Programi i igre

Cijene HD DVD naslova i dalje (pre)visoke

Premda je rat formata okončan još u veljači ove godine, cijene tek nekoliko dostupnih naslova kod nas su i dalje visoke, a primjer koji smo uočili u jednom našem multimedia bookshopu pokazatelj je kako situacija može biti i apsurdna. Koncert Nine Inch Nails grupe smo pronašli na HD DVD i Blu-ray mediju na policama i potpuno je razumno da će HD DVD varijanta biti povoljne cijene s obzirom da se radi o formatu koji je već mjesecima prekrižen u svijetu, ali na naše veliko iznenađenje cijena ovog naslova je popriličnih 259 kuna, dok je varijanta na Blu-ray izdanju čak koju kunu povoljnija, 256 kn. Pregledom internet ponude kod nas otkrivaju se cijene od cca. 150 kn za desetak HD DVD naslova što smo uspjeli pronaći, a ono što je žalosno jest što su cijene zadnji puta pale krajem veljače, kada je razvoj na HD DVD-u završen.

Gdje su akcije na ovaj format kakve smo viđali po internetu zadnjih mjeseci? Zašto naši drže tako visoke cijene? Slobodno napišite Vaše mišljenje u komentaru na ovaj članak!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Zar misliš da nekom trgovcu znači nešto u životu ili je ikada čuo za blu ray ili hd dvd ? Zar misliš da je itko od njih upoznat s činjenicom koji je format propao a koji opstao. Za njih je to samo roba koja je imala svoj ulaz u odre?enoj količini kuna i cijena je bazirana na tome. Tako da me to ne čudi ali me čude specijalci iz blitza koji tvrdoglavo brane svoju cijenu blu ray filmova u rasponu od 250 do 280 kn !!! Strašno ! U engleskoj koja je bila poprilično skuplja od amerike cijene blu ray naslova su pale debelo ispod 20 eura.
    Samim time mi ne stoji priča iz blitza kako sony od njih traži toliku maloprodajnu cijenu. Znači za bogatije i veae tržište cijena puno manja a za naše nikakvo puno veaa. Takvom politikom čisto sumnjam da ae potaknuti prodaju novog formata a to im je valjda u cilju ili se varam …

  2. Znam da im ništa ne znači HD DVD i Blu-ray, ljudima su to i dalje nepoznati pojmovi, a kada vide cijene niti žele znati više. Po duaanima se na HDTV-ima pretežno i vrte SD programi, razduženi i mutni pa ljudi misle da valjda tak i treba biti…

    Meni je smješno kada malo pogledam cijene igara za PC u duaanima, naslovi stari i više od 10 godina znaju imati cijenu 119 kn, što je totalno van trendova i normalnog slijeda doga?aja. Primjer: http://www.algoritam.hr/?m=6&p=proizvod&kat=269&id=100727 – 119 kn za igru koja je 1996. izašla, ja sam ju 2002. platio 5 DEM u Munchenu, priručnik je bio na njemačkom igra normalno na engleskom i to je cijena u skladu sa starošau igre.

    Kod nas drže smrznute cijene i nije ni čudo da se toliko toga skida s neta kad niti stari naslovi nisu pristupačni.

  3. … a to ti je ona moja priča o ulazu i izlazu robe. Njemu je ulaz bio xy kuna i nema sada nekog sniženja.
    Neka stoje i deset godina u duaanu dok ne nai?e neki labud. Valjda se ravnaju po onoj da svaka roba ima kupca samo ga treba dočekati. Kada vea spominješ igre samo da dodam kako sam ovaj mjesec u engleskoj kupio par igri za PS3. Ne trebam napominjati kako sam neke platio po 120 kn a kod nas su isto takve 545 kn …. Jasna mi je priča o veaem tržištu pa nešto nižim cijenama ali ovolike razlike … van pameti ….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!