

XD93 je opremljen Sonyjevim vlastitim X1/4K Reality Pro procesorom slike, Triluminos zaslonom i X-tended Dynamic Range Pro tehnologijom za HDR prikaz slike. Televizor također podržava i aktivni 3D prikaz, premda u pakovanju ne dolazi niti jedan par 3D naočala. Za operativni sustav se brine androidtv platforma, a priložen je daljinski upravljač s ugrađenim mikrofonom za glasovne naredbe.

Display Specifications za 55XD9305 >>

Video raspakiravanja možete pronaći niže i na našem YouTube kanalu, a kompletan test se očekuje u prvoj polovici siječnja. Ako želite nešto da isprobano na ovom televizoru mimu standardnog seta testova koje provodimo, slobodno nam napišite u sekciji za komentare.

Još jednom puno hvala Svijetu Medija koji nam je osigurao potpuno novi primjerak i pobrinuo se da TV stigne na našu adresu u savršenom stanju.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

      1. Advanced contrast enhancer. Ali kod modela sa lokalnim zatamnjenjem i ovih “HDR” modela ti to ovisi o jos nekim postavkama. Ali uglavnom, ako osvjetljenje nije postavljeno na neku fiksnu vrijednost onda se desava to kaj se desava.

        1. kinggo, drug imam jedno pitanje za tebe moram ovdje jer nemogu naci ono gdje smo pisali o denon receiverima, naime zanima me koliko se grije tvoj denon 2200w ja sam prodao po dobroj cijeni svoj 1200w i kupio 2300w prezadovoljan sam, ali malo me brine jer se vise grije nego predhodni, nije to strasno, ali ipak neznam kakva je situacija sa tvojim onj dio oko trafoa mi je najtopliji, nije to ni blizu kao sto mi se grijao onkyo, ali cisto me zanima kakva je kod tebe situacija, svi su mi zvucnici 8 ohma, i nepojacavam previse, ali me malo brine, opet kazem nije strasno, ali nemam neke reference da uporedim, izvinjavam se sto ovdje pisem, ali nemogu naci gdje smo o receiverima pisali d ame ubijes.

          1. a grije se… Dosta. Ali ne bi te trebalo brinuti previse. Ja svog stvarno frljim, meni je dosta cesto oko -15dB ali samo jednom mi se zgasio zbog pregrijavanja.

            1. Hvala ti na brzom odgovoro, primijetio sam da se hajca vise nego 1200w, ali nije mi zao sto sam promijeio onaj sam koristio godinu dana bez problema, i prodao po vecoj cijeni nego sto sam platio tako da nisam mogao odoliti, ovaj je odlican aa recenzije, i nagrade to potvrdjuju
              Hvala jos jednom, i pozdrav iz Sarajeva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!