LG ElectronicsVijesti

Novo vodstvo LG Electronicsa

oled-seoul-lg-group-hq

LG Electronics (LG) objavio je nova imenovanja čelnih ljudi kako bi kompanija dodatno ojačala ulaskom u novu godinu. Globalnu korporaciju vodit će tri rukovoditelja – veterana koji će nadgledati svaki aspekt poslovanja LG Electronicsa. Nova upravljačka struktura oformljena je na način da svaki rukovoditelj ima više samostalnosti i odgovornosti kako bi se olakšalo brzo donošenje odluka u današnjem brzo mijenjajućem poslovnom okruženju s raznolikim potrošačkim segmentima.

Tri zastupajuća direktora LG Electronicsa su: Jo Seong-jin, predsjednik i glavni izvršni direktor kućanskih aparata i klimatizacijskih rješenja;  Juno Cho, predsjednik i izvršni direktor mobilnih komunikacija; David Jung, predsjednik i financijski direktor. Trenutni potpredsjednik i glavni izvršni direktor Koo Bon-Joon će se ponovno priključiti upravljačkom timu matične kompanije LG Electronicsa – LG Corp.

Nova struktura će svakoj od LG-eve 4 kompanije – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution i Vehicle Components – dati više autonomije da brže i odlučnije reagira na tržišne uvjete i mogućnosti rasta poslovanja. Kao nadopuna LG-evom vodstvu na području televizora, mobilnih uređaja i kućanskih aparata, segmentima – kao što su komponente za automobile, energija, IT i B2B –predviđa se nastavak brzog rasta.

Kao dio svojih odgovornosti David Jung će, osim pozicije financijskog direktora, preuzeti i ulogu tzv. Voditelja korporativne poslovne administracije te će nadgledati inozemnu prodaju i marketing, globalnu proizvodnju i upravljanje kvalitetom.

lg-65ec950v-uhd2
UHD demo na LG OLED TV-u

Izvršni potpredsjednik Lee Sang-bong, direktor LG Energy Business Centera, će biti unaprijeđen u predsjednika te će se postati voditelj B2B-a i nadzirati poslovanje komercijalnog sektora koji uključuje profesionalne displeje, komercijalne sustave klimatizacije i energetska rješenja.

Dosadašnji voditelj globalne prodaje i marketinga Wayne Park preuzima novu titulu izvršnog potpredsjednika i direktora LG-evog poslovanja u Europi. Izvršni potpredsjednik Brian Na bit će odgovoran za LG-evu inozemnu prodaju i marketing te će nadzirati prodaju u 47 LG-evih podružnica diljem svijeta.

Sva imenovanja na snagu stupaju 1. prosinca, a unapređenja 1. siječnja 2016. Nova organizacijska struktura postat će aktivna nakon što bude potvrđena na glavnoj skupštini dioničara predviđenoj za početak 2016.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!