4K Ultra HDAudio-video uređajiLG ElectronicsSamsung ElectronicsSharpSony (Japan)Vijesti

Samsung i dalje dominantan na tržištu UHD televizora

samsung-hu6900-uhd

Najveća južnokorejska tehnološka kompanija, Samsung Electronics, ostala je globalni lider u isporukama UHD televizora četiri kvartala zaredom, unatoč tomu što je njena prednost smanjena pred sve jačom kineskom konkurencijom.

Samsung po broju isporuka drži 24.3% UHD tržišta, što je 2.6% manje nego u prošlom kvartalu, prema podacima koje je objavio DisplaySearch.

LG Electronics se nalazi na drugom mjestu s 14.8%, što je 0.4% manje nego prošli kvartal.

Kineski igrači, uključujući HiSense Electric Co. i Skyworth Group Co. su proširili svoj utjecaj na UHD tržištu. HiSense i Skyworth su porasli 3.2%, odnosno 0.8% u odnosu na prošli kvartal, te sada imaju 10.9%, odnosno 8.2% tržišnog udjela.

Ostali kineski brandovi poput TCL Corp., Konka Electric Co. i Changhong Electric Co. su također povećali svoje udjele i sada oni iznose 8.7%, 6.6% i 5.5%, navode dostupni podaci.

Japanska korporacija Sony je pala 2.5% i tako ostvarila udio od svega 3.9%, premda je Sharp uspio povećati svoju prisutnost s porastom od 0.3% na udio od 3.2%.

Globalna isporuka Ultra HD televizora je iznosila 4.66 milijuna jedinica u prvom kvartalu, što je drastičan porast u odnosu na 941.000 jedinica prošle godine.

Izvor: Korea Herald

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!